Optrekkend vocht

Vind een top 10 vochtbestrijder bij jou in de buurt
Mijn locatie
vochtbestrijding.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.200.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 vochtbestrijders voor het oplossen van optrekkend vocht

Last van optrekkend vocht? Bij Trustoo vind je de top 10 vochtbestrijders voor effectieve oplossingen. We matchen je met de beste experts in jouw regio. Ontvang snel vier betrouwbare offertes en maak je keuze met zekerheid.

Lees meer...

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een veelvoorkomend probleem in zowel oude als nieuwe huizen. Het is een fenomeen waarbij vocht vanuit de fundering of kruipruimte omhoog trekt in de muren van je huis. Dit kan leiden tot vochtige binnenmuren, buitenmuren en zelfs de vloerverwarming kan erdoor worden aangetast.

Wat is optrekkend vocht?

Optrekkend vocht, ook wel opstijgend vocht genoemd, is vocht dat via de fundering of de kruipruimte in de muur terechtkomt. Dit kan gebeuren door een gebrek aan of een defecte vochtwering in de fundering. Het vocht kan zich vervolgens een weg banen door de muur, zowel de binnenmuur als de buitenmuur, en kan zo voor vochtproblemen zorgen in je huis.

Oorzaken van optrekkend vocht

Er zijn verschillende oorzaken voor optrekkend vocht. Een veelvoorkomende oorzaak is een hoge grondwaterstand. Als het grondwaterpeil hoog is, kan het water gemakkelijk in de fundering en de muren van je huis trekken. Ook een gebrek aan of een defecte vochtwering kan leiden tot optrekkend vocht. Dit is vooral een probleem in oudere huizen, waar de vochtwering vaak niet meer optimaal is.

Optrekkend vocht bestrijden

Het bestrijden van optrekkend vocht kan op verschillende manieren. Je kunt het zelf behandelen, maar het is vaak effectiever om een professionele vochtbestrijder in te schakelen. Zij hebben de kennis en de middelen om het probleem effectief aan te pakken. Het bestrijden van optrekkend vocht kan bijvoorbeeld door het injecteren van de muren met een vochtwerend middel. Ook het onderkappen van de muur is een optie. Hierbij wordt een waterkerende laag aangebracht in de muur om zo het optrekkende vocht te stoppen.

Wat te doen tegen optrekkend vocht?

Als je last hebt van optrekkend vocht, is het belangrijk om actie te ondernemen. Het vocht kan namelijk niet alleen schade aanrichten aan je huis, maar kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kun je doen door het inschakelen van een vochtbestrijder. Bij Trustoo kun je vier offertes aanvragen van lokale vochtbestrijders. Zo kun je gemakkelijk de prijzen en diensten vergelijken en de beste keuze maken voor jouw situatie.

Voorkomen van optrekkend vocht

Het voorkomen van optrekkend vocht is beter dan genezen. Zorg daarom voor een goede vochtwering in je fundering en muren. Ook een goede ventilatie in de kruipruimte kan helpen om optrekkend vocht te voorkomen. Bij twijfel is het altijd verstandig om een professionele vochtbestrijder in te schakelen. Zij kunnen je adviseren over de beste aanpak voor jouw situatie.

Belang optrekkend vocht behandelen

Optrekkend vocht kan voor veel problemen zorgen in je huis. Het is daarom belangrijk om het probleem snel aan te pakken. Of je nu kiest voor zelf behandelen of het inschakelen van een professionele vochtbestrijder, bij Trustoo kun je gemakkelijk vier offertes aanvragen en zo de beste keuze maken.

Reviews over vochtbestrijders

Onze vochtbestrijders worden gemiddeld beoordeeld met een 9 gebaseerd op in totaal 3.491 reviews uit 19 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,0
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

Heel vriendelijk en professionele man. Willem heeft ons keurig en goed advies gegeven waarbij hij ook respect had voor een gering budget. Willem nogmaals dank voor je advies, je kennis en je tips. Lees meer...

J Rix op Google
25-03-2024
review_img
Vochtexpert Nederland
starstarstarstarstar

Zeer recentelijk heb ik gebruik moeten maken van de firma AKC vochtwering .
Mijn ervaring is zeer positief , door vakkundige personen is dit uitgevoerd in verhouding met de prijs .
Tevens is er goed rapport geschreven wat betreft de uitkomst en het mogelijke herstel.
Nogmaals bedankt voor de goede service
Lees meer...

gerard woestenburg
27-02-2024
review_img
AKC-Vochtwering Amsterdam
starstarstarstarstar

Wij hadden een vochtplek, carebrick kwam kijken en hebben een super net en eerlijk advies gegeven. We hebben geen zaken gedaan, maar ik raad dit bedrijf echt wel aan! Lees meer...

Jeroen en Angelique van den Berg
12-01-2024
review_img
CAREBRICK Nederland BV
starstarstarstarstar

Ik had problemen met doorslag in mijn woonkelder. Bestaande uit zoutkristallen die het stucwerk beschadigde, en bij te lang sproeien vocht doorslag in de muur. Ik heb meerdere bedrijven gevraagd voor een oplassing. Op Kemo na, waren al deze bedrijven onderweg met de binnenmuren kaal maken, een laag op de muur brengen en vervolgens met een speciale afwerking (die je alleen met dampdoorlatende verf mag behandelen(behang uit den boze) . Alleen kemo gaf aan het probleem van buitenaf te kunnen oplossen, door te injecteren (doorboren van de muur) uiteindelijk voor deze oplossing gekozen, met de wetenschap dat de andere methodes altijd nog zouden kunnen. Echter, de injectering werkt volledig. Geen vochtige muren meer, geen koude brug werking meer met condens. Gewoon klaar. En het wegwerken van de boorgaten. (kemo stopt ze al dicht, maar nog wel even glad maken) koste me 1 dag. Ik raadt dit bedrijf volmondig aan. Professioneel, werken schoon, en komen hun beloftes na. Lees meer...

Timotheus R op Google
10-01-2024
review_img
Kemo Vochtwering
starstarstarstarstar

Snelle reactie na aanvraag en het kon snel geleverd worden. Lees meer...

Liselot Veltman
01-11-2023
review_img
DroCom Vloerisolatie & Vocht Bestrijding uit Akkrum gemeente Heerenveen.