Taxatierapport nodig?

Vind een top 10 taxateur bij jou in de buurt
Mijn locatie
makelaar.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.200.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 taxateurs voor het aanvragen van een taxatierapport

Bekijk onze top 10 taxateurs voor het aanvragen van een taxatierapport. Ontvang volledig gratis en vrijblijvend 4 offertes binnen 1 minuut.

Lees meer...
PHMakelaardij.jpg52
7.

PHMakelaardij

icon
Geen opstartkosten!
Reageert binnen 1 uur
Register Taxateur
TOP PRO
9,9score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (85reviews)

Bij PHmakelaardij hebben we de eer om als beste beoordeeld te worden in de markt, en dat met de beste prijs-kwaliteitverhouding! Ongeacht of het gaat om de verkoop, aankoop of taxatie, jouw opdracht staat altijd centraal bij ons.

**Ons Team**

Bij PHmakelaardij zijn we een full-service kantoor met ervaren, zelfstandige en bovenal enthousiaste makelaars. Wij nemen de tijd voor onze klanten en zijn maar liefst 6 dagen per week tot 20.00 uur bereikbaar.

**Wat Wij Bieden**

Bij ons kun je terecht voor de verkoop, aankoop en taxatie van zowel woningen als bedrijfspanden. Bovendien werken we samen met professionals zoals interieurontwerpers, fotografen en verkoopstylisten, evenals hypotheekadviseurs, om de presentatie en dienstverlening compleet te maken.

**Optimale Presentatie**

Als het om de verkoop van jouw huis gaat, kun je erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om jouw woning optimaal in de markt te zetten. Onze middelen voor het optimaliseren van de presentatie zijn ongeëvenaard in de Hoeksche Waard en zeldzaam in Rotterdam. Neem bijvoorbeeld onze aanpak met sociale media als verkoopinstrument; we weten precies hoe we dit op de juiste manier moeten inzetten om meetbare resultaten te behalen.

**Deskundige Taxaties**

Bij PHmakelaardij zijn we trots op onze deskundige taxatiediensten. Onze ervaren makelaars hebben diepgaande kennis van de vastgoedmarkt en gebruiken geavanceerde methoden om nauwkeurige taxaties te leveren. Of het nu gaat om het bepalen van de waarde van jouw woning voor verkoopdoeleinden, financiering of andere juridische doeleinden, wij zorgen ervoor dat je een gedegen taxatierapport ontvangt dat voldoet aan alle eisen. We begrijpen dat elke taxatie uniek is en dat elke klant specifieke behoeften heeft, daarom stemmen we onze taxatiediensten af op jouw situatie.

Bij PHmakelaardij staat jouw tevredenheid centraal, of het nu gaat om verkoop, aankoop of taxatie. We zijn er om je te helpen bij elke stap van jouw vastgoedreis, met expertise, toewijding en begrijpelijke communicatie.

**Gewoon Normaal**

En laten we niet vergeten, bij PHmakelaardij houden we ervan om gewoon normaal te doen en jouw taal te spreken!
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Chr. Huygensstraat 26a, Numansdorp
Laatste review 14-04-2024
17 jaar in bedrijf

Taxatierapport

Ga je binnenkort een hypotheek aanvragen voor de aankoop van een nieuwe woning of voor een verbouwing? Dan is de kans groot dat je een taxateur nodig hebt. Wij vertellen je waar een taxateur op let bij het taxeren van een huis en wat een taxatierapport kost.

Wat is een taxatie?

Bij een taxatie wordt een inschatting gemaakt van de waarde van een woning. De taxatie wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Een taxatie kan worden vastgesteld voor de marktwaarde van een woning of voor de herbouwwaarde. Bij de marktwaarde wordt gekeken naar wat een woning op dit moment waard is. Bij de herbouwwaarde gaat het om
het bedrag dat nodig is om een bepaalde woning weer op dezelfde manier te bouwen. De herbouwwaarde kan je laten opnemen in jouw opstalverzekering. Dit zorgt ervoor dat je niet onderverzekerd bent bij (grote) schade aan jouw woning.

Taxatierapport aanvragen

Een taxatierapport is een officieel document waarin de waarde van een woning (of ander object) staat vastgelegd. Een taxatierapport wordt gemaakt aan de hand van standaarden en richtlijnen die zijn vastgesteld door brancheverenigingen en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Je kunt een taxatierapport aanvragen bij een taxateur.

