trustoo.nl logo.png
De beste 675+ Taxateurs voor jou

Vind een top 10 Taxateur in Utrecht

Kies het type woning
Plaats
taxateur.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.000.000+succesvolle aanvragen

Taxateurs in Utrecht vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 taxateurs in Utrecht met 1414 reviews en een gemiddelde score van 9.6. Vergelijk 10+ taxateurs en ontvang gratis vier offertes.
Alle diensten (120)
Tussenwoning/rijtjeshuis (119)
Ander soort woning (119)
Vrijstaande woning (118)
Appartement (119)
Twee-onder-een-kap (119)
Hoekwoning (119)
Tip! Prijzen van 4 taxateurs vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste taxateurs aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tasador Woningtaxaties.jpg1
6.

Tasador Woningtaxaties

icon
Direct beschikbaar
Reageert snel
Register Taxateur
9,3score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (12reviews)

Als taxatiebedrijf streven wij ernaar om u een nauwkeurig en betrouwbaar taxatierapport te leveren. Ons proces begint met de aanmelding van uw taxatie bij het NWWI, waarna u een e-mail ontvangt met alle relevante gegevens en opdrachtvoorwaarden. Na uw bevestiging, plannen we een woningopname in, waarbij we foto's nemen en metingen verrichten om een grondig rapport op te stellen.

Bij het uitwerken van het rapport raadplegen we diverse bronnen zoals Het Kadaster, het Bodemloket, het KCAF en het Energielabel. Voor appartementen worden ook de VvE-stukken beoordeeld. Sinds 1 oktober 2021 is het verplicht om een bouwkundige opnamestaat in te vullen, waarbij we de staat van de woning beoordelen. Dit is geen bouwkundige keuring, maar een beoordeling van de huidige staat van de woning.

We onderbouwen de vastgestelde waarde met referentiepanden. Bij een normale taxatie worden minimaal 3 referentiepanden aangedragen, bij een taxatie met een bijzonder uitgangspunt zijn minimaal 6 panden benodigd. Na afronding van het rapport, melden we de taxatie gereed bij het NWWI. Zij valideren het rapport en u ontvangt een link naar het taxatierapport met de gebruikte bijlagen.

Wij streven ernaar om u een vlekkeloze en professionele ervaring te bieden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en laat ons u helpen met uw taxatiebehoeften.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Goeman Borgesiuslaan 77, Utrecht
Laatste review 14-02-2024
030-3080659
Tip! Prijzen van 4 taxateurs vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste taxateurs aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Filters
Sorteren op
Type woning
Afstand
Trustoo score

Reviews over taxateurs in Utrecht

Onze taxateurs in Utrecht worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1 gebaseerd op in totaal 10.552 reviews uit 11 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,1
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

We zijn heel goed geholpen bij de verkoop en de aankoop van het huis van onze ouders. Wij zijn erg dankbaar voor de persoonlijke aandacht. Lees meer...

Willemien Kerkhoven
14-01-2024
review_img
Makelaardij Evers B.V.
starstarstarstarstar

Helder in de communicatie over de verschillende door te lopen stappen. Daarnaast snel en flexibel in de dienstverlening. Lees meer...

Niels Hubregtse op Google
11-11-2023
review_img
Tasador Woningtaxaties
starstarstarstarstar

Enthousiaste, betrokken en vakkundige indruk gekregen van Christiaan-Pieter bij de taxatie van ons toekomstige huis, dankzij relevante inzichten en adviezen, goede bereikbaarheid en fijn contact! Lees meer...

Bas van der Veer
05-09-2023
review_img
Makelaardij Van Gent Utrecht
starstarstarstarstar

De taxatie is op korte termijn gebeurd, ik ben vriendelijk behandeld en geheel volgens afspraak uitgevoerd. Lees meer...

Stefan
28-08-2023
review_img
bdr taxaties b.v.

Taxateur in Utrecht

Heb je jouw droomhuis in Utrecht gevonden en ga je een hypotheek aanvragen? Of wil je jouw woning gaan verbouwen? Dan is de kans groot dat de woning getaxeerd moet worden. Trustoo helpt jou met het vinden van een taxateur in Utrecht. Wij hebben de beste taxateurs in Utrecht op een rij gezet, zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen.

Wat is een taxateur?

Een taxateur maakt een inschatting van de waarde van een woning. Wist je dat een waardebepaling van een woning altijd wordt gedaan door een onafhankelijke taxateur? Zo loopt het proces zo eerlijk mogelijk.

Waarom een taxateur?

Een taxateur kan om verschillende redenen worden ingezet. Als je bijvoorbeeld een hypotheek aanvraagt voor de koop van een huis in Utrecht, dan zal de bank altijd om een taxatierapport vragen. De bank heeft dit namelijk nodig om te bepalen of je de lening wel of niet kan afsluiten. In deze gevallen kan het ook noodzakelijk zijn om een taxatierapport te laten opstellen:

 • Je wilt gaan verbouwen en je moet de herbouwwaarde weten
 • Je gaat scheiden en de bezittingen en het vermogen moeten verdeeld worden
 • Je gaat Belastingaangifte doen en wilt weten hoeveel jouw bezittingen waard zijn
 • Een bekende is overleden en zijn of haar vermogen moet worden vastgesteld
 • Je wilt bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van jouw woning
 • Als je je huis wilt verkopen en een realistische vraagprijs wilt vaststellen

Wat doet een taxateur?

