Piano verhuizen?

Vind een top 10 Verhuisbedrijf bij jou in de buurt
Mijn locatie
verhuisbedrijf.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 verhuisbedrijven voor het verhuizen van een piano

Bekijk onze top 10 verhuisbedrijven voor het verhuizen van een piano. Ontvang volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes binnen 1 minuut.

Lees meer...
Universal Movers.jpg20
3.

Universal Movers

icon
Altijd de scherpste prijs
Reageert snel
NIWO Vergunning
TOP PRO
9,9score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (189reviews)

Universal Movers is een allround verhuisbedrijf met jarenlange ervaring in het vak. Onze klanten prijzen ons om de beste prijs-kwaliteitverhouding die wij bieden en daarom genieten wij van een 100% klanttevredenheid die wij ook durven te garanderen.

Jarenlange ervaring:
Wij hebben vele jaren ervaring met verhuizen en het installeren van apparaten en weten daarom als geen ander wat er bij professionele verhuizingen komt kijken. Onze verhuisspecialisten zijn zeer bedreven in particuliere en zakelijke verhuizingen en kunnen alles overnemen tot en met het in- en uitpakken van spullen en het demonteren en weer monteren van meubels. Wij bieden landelijke dekking en groeien snel door onze efficiënte aanpak.

Beste prijs-kwaliteitverhouding:
Elke verhuizing is uniek voor ons en in onze aanpak werken wij zeer secuur. Op deze manier merk je direct dat wij met zorg voor jouw spullen werken zodat er geen vervelende schades ontstaan aan je kostbare spullen. Zo heb je echt een zorgeloze verhuizing, wordt er precies gedaan wat er van ons verlangd wordt en bovendien kunnen wij betaalbare prijzen aanbieden. Je weet daarom zeker dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding aangeboden krijgt.

100% klanttevredenheid:
Onze hardwerkende verhuisspecialisten zijn serieus en stralen enthousiasme uit tijdens de verhuizing. Zij weten immers als geen ander van aanpakken. Daarom zijn onze klanten ook zo tevreden over ons verhuisbedrijf omdat wij van de verhuisdag echt een positieve gebeurtenis maken. Niet voor niets roemen onze klanten onze verhuisdiensten en daarom kunnen wij ook met trots een 100% klanttevredenheid garanderen.

Volledige transparante:
Wij werken altijd open en transparant zodat je te allen tijde weet waar je aan toe bent. Dat merk je direct wanneer je onze verhuisofferte ontvangt inclusief een volledige prijsspecificatie. Wij vinden het ook geen enkel probleem als je voor bepaalde zaken besluit om dit zelf te doen om kosten te besparen. Ook met betrekking tot ons verhuisplan zijn wij open en houden wij altijd ons woord zodat je echt op ons kunt bouwen.

De 6 redenen om te kiezen voor Universal Movers:
Zorgvuldige verhuizingen met de focus op kwaliteit en schadevrij verhuizen.
Bij ons is jouw gehele verhuizing volledig verzekerd tot een bedrag van maar liefst €100.000.
Wij werken eco-vriendelijk en ons wagenpark bestaat louter uit voertuigen met een Euro 6 emissieklasse.
Voor gesprekken passen wij ons aan op jouw voorkeuren zoals bezichtigingen thuis of afspraken via video calls.
Vriendelijke en goedlachse verhuisspecialisten die 100% oplossingsgericht denken.
Betaalbare prijzen zodat wij de beste prijs-kwaliteitverhouding kunnen aanbieden.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Brugwachter 4, Rotterdam
Laatste review 30-11-2023
010-3210954

Piano verhuizen

Wanneer je verhuist, is het natuurlijk belangrijk dat je waardevolle bezittingen goed en veilig worden vervoert. Soms kan dit lastig zijn doordat het om grote apparaten of objecten gaat, zoals een piano. Dit is een groot en fragiel instrument en dus is voorzichtigheid geboden. Een piano kan je zelf verhuizen of met behulp van een professioneel verhuisbedrijf. Wij geven wij jou de nodige informatie om je piano zo snel en veilig mogelijk te verhuizen.

