Leveren Zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?
Ja, want een zonnepaneel zet licht om in stroom. Natuurlijk wek je het meeste op, op een onbewolkte zonnige dag.
Ook in de winter werken je zonnepanelen als ze niet besneeuwd of berijpt zijn. Zélfs op 21 december (de kortste dag van het jaar). Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht, niet op temperatuur.
Ook in de winter werken je zonnepanelen als ze niet besneeuwd of berijpt zijn. Zélfs op 21 december (de kortste dag van het jaar). Zonnepanelen werken namelijk op zonlicht, niet op temperatuur.
Verdient een Zonnepaneel zich terug?
Ja, op termijn verdient een zonnepaneel zich terug. De precieze terugverdientijd is echter van veel factoren afhankelijk. Voornaamste financiële factoren zijn de aanschafprijs en de stroomprijs van je huidige leverancier. Ook is de locatie van de zonnepanelen voor een groot deel bepalend voor het rendement aan opgewekte zonne-energie. Gemiddeld verdien je de zonnepanelen binnen 3 tot 7 jaar terug. De zonnepanelen gaan gemiddeld 25 jaar mee.
Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?
Zonnepanelen hebben vaak een gunstig effect op de waarde van je woning. Hoe groener je energielabel, hoe gunstiger dit is voor de waarde van je huis.
Wat kan ik verwachten bij de installatie?
Na goedkeuring van de offerte zal de servicepartner contact met u opnemen om een installatiedatum vast te stellen voor de panelen. Over het algemeen worden de panelen in een dagdeel geïnstalleerd, afhankelijk van het aantal panelen dat geplaatst moet worden. Voorafgaand aan de installatie ontvangt u een melding met het tijdstip van de installatie. Mocht u op de geplande dag niet aanwezig zijn, dan kunt u tot veertien dagen voor de installatiedatum telefonisch contact opnemen met de servicepartner om de datum te wijzigen.
Heb ik een slimme meter nodig?
Dit is niet altijd het geval. Heb je straks zonnepanelen, dan ga je stroom terugleveren aan het net. Hiervoor melden wij je aan bij www.energieleveren.nl. Jouw netbeheerder weet dan dat je zonnepanelen hebt en kijkt of je een nieuwe elektriciteitsmeter (slimme meter) nodig hebt. Is dat het geval, dan neemt de netbeheerder contact met je op.
Ik heb een plat dak. Kan ik daar ook zonnepanelen plaatsen?
Je kunt heel makkelijk zonnepanelen op een plat dak plaatsen. De panelen kunnen op een plat dak namelijk ook voldoende daglicht ontvangen om stroom op te wekken. Dit zullen we met u bespreken tijdens de aanvraag.
Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?
Wij plaatsen je zonnepanelen schuin. En daardoor blijft er weinig vuil op liggen. Door de regen spoelt het meeste vuil eraf. Ook op een plat dak monteren wij je zonnepanelen schuin.
Wat is de vergoeding voor uw teruglevering?
Salderen betekend; de duurzame stroom die je opwekt, tegen hetzelfde tarief als de stroom die je van ons afneemt terugleveren. Namelijk: leveringstarief inclusief energiebelasting, opslag duurzame energie- en klimaattransitie en btw.
Lever je meer terug dan je verbruikt? Dan krijgt je van je energieleverancier ongeveer 7 a 10 cent terug exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.
De tarieven kunnen periodiek worden aangepast op basis van marktontwikkelingen.
Lever je meer terug dan je verbruikt? Dan krijgt je van je energieleverancier ongeveer 7 a 10 cent terug exclusief energiebelasting, opslag duurzame energie en btw.
De tarieven kunnen periodiek worden aangepast op basis van marktontwikkelingen.
Wat gebeurt er met de stroom die ik opwek?
De stroom die je opwekt wordt ten eerste gebruikt voor de apparaten in huis, zoals de wasmachine of koelkast. Wek je meer stroom op dan op dat moment nodig is, dan lever je de stroom terug aan het netwerk. Heb je meer stroom nodig dan je opwekt? Dan levert je stroomleverancier je de stroom die je nog extra nodig hebt.
Waarom heb ik een omvormer nodig?
Een zonnepaneel wekt gelijkstroom op. Het electriciteitsnet werkt met wisselstroom. Om de opgewekte gelijkstroom van je zonnepaneel te kunnen gebruiken in je huis en om terug te leveren naar het elektriciteitsnet moet het eerst omgezet worden naar wisselstroom. Ons zonneprogramma levert afhankelijk van het gekozen aantal zonnepanelen en de situatie een bijpassende omvormer, zodat deze het vermogen van je opstelling aankan.
Kan ik in aanmerking komen voor subsidie als ik zonnepanelen koop?
Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het installeren van zonnepanelen, zoals de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).