Verhuurmakelaar

Vind een top 10 verhuurmakelaar bij jou in de buurt
Mijn locatie
makelaar.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Ontdek onze top 10 makelaars voor het verhuren van woningen

Ben je op zoek naar een verhuurmakelaar? Wij helpen je bij het vinden van de juiste makelaar voor het verhuren van je woning. Ontvang snel vier offertes van de beste verhuurmakelaars in jouw regio en kies met vertrouwen.

Lees meer...

Verhuurmakelaar

Je wilt je woning verhuren. Dat klinkt als een eenvoudig proces. Jij biedt een woning aan en een huurder wil een woning huren. Zo gezegd, zo gedaan. Maar op de achtergrond komt er een heleboel bij kijken. Om het proces zo goed en snel mogelijk te laten verlopen, is professionele kennis van een verhuurmakelaar onmisbaar. Niet alleen zorgt een verhuurmakelaar ervoor dat jouw woning snel verhuurd kan worden, ook kent een verhuurmakelaar alle juridische kanten van het verhuurproces.

Wat is een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar wordt ingehuurd door een verhuurder om ervoor te zorgen dat de woning wordt verhuurd. Een verhuurmakelaar kan daarnaast ook een vastgoedbeheerder zijn. In dat geval is de verhuurmakelaar ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand of de woning die wordt verhuurd. Niet ieder makelaarskantoor beheert echter vastgoed.

Wat doet een verhuurmakelaar?

De taken van een verhuurmakelaar zijn uiteenlopend. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste taken:

 • Het opnemen van de woning: een verhuurmakelaar maakt een overzicht van de woning met daarin:
  • De woonoppervlakte
  • Staat van onderhoud
  • De indeling van de woning
  • De locatie
 • Het verhuuradviesgesprek: hierin bespreekt de verhuurmakelaar hoe je aan voldoende huurpunten komt om de woning in de vrije sector te verhuren. Daarnaast worden ook zaken besproken als de contracttermijn en inclusieve of exclusieve huur.
 • Promotie van de woning: als de woning klaar is om in de verhuur te gaan, dan kan een verhuurmakelaar foto’s maken en promotieteksten schrijven. Vervolgens zet de verhuurmakelaar de woning op verschillende woningplatforms.
 • Het organiseren van bezichtigingen: de verhuurmakelaar plant de bezichtigingen met potentiële huurders. De makelaar laat de woning zien en beantwoordt vragen.
 • Screening: de verhuurmakelaar laat potentiële huurders de nodige documentatie opsturen. Dit bestaat vaak uit financiële gegevens en een motivatie waarom de huurder de woning wil huren. Vervolgens stelt de makelaar de geschikte kandidaten voor aan de verhuurder.
 • Het huurcontract: de verhuurmakelaar stelt een juridisch kloppend huurcontract op die beide partijen ondertekenen.

Wat kost een verhuurmakelaar?

De meeste verhuurmakelaars vragen voor hun diensten een vergoeding die gelijk staat aan één keer de maandelijkse huur. Hierbij is het belangrijk om te vragen of makelaars de prijs inclusief of exclusief gas/water/licht en servicekosten bedoelen. Als makelaars het hebben over een prijs ‘inclusief’, controleer dan ook of hier aanvullende kosten mee gedekt zijn. Voorbeelden van aanvullende kosten zijn:

 • Het online zetten van de woning
 • Het maken van foto’s
 • Het schrijven van promotieteksten
 • Taxatie van de woning

Uiteraard kunnen de kosten anders uitpakken als je niet alle taken door een verhuurmakelaar laat uitvoeren. Regel je zelf de bezichtigingen? Dan zal de prijs waarschijnlijk lager uitvallen.

Waarom een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar neemt de nodige kennis en ervaring mee. Een aantal belangrijke voordelen op een rij:

 • Een verhuurmakelaar kent de woningmarkt: de makelaar weet als geen ander de stand van de huidige woningmarkt en welk aanbod er in de regio is. Op die manier kan hij of zij een deskundig advies geven over een reële huurprijs.
 • Ervaring met het screenen van kandidaten: als je als verhuurder zelf de screening doet kan je je blindstaren op onrealistische eigenschappen. Een verhuurmakelaar screent dagelijks kandidaten en weet precies welke vragen er gesteld moeten worden. Zo is de kans groot dat je een geschikte huurder vindt.
 • Kennis van wet- en regelgeving: bij het verhuren van een woning komen juridische aspecten om de hoek kijken. Niet alleen is het belangrijk dat het huurcontract in orde is. Ook is een makelaar op de hoogte van afspraken die je wel en niet met een bank mag maken.

Trustoo geeft je een top 10 van de beste verhuurmakelaars in jouw regio. Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of bedrijfsmakelaar? Of zoek je een taxateur? Ook dan vind je bij ons jouw match!

Reviews over makelaars

Onze makelaars worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1 gebaseerd op in totaal 196.785 reviews uit 26 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,1
starstarstarstarstar_half