Hypotheek oversluiten

Vind een top 10 hypotheekadviseur bij jou in de buurt
Mijn locatie
hypotheekadviseur.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 hypotheekadviseurs voor het oversluiten van de hypotheek

Overweeg je je hypotheek over te sluiten? Bij Trustoo matchen we je met de beste hypotheekadviseur in jouw regio voor hypotheek oversluiten. Onafhankelijk, kwalitatief, en met volledige transparantie. Maak het jezelf gemakkelijk met Trustoo.

Lees meer...

Hypotheek oversluiten

Je kunt je hypotheek oversluiten aan het einde van de rentevaste periode of omdat je een voordeliger rentetarief krijgt. Het kan ook zijn dat een andere hypotheek beter aansluit bij je huidige persoonlijke situatie. Maar wat houdt dit proces eigenlijk in en waar moet je rekening mee houden?

Wat is hypotheek oversluiten?

Hypotheek oversluiten betekent dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit kan bij je huidige hypotheekverstrekker of bij een andere bank. Het oversluiten van je hypotheek kan leiden tot lagere maandlasten. Voordat je de beslissing neemt om je hypotheek over te sluiten, is het verstandig om je huidige situatie in kaart te brengen en te onderzoeken of het omzetten van je hypotheek voor jou voordelig is. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

Wanneer is het interessant om je hypotheek over te sluiten?

Het kan interessant zijn om je hypotheek over te sluiten als de rente lager is dan bij je huidige hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek zet je de rente vast voor tien, twintig of dertig jaar. Tijdens deze periode kan de hypotheekrente voor nieuwe hypotheken veranderen. De afgelopen jaren is die rente flink gedaald, wat het oversluiten van je hypotheek tot een interessante optie maakt. Ook als je wilt overstappen naar een andere bank, of als je je aflossingsvrije hypotheek wilt omzetten, kan het oversluiten van je hypotheek een goede optie zijn.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Een aflossingsvrije hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je gedurende de looptijd alleen rente betaalt en geen aflossing doet op het geleende bedrag. Aan het einde van de looptijd van de hypotheek heb je dus nog steeds dezelfde schuld als bij aanvang. Deze hypotheekvorm was vroeger populair vanwege de lagere maandelijkse lasten, maar wordt tegenwoordig minder vaak aangeraden vanwege de risico's die eraan verbonden zijn.

Het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek naar een andere hypotheekvorm, zoals een annuïteiten- of lineaire hypotheek, kan helpen om deze risico's te verminderen. Hiermee begin je meteen met het aflossen van de schuld, waardoor je op lange termijn financieel gezonder bent en meer financiële zekerheid hebt.

Kosten hypotheek oversluiten

Wat kost een hypotheek oversluiten? De kosten van het oversluiten van je hypotheek kunnen variëren. Je kunt te maken krijgen met een boeterente, kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek en eventueel advieskosten. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de voorwaarden en de prijs van het oversluiten van je hypotheek.

Een boeterente betaal je soms als je je huidige hypotheek wilt wijzigen voordat de rentevaste periode eindigt. Als je overstapt na het verlopen van je rentevaste periode, zijn er doorgaans geen boeterentekosten van toepassing.

Offertes advies hypotheek omzetten

Het oversluiten van je hypotheek kan een grote stap zijn. Bij Trustoo helpen we je graag bij het maken van deze beslissing door je te matchen met lokale hypotheekadviseurs. We bieden je de mogelijkheid om vier offertes te vergelijken. Zo krijg je inzicht in de kosten voor hypotheekadvies en kun je zelf bepalen welke hypotheekadviseur het beste bij je past.

Reviews over hypotheekadviseurs

Onze hypotheekadviseurs worden gemiddeld beoordeeld met een 9,7 gebaseerd op in totaal 183.075 reviews uit 25 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,7
starstarstarstarstar
starstarstarstarstar

Uitstekende én professionele hulp & adviezen bij het vinden van een passende hypotheek! Klantgerichte benadering: altijd bereikbaar voor vragen en uitleg. Kortom, een aanrader! Lees meer...

Esther Bruls op Google
24-10-2023
review_img
Hypotheek Visie Den Bosch | Onafhankelijk hypotheekadvies
starstarstarstarstar

Hypotheek Visie Uden heeft ons erg goed geholpen. Het contact was heel erg goed en er waren directen korte lijnen wat heel erg fijn was. Lees meer...

julie koelewijn op Google
20-10-2023
review_img
Hypotheek Visie Uden | Onafhankelijk hypotheekadvies
starstarstarstarstar

Vorig jaar hebben zijn mijn vriendin en ik bij hypotheek visie geweest ivm de aankoop van onze woning. Wij hebben dit als zeer comfortabel en positief ervaren.
Alles wordt zeer zorgvuldig en duidelijk uitgelegd en ook de flexibiliteit rondom de afspraken waren voor ons erg gunstig. Alle lasten vielen eigenlijk van onze schouders wat zeer prettig was in deze periode. Wij zijn dan ook erg te spreken over hypotheek visie Heemskerk en zouden iedereen hypotheek visie aanraden.
Lees meer...

Rodney Leussink op Google
24-09-2023
review_img
Hypotheek Visie Heemskerk | Onafhankelijk hypotheekadvies