Een taxateur kan kijken naar de marktwaarde of herbouwwaarde van een woning. Bij de marktwaarde wordt simpelweg gekeken naar wat de woning nu waard is. De herbouwwaarde geeft aan welk bedrag nodig is om een woning opnieuw te bouwen. Wanneer een taxateur een waardebepaling doet, gaat hij of zij de volgende vragen af:

 • Wat is het type woning?
 • Wat is de oppervlakte van de totale grond?
 • Wat is de oppervlakte en inhoud van de woning?
 • Wanneer is de woning gebouwd?
 • Hoe zit de constructie in elkaar en welke bouwmaterialen zijn gebruikt?
 • Wat is de staat van de woning?
 • Hoe duurzaam is de woning en wat zijn de mogelijkheden?
 • Hoe ziet de omgeving er nu uit en welke ontwikkelingen staan op de planning?

Wat kost een taxateur?

De tarieven van taxateurs in Utrecht kunnen flink uiteenlopen. Het is daarom belangrijk dat je vooraf verschillende offertes opvraagt, zodat je de prijzen kan vergelijken en een weloverwogen beslissing maakt. Let hierbij goed op of de genoemde kosten inclusief of exclusief btw zijn. Naast de vaste tarieven van taxateurs in Utrecht, wordt er ook wel gewerkt met een promille van de getaxeerde waarde. Dit komt meestal neer op 0.185%. Dit bedrag betaal je dan achteraf aan de taxateur. Bij een taxatie betaal je over het algemeen voor:

 • De taxatie zelf
 • Het opvragen van kadastrale gegevens
 • Gemeentelijke leges
 • Administratieve werkzaamheden

Ben je enkel op zoek naar een waardebepaling van je huis, omdat je de verkoopprijs wilt vaststellen? Er zijn verschillende makelaars in Utrecht die gratis een waardebepaling doen. Je krijgt dan alleen een inschatting van de waarde en geen toelichting in een uitgebreid rapport.

Trustoo geeft je een top 10 van de beste taxateurs in Utrecht. Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar of aankoopmakelaar in Utrecht? Ook dan vind je bij ons snel en eenvoudig de juiste specialist.

Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte taxateur voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste taxateurs in Utrecht.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste taxateurs in Utrecht

We laten de beste taxateurs zien die actief zijn in Utrecht. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke taxateur jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen taxateurs.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de taxateurs die je het meest aanspreken. De meeste taxateurs reageren binnen 24 uur. Vind de beste taxateur met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste taxateur voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een taxateur in Utrecht?

Een taxateur kost gemiddeld tussen de 500,- en1000,- Een taxateur mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een taxateur kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

250
500
1000
1250

Veelgestelde vragen

Zit je met vragen over taxatie of wil je meer weten over taxateurs in Utrecht? Bij Trustoo staan we klaar om je te ondersteunen. Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over taxateurs die hun diensten aanbieden op ons platform.

Wanneer moet je een taxateur inschakelen?

Waar let een taxateur op?

Wat kost een taxateur in Utrecht?

Wat doet een taxateur?

Wat is een taxateur?

Wat anderen zeggen over Trustoo

 • starstarstarstarstar

  Zoals reeds boven vermeld, de keuzemogelijkheden tav verschillende bedrijven alsmede de snelle reactie na mijn aanvraag. Lees meer...

  Bert uit Alkmaar
 • starstarstarstarstar

  Fijn dat je maar 1 keer in hoeft te typen wat je nodig hebt. Daarna gemakkelijk schilders te selecteren. Alle schilders namen zelf contact op en kwamen op korte termijn kijken. Ook handig dat je via Trustoo alle gegevens van elkaar hebt en elkaar gemakkelijk kunt berichten. Lees meer...

  Margreet uit Vught
 • starstarstarstarstar

  OntzorgtTrustoo gaf een goed overzicht van verhuisbedrijven in de regio. De verhuisbedrijven die ik via Trustoo heb aangeschreven reageerden vlot en waren behulpzaam. Ik heb zodoende relatief snel een keuze kunnen maken. Dat ontzorgt. Lees meer...

  Mieke
  16 feb op Trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Super handige zoekoptiesSuper handige zoekopties en duidelijke informatie Lees meer...

  Liske
  16 feb op Trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Verschillende bedrijven aanboden gekregen, erg prettig om op deze manier de juiste te kunnen vinden. Lees meer...

  Rian uit Waddinxveen
 • starstarstarstarstar

  Geweldig om op deze manier snel met de…Geweldig om op deze manier snel met de juiste vakmensen in aanraking te komen. Lees meer...

  Ilonka
  14 feb op Trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Ik kreeg 4 mogelijke partijen en had…Ik kreeg 4 mogelijke partijen en had snel de offertes binnen! Lees meer...

  Ger Waalboer
  13 feb op Trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Snelle reactie en keuze uit 3…Snelle reactie en keuze uit 3 mediators.
  Aan de hand van gesprek kan je kiezen uit 1 van de 3.
  Lees meer...

  B.R
  13 feb op Trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Prima aanbodHandige eenvoudige uitvraag, snelle reactietijden maar vooral goede professionele aanbieders Lees meer...

  kappie
  11 feb op Trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Trusto hebt goed geluisterd en tot…Trusto hebt goed geluisterd en tot dusver kan ik zeggen dat ik ben met de juiste instantie gekoppeld. Lees meer...

  Khushhal Wali
  9 feb op Trustpilot