Wanneer is een taxatie van een woning verplicht?

Als je een hypotheek wil aanvragen met als doel een nieuwe woning aan te kopen, dan is een taxatierapport verplicht. De bank waar jij je hypotheek gaat afsluiten heeft dit rapport nodig om te beoordelen of jij de lening kan afsluiten. Bij de verkoop van een woning is een taxatierapport niet verplicht, maar het kan wel heel handig zijn voor de verkoopmakelaar om een goede inschatting te maken van een realistische verkoopprijs.

Er zijn gevallen waarin een taxatierapport niet verplicht is, maar wel handig:

 • Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan en bezittingen (zoals een huis) willen verdelen.
 • Om bezwaar te maken tegen een (te hoge) WOZ-waarde.
 • Het verhogen van de hypotheek om een verbouwing te kunnen financieren.
 • Voor het doorgeven van de hoogte van jouw bezittingen bij jouw belastingaangifte.
 • Bij het verdelen van een erfenis.

Hoe wordt de waarde van je huis getaxeerd?

De waarde van je woning wordt gebaseerd op een aantal kenmerken. Welke dat zijn, lees je hieronder:

 • Het type woning: zoals een rijtjeshuis, appartement, vrijstaand huis of twee-onder-een-kap.
 • De oppervlakte van het perceel
 • De oppervlakte en de inhoud van de woning
 • Het bouwjaar
 • Bouwmaterialen en de constructie
 • De staat van de woning: bijvoorbeeld achterstallig onderhoud, de staat van de keuken en badkamer en de staat van de kozijnen.
 • Duurzaamheid van de woning
 • De omgeving: wordt er binnenkort bijvoorbeeld een snelweg aangelegd, zijn er voorzieningen in de buurt of staan er projecten gepland die de omgeving niet ten goede komen?
 • Mocht je je afvragen of het nut heeft om je huis extra goed op te ruimen om zo een hogere waardebepaling te krijgen, is het antwoord helaas ‘nee’. Een taxatie is iets heel anders dan een bezichtiging. Een taxateur neemt het ‘uiterlijk’ van jouw interieur niet mee in de waardebepaling.

Wat staat in een taxatierapport?

In een taxatierapport wordt beschreven hoe de taxateur tot zijn of haar bevindingen is gekomen, bijvoorbeeld als het gaat over de staat van de woning of de beoordeling van de omgeving. Daarnaast staan ook privaatrechtelijke aspecten, zoals informatie uit het Kadaster in het rapport. Ook de publiekrechtelijke aspecten (wat je van de overheid wel en niet mag
doen met een stuk grond of woning) komen aan bod.

Taxatierapport kosten

Wat kost een taxatierapport? De meeste taxateurs werken tegenwoordig met een vast tarief, maar er zijn ook taxateurs die werken met een promille van de woningwaarde.

Vast tarief

Het prettige van een vast tarief is dat je vooraf meteen weet wat je gaat betalen. Wel is het zo dat de kosten ver uiteenlopen bij taxatiebureaus. Oriënteer je dus goed en vraag meerdere offertes op. Zo kan je een taxateur uitkiezen die past bij jouw wensen en budget. De kosten kunnen variëren van € 250,- tot circa € 1.000,-. Naast de kosten voor een taxateur betaal je vaak ook nog voor:

 • Het opvragen van Kadastergegevens
 • Gemeentelijke leges
 • Administratiekosten

Let op: check altijd of het vaste tarief inclusief of exclusief 21% btw is.

Promille van de woningwaarde

Naast vaste tarieven zijn er ook taxateurs die werken met een promille van de woningwaarde. Het meest gebruikte promille is 1,85 en dat komt neer op 0,185%. Stel dat jouw huis getaxeerd wordt op een waarde van € 500.000,- en het promille van 1,85 wordt gehanteerd, dan betaal je € 925,- voor de taxatie van jouw woning.

NWWI taxatie kosten

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is een onafhankelijke stichting die taxatierapporten keurt. Taxateurs moeten aan kwaliteitseisen voldoen om zich bij deze stichting aan te kunnen sluiten. De kosten om een taxatierapport door deze stichting te laten valideren zijn altijd €51,97 (inclusief btw). Deze kosten worden apart vermeld op jouw taxatiefactuur.

Kosten voor alleen een waardebepaling

Ben je alleen op zoek naar een waardebepaling van je huis, bijvoorbeeld om de verkoopprijs vast te stellen? Als je lid bent van Vereniging Eigen Huis dan zijn de kosten van een waarde indexactie slechts € 17,95.

Kan je gratis je huis laten taxeren?

Een officieel taxatierapport voor het verkrijgen van een hypotheek is niet gratis. Het is in sommige gevallen wel mogelijk om kosteloos de waarde van je woning te laten bepalen als je je huis wil verkopen. Je krijgt dan alleen de inschatting van de waarde en verder geen toelichting in een uitgebreid rapport. Dit volstaat bijvoorbeeld niet om een hypotheek af te
sluiten, maar kan handig zijn om een reële verkoopprijs vast te stellen. Online zijn verschillende makelaars te vinden die een gratis waardebepaling maken.

Kan een makelaar ook een taxateur zijn?

Ja dat kan! Vaak voert een makelaar ook de taken van een taxateur uit. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat de makelaar die jij inschakelt bij de koop of verkoop van jouw woning niet ook jouw taxateur mag zijn. Een aankoopmakelaar handelt namelijk in het belang van zijn opdrachtgevers en is daarmee niet onpartijdig. Een taxateur moet altijd onpartijdig zijn bij het maken van een taxatierapport. Kies dus een andere partij uit om jouw taxatierapport op te laten maken.

Kan je jouw huis online laten taxeren?

Het is mogelijk om je huis online te laten taxeren, dit wordt ook wel desktoptaxatie genoemd. Een online taxatie is mogelijk tot een hypotheekbedrag van € 750.000,-. Het is niet mogelijk om een online taxatie aan te vragen als je een hypotheek nodig hebt voor een nieuwbouwwoning of wanneer je je hypotheek wil oversluiten.

Taxatierapport laten maken

Wil je een taxateur inschakelen voor de waardebepaling van jouw woning of voor de aanvraag van een hypotheek voor een verbouwing? Trustoo heeft het meest complete overzicht van de beste taxateurs bij jou in de buurt op een rij gezet. Selecteer de dienst die je nodig hebt, voer de gewenste plaats in en vind snel een taxateur. Heb je interesse in huur, verkoop of koop van een woning? Ook dan vind je bij Trustoo een gespecialiseerde makelaar in jouw regio.

Reviews over makelaars

Onze makelaars worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1 gebaseerd op in totaal 197.922 reviews uit 26 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,1
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

We hebben de communicatie en samenwerking met van Heteren Taxaties als prettig ervaren.
We konden met onze vragen terecht via de app.
Alles ging enorm snel.
Van datum taxatie tot het eind rapport.
Hierdoor verliep het aanvraag proces vd hypotheek en de koop van ons huis erg soepel en vlot.
We gunnen elke starter deze start.
Maar ook de ervaren huizenkopers.
Aanrader van Heteren Taxaties.
Nogmaals dank.
Groetjes Jerry & Priscilla
Lees meer...

Jerry Van hummel op Google
12-04-2024
review_img
Van Heteren taxaties
starstarstarstarstar

Onze intake met Jacqueline was heel fijn. Ze nam echt de tijd voor ons en vroeg goed door naar onze wensen. Die wensen toetste ze regelmatig door suggesties door te sturen en wist ons ook te challengen met verassende suggesties. Daardoor kreeg zij steeds een beter beeld van onze wensen, maar wisten wij ook steeds beter wat we werkelijk zochten. Tijdens de bezichtigingen had ze een kritisch oog voor detail en technische aspecten. Ze gaf ons reeel advies over de aankoopprijs en dacht mee over de kansen, voor- en nadelen van de huizen. Dat gaf ons veel vertrouwen. Bedankt, Jacqueline! Lees meer...

Reshma Waasdorp op Google
08-04-2024
review_img
Weijers Makelaardij & Taxaties B.V.
starstarstarstarstar

Quick reaction to my request, cooperative helpful and friendly service, precise and accurate report. Multilanguage skills and empathetic approach. I would definitely recommend to consult vanAtotZ! Lees meer...

Marina Cociancich
30-03-2024
review_img
vanAtotZmakelaardij
starstarstarstarstar

Bedankt voor het snel schakelen en goed regelen. Ga zo door. Lees meer...

Nick Stiphout op Google
25-03-2024
review_img
Jussen Taxaties
starstarstarstarstar

Keurig advies en zeer netjes geholpen en goede taxatie waar het omgaat vriