Burenruzie oplossen?

Vind een top 10 mediator bij jou in de buurt
Mijn locatie
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.600.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 mediators voor het oplossen van een burenruzie

Bekijk onze top 10 mediators voor het oplossen van een burenruzie. Ontvang volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes binnen 1 minuut. Vergelijk & bespaar.

Lees meer...
Laury de Vries - Bmiddl.jpg
5.

Laury de Vries - Bmiddl

Gratis kennismakingsgesprek
Reageert binnen 1 uur
MfN Registermediator
TOP PRO
9,7 (73reviews)

Ik werk volgens de 5 stappen van Bmiddl. Wanneer je relatie eindigt, kom je vaak in een emotionele rollercoaster. Ik breng samen met jullie in kaart wat er allemaal moet worden geregeld. Welke beslissingen moeten er bijvoorbeeld genomen worden ten aanzien van het huis? Hoe gaat het straks met de kinderen? Hoe verdelen we de financiën? We nemen hier net zoveel tijd voor als voor jullie nodig is. Soms blijkt dat de een sneller kan en wil dan de ander. Ik vind het belangrijk om dat te benoemen en rekening te houden met beide.

Advies en begeleiding tijdens de echtscheiding
Als echtscheidingsmediator zorg ik ervoor dat jullie niets vergeten. Ik neem alle onderwerpen stap voor stap met jullie door en geef jullie advies over financiële zaken, zoals de verdeling van de opgebouwde pensioensrechten en de berekening van eventuele kinder- en partneralimentatie. Daarnaast ga ik na welke mogelijkheden er zijn en welke keuzes we kunnen maken. Ik stel de documenten namens jullie op, waar jullie met een goed gevoel jullie handtekeningen onder kunnen zetten. Ik zorg ervoor dat alles wordt ingediend bij de rechtbank.

Mijn eigen ervaring
Als mediator vind ik het belangrijk om ook mezelf te laten zien. Toen mijn dochter heel jong was, ben ik gescheiden van haar vader. Ik weet dus hoe verdrietig het is, wat je tegenkomt en hoe moeilijk het is om in een nieuwe relatie als ouders met elkaar verder te gaan, met respect voor elkaar en met het kind op de eerste plaats.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Haren 1, Haren Gn
8 jaar in bedrijf
050-2052816
Simone Hornstra - Lilar jurist & mediator .jpg7
10.

Simone Hornstra - Lilar jurist & mediator

Gratis kennismakingsgesprek
Reageert snel
ADR Registermediator
9,4 (7reviews)

mr. Simone Hornstra - jurist en (legal ) mediator.

“Kennis, ervaring en een professionele houding gecombineerd met de no-nonsens mentaliteit en klare taal van het platteland", zo zou ik mezelf willen omschrijven.

Sinds 2011 ben ik eigenaar van adviesbureau LILAR. Ik help particulieren en ondernemers bij het oplossen van geschillen en conflicten. Ik merk hierbij dat een juridisch advies niet altijd het gewenste resultaat geeft. In de praktijk zien we dat in veel conflictsituaties emoties en belangen een rol spelen. De relatie tussen partijen komt bij een (juridisch)geschil veelal onder druk te staan. Bemiddeling kan in veel gevallen bijdragen tot een gedragen oplossing en het herstel of behoud van de relatie tussen partijen.

Ik heb daarom in 2016 de opleiding gevolgd tot gecertificeerd registermediator en mij daarnaast gespecialiseerd in ‘Arbeidsmediation in het kader van re-integratie of herstel arbeidsrelatie’ en ‘de ins en outs van een succesvolle exit-mediation.’

Naast arbeidsmediation bemiddel ik in zakelijke conflicten tussen ondernemers. Ook diverse gemeenten zetten mij in voor bemiddeling tussen overheid en/of burger(s).

Als vrijwilliger ben ik aangesloten bij de pilot buurtbemiddeling om mijn kennis en ervaring te delen met vrijwilligers en om inhoudelijke casussen op te pakken.

Collega’s en opdrachtgevers omschrijven mij als een prettige gesprekspartner met lef en het vermogen te relativeren. Ik ben een luisteraar met gevoel voor onderliggende emoties, relaties en belangen.

Ik ben sinds 2020 ADR-geregistreerd mediator en werk volgens de gedragsregels van dit register. Ik ben aangesloten bij 'Hello Mediator' en ben voor hun actief in de regio Drenthe en inzetbaar als arbeidsmediator en mediator in zakelijke geschillen voor particulieren, (agrarische) ondernemers en overheidsinstellingen.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Prinses Beatrixstraat 1, Vledder
Laatste review 04-09-2023
0521-201596

Burenruzie oplossen

Een fijne woonomgeving draagt bij aan je persoonlijke geluk. Daarom is het zeer vervelend als thuis je rust wordt verstoord. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een ruzie tussen jou en jouw buren. Beide partijen zijn erbij gebaat als de ruzie snel wordt opgelost, omdat je wilt voorkomen dat het uit de hand loopt en het tot een verhuizing leidt. Een mediator is een onafhankelijke partij die je kan helpen met het oplossen van de ruzie met jouw buren. We leggen je uit hoe je omgaat met verschillende soorten burenruzies en wanneer het verstandig is om een mediator in te schakelen.

Kom samen tot een oplossing

Een burenruzie zorgt voor veel spanningen tussen jou en de buren en kan ook het woonplezier van andere bewoners in de wijk beïnvloeden. Daarom is het belangrijk dat je niet afwacht totdat de ruzie vanzelf overgaat, maar dat je actie onderneemt. Als je last hebt van de buren, moet je dit aangeven. Het kan zomaar zijn dat de buren niet eens doorhebben dat ze overlast veroorzaken. Wanneer je in gesprek wilt met jouw buren, is het belangrijk dat je hier een rustig moment voor kiest. Doe dit dus niet als iedereen over zijn toeren is. Tijdens het gesprek is het heel belangrijk dat je rustig en duidelijk verwoord waar je problemen mee hebt en de ander vooral niet uitscheldt. Vervolgens kan je samen zoeken naar een oplossing. Hieronder gaan we dieper in op wat je kunt doen in het geval van geluidsoverlast, pesterijen en discussies over de welbekende schutting.

Geluidsoverlast buren

Harde muziek, een blaffende hond en gedreun van de buren die door hun huis lopen. Een aantal zaken die kunnen zorgen voor frustraties, zo niet slapeloze nachten. Als je geluidsoverlast hebt van de buren, kan je proberen om afspraken met elkaar te maken. Spreek bijvoorbeeld af tot hoe laat de buren muziek draaien of de blaffende hond in de tuin laten. Daarnaast kan je ook kijken naar praktische maatregelen. Misschien kunnen een andere vloerbedekking of doppen onder de wasmachine de overlast verminderen. Als je een huurwoning hebt, kan je ook met de verhuurder praten over aanpassingen in de woning om het geluid van de buren te dempen.

Houd er rekening mee dat buurtbemiddelaars en gemeentes alleen overlast vaststellen, als je daadwerkelijk regelmatig overlast hebt van jouw buren. Je kan dit bewijzen door het bijhouden van een logboek en het opnemen van het geluid in jouw eigen woning. Wil je meer tips over hoe je omgaat met geluidsoverlast van buren? Het Juridisch Loket heeft een volledig stappenplan uitgeschreven.

Buren willen geen schutting

De tuin is een bekend onderwerp als het gaat om burenruzies. Het kan zijn dat jouw schutting op de grond van de buren blijkt te staan, wordt vernield of dat de buren geen gezamenlijke schutting willen plaatsen. Daarnaast kunnen de frustraties hoog oplopen als bomen van de buren in jouw zonlicht staan of jouw heg ineens is gesnoeid zonder dat dat aan je gevraagd is. Ook in deze situatie is het van belang dat je jouw ergernissen op een nette manier deelt met de buurman of buurvrouw. Wees er wel alert op dat er regels zijn voor erfafscheidingen en dat je je hieraan moet houden. Staat de schutting bijvoorbeeld precies op de erfgrens, dan is de schutting van jullie samen en mogen de buren met hun kant van de schutting doen wat ze willen, als er maar geen schade wordt gemaakt. Lees hier meer over alle regels met betrekking tot erfafscheidingen.

Intimiderend gedrag buren

Verschillende akkefietjes en gebrek aan communicatie kunnen ervoor zorgen dat je niet meer met de buren door één deur kan. Van het niet meer groeten tot aan het verspreiden van roddels onder andere buurtbewoners. Soms gaat het zelfs gepaard met intimidatie en bedreiging. Hoe lastig het ook is, probeer altijd eerst een gesprek aan te knopen met de buren. Vermijd scheldpartijen en vertrek als de situatie uit de hand dreigt te lopen. Mocht dat niet werken, kan je buurtbemiddeling inschakelen. Dit is gratis en wordt door 88% van de Nederlandse gemeenten aangeboden. Het is een laagdrempelige manier om samen met jouw buren tot een oplossing te komen. Worden er strafbare feiten gepleegd, zoals vernieling aan jouw woning, dan is het belangrijk om de politie in te schakelen.

Mediator inschakelen bij burenruzie

Naast het zelf in gesprek gaan met de buren of het inschakelen van buurtbemiddelaars, kan je ook kiezen voor mediation. Dit doe je bijvoorbeeld wanneer je je niet serieus voelt genomen door de buren en je het idee hebt dat de ruzie verder escaleert. Een mediator is een onafhankelijke partij en helpt je met het oplossen van de problemen met je buren. Deze persoon is erin getraind om op een objectieve manier naar het conflict te kijken en jullie dichter bij elkaar te brengen. De mediator zal jou en jouw buren tijdens één of meerdere gesprekken stimuleren om samen een oplossing te vinden. Het doel van de gesprekken is dat het woonplezier wordt hersteld.

Een rechtszaak voorkomen met mediation

Mediation bij een burenruzie kan voor zowel jou als de buren voordelig zijn. Een succesvolle mediation leidt namelijk tot overeenstemming. Op deze manier ga je de hoge juridische kosten uit de weg en daarnaast verloopt een mediation traject sneller dan een rechtszaak. Houd er rekening mee dat wanneer je naar de rechter stapt, de rechter ook bepaalt welke maatregelen getroffen worden. Je hebt de oplossing dus niet in eigen hand, terwijl je bij mediation samen met de buren tot een redelijke oplossing komt. Ten slotte kan je je afvragen hoe graag je tegenover jouw buren wilt staan in de rechtszaal. Dit zal de relatie namelijk niet ten goede komen.

Ben je op zoek naar een mediator die helpt bij het oplossen van jouw burenruzie? Trustoo heeft het meest complete overzicht van de beste mediators bij jou in de buurt op een rij gezet. Selecteer de dienst waar je naar op zoek bent, voer de gewenste plaats in en vind snel een gespecialiseerde mediator.

Reviews over mediators

Onze mediators worden gemiddeld beoordeeld met een 9 gebaseerd op in totaal 31.967 reviews uit 20 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,0
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

You really helped our marriage we almost divorced but God sent you to us with a reason.am glad i met you and you fixed us thanks and good job there. Lees meer...

Maureen
10-08-2023
review_img
Coers Mediation & Relatiecoaching
starstarstarstarstar

De scheiding is perfect verlopen. Alles ging snel en soepel.
Ook onze emoties mochten er zijn en er werd goed met ons meegedacht.
Lees meer...

Jasper
18-07-2023
review_img
SPOT Mediation Harderwijk
starstarstarstarstar

Andrea heeft de zaken uitstekend, en op een menselijke manier met ons geregeld. Dat is binnen een periode waarin je als echtpaar een ingrijpende beslissing neemt heel geruststellend. We konden goed met Andrea in overleg, en zij heeft ons echt prima geadviseerd, ook ten aanzien van de keuzes. Andrea regelde het, maar liet de keuzes wel aan ons. Het contact verliep prettig, en de afspraken werden goed nagekomen. Een scheiding is niet aan iedereen aan te bevelen, maar als het zover komt kun je uitstekend bij Andrea terecht. Lees meer...

Erik
12-06-2023
review_img
Andrea Tardy - Quickmediator
starstarstarstarstar

De rustige en vriendelijke uitstraling van Paul heb ik als zeer prettig ervaren.
Ook zijn deskundigheid was goed en professioneel.
Lees meer...

Marjanne Roodenburg
21-05-2023
review_img
PWMediation
starstarstarstarstar

directe hulp en advies gekregen. was zeer content . Lees meer...

carlos koppenhagen
21-04-2023
review_img
DF Mediation, humanswork
starstarstarstarstar

We zijn goed geholpen door Anita. Ze professioneel een heel vriendelijk. Lees meer...

Pieter
11-04-2023
review_img
Bäumer mediation
starstarstarstarstar

Waar begin je als de situatie tussen partners dusdanig is, dat simpelweg praten met elkaar al niet meer gaat? Met haar kundigheid en geduld heeft Ylonka veel in perspectief weten te plaatsen, waardoor de echtscheidingsprocedure sneller als verwacht is verlopen. Ylonka is professioneel, onpartijdig, helder in haar communicatie en reageert snel daar waar het nodig is. Haar prettige toch duidelijke manier van omgaan, begrip voor de situatie, meedenken én positieve resultaat is waarom ik Ylonka, zonder huivering, meteen zou aanbevelen. Bedankt voor alles Ylonka! Lees meer...

JS
04-04-2023
review_img
Clever Mediation