Piano verhuizen kosten

De kosten voor het verhuizen van een piano zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

 • Het type piano
 • De afstand van A naar B
 • De toegankelijkheid van de locatie

Schakel je een professioneel verhuisbedrijf in, dan zal dit uiteraard extra kosten met zich meebrengen. Hieronder vertellen we je met welke kosten je rekening moet houden.

Wij raden altijd aan om professionele hulp in te schakelen, omdat het verhuizen van een piano een lastige klus is en je bovendien de kans kleiner maakt dat je schade hebt aan de piano. Gaat er namelijk iets kapot aan je piano, dan word je opgezadeld met torenhoge kosten.

Over het algemeen variëren de verhuiskosten van een piano tussen de 100 euro voor een kleine, rechtopstaande piano binnen dezelfde stad, en meer dan 1.000 euro voor een vleugelpiano die over een lange afstand moet worden vervoerd.

Het is belangrijk om een professioneel verhuisbedrijf te kiezen dat ervaring heeft met het verhuizen van piano's en dat verzekerd is voor eventuele schade aan de piano.

Het is ook een goed idee om bij meerdere specialisten een offerte op te vragen, zodat je een goed idee hebt van de prijzen en deze met elkaar kan vergelijken.

Zelf piano verhuizen

Hoe verhuis je een piano? Wij raden af om je piano zelf te verhuizen, vooral als het gaat om grotere, zwaardere modellen zoals vleugels. Als je er toch voor kiest de piano zelf te verhuizen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Het verplaatsen van een piano vereist speciale vaardigheden, gereedschappen en apparatuur om te voorkomen dat de piano, jijzelf of de omgeving beschadigd raakt. Bovendien kan een piano verhuizen een fysiek uitdagende taak zijn, vooral als het gaat om:

 • trappen
 • smalle deuropeningen
 • ongelijke ondergronden

Zoals je waarschijnlijk al door had, kan het ook zeer gevaarlijk zijn. Bedenk je dus altijd twee keer voordat je de piano zelf gaat verhuizen.

Wees je ervan bewust dat een professionele verhuizer de juiste technieken en vaardigheden beheerst en goede apparatuur in huis heeft om de piano veilig te vervoeren en weer neer te zetten.

Kan je een piano liggend verhuizen?

Het is onwenselijk om een piano liggend te verhuizen, vooral als het gaat om grotere of zwaardere modellen, zoals vleugels. Het verplaatsen van een piano in liggende positie kan leiden tot schade aan de interne mechanische onderdelen, zoals:

 • De hamers
 • De veren
 • De snaren

Bovendien kan het liggen van een piano de houten kast beschadigen, bijvoorbeeld door wrijving of drukpunten. Je piano moet zonder schade de verhuizing doorstaan, dus probeer altijd de piano staand te verhuizen.

Als het toch noodzakelijk is dat de piano liggend wordt verhuisd, zorg er dan voor dat je het instrument stevig en veilig vastmaakt en dat de onderkant goed beschermd is.

Piano verhuizen karretje

Een piano verplaatsen met een karretje kan de verhuizing een stuk makkelijker maken. Het karretje wordt gebruikt om de afstand tussen de nieuwe woning en de auto te overbruggen. Zo kan je de piano rustig rollen. Ben je je aan het oriënteren op verhuisbedrijven, vraag dan of zij je piano met een karretje kunnen verhuizen.

Wil je zelf de piano verhuizen met een karretje, zorg er dan altijd voor dat de piano stevig vastzit, rechtop staat, en dat je al het “overbodige” gewicht (denk aan de bank, lessenaar, en het pedaal) verwijdert. Ga altijd voorzichtig te werk en zorg dat er genoeg mensen zijn om de piano rustig op het karretje te tillen en er weer af te halen.

Een piano weegt gemiddeld tussen de 200 en 300 kilo, dus zoek een karretje uit dat dit gewicht aankan.

Via een trap een piano verhuizen

Een piano verhuizen over de trap is bijna onmogelijk vanwege het gewicht en de bijbehorende risico’s. Het kan voor de verhuizers gevaarlijk zijn en leiden tot schade aan de piano of de trap als het niet goed wordt uitgevoerd.

Een professioneel verhuisbedrijf zal jouw piano nooit de trap op of af tillen, omdat dit volgens de Arbowet verboden is. Moet de piano naar een andere etage worden verplaatst, dan zal een het verhuisbedrijf altijd een verhuislift inschakelen of er moet een ruime personenlift in het complex aanwezig zijn.

Wil je toch zelf een piano de trap op tillen, omdat het maar om een paar treden gaat of dat je een lichtere buffetpiano hebt, dan moet je rekening houden met een aantal zaken:

 1. Wikkel de piano in beschermende materialen, zoals dekens of folie, om te voorkomen dat het instrument tijdens het verplaatsen beschadigd raakt.
 2. Zorg ervoor dat iedereen die helpt, goed op elkaar is afgestemd en weet wat er van hem of haar wordt verwacht.
 3. Maak de trap vrij van obstakels en zorg dat er voldoende ruimte is om de piano naar boven te tillen.
 4. Til de piano langzaam en gelijkmatig omhoog. Laat de personen die aan de onderkant van de piano tillen het meeste werk doen, terwijl de personen aan de bovenkant van de piano het instrument stabiliseren.

Op sommige trappen kan je een trappensteekwagen gebruiken om de piano omhoog of naar beneden te krijgen.

Piano verhuizers

Wil jij jouw piano veilig van A naar B verhuizen? Wij geven je een compleet overzicht van de beste verhuisservices bij jou in de buurt. Selecteer het type verhuizing (particulier, zakelijk of internationaal), voer de gewenste plaats in en vind snel een verhuisbedrijf dat jouw piano en andere bezittingen verhuist!

Reviews over verhuisbedrijven

Onze verhuisbedrijven worden gemiddeld beoordeeld met een 9,3 gebaseerd op in totaal 60.622 reviews uit 26 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,3
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

Verhuizing ging met beleid. Super vriendelijk en snel. We raden Tony en Marlon zeer aan. Ze hebben alle zorgen uit handen genomen. Heel erg blij mee. Lees meer...

Rishmi Hoogerwerf op Google
01-12-2023
review_img
VerhuisbedrijfACN
starstarstarstarstar

Duidelijke communicatie. Helaas werkt dit gebied niet buiten de regio Eindhoven. Lees meer...

Marcel Kok
20-11-2023
review_img
EA Logistics & Moving
starstarstarstarstar

Ik ben zeer tevreden met de service die Mega Movers vandaag heeft geleverd, de heren waren hartstikke aardig en vriendelijk. Lees meer...

Mary Lukoki op Google
02-11-2023
review_img
Megamovers
starstarstarstarstar

De verhuizing is naar volle tevredenheid verlopen. De afspraken waren helder en werden nagekomen. Ondanks het slechte weer die dag werd alles netjes ingepakt en op plaats van bestemming uitgepakt. Binnen een paar uur was alles geregeld. Dit bedrijf beveel ik zeker aan. Lees meer...

M. op Google
01-11-2023
review_img
Excellent Packing and Moving BV
starstarstarstarstar

Fantastische werkmannen die erg goed werk hebben afgeleverd. Maak van tevoren goede afspraken over duur/hoeveelheid spullen, dan moet het helemaal goed komen!
Zeer tevreden
Lees meer...

Myrthe Lont op Google
23-09-2023
review_img
Daly Verhuizingen
starstarstarstarstar

We moesten verhuizen van een appartement op 2 hoog in een oud stadspand met smalle trappen. We waren bang dat we te weinig tijd zouden hebben en dat de trap te smal zou zijn, maar de mannen van Universal Movers maakten hun naam absoluut waar( de specialist in verhuizingen ; ze hebben hard gewerkt en voor we het wisten was alles beneden. Verder ook vriendelijk en professioneel, zelfs de lastige dingen deden ze supergoed en verhuisden ze secuur. Zeker een aanrader! Lees meer...

Peter van schie
23-06-2023
review_img
Universal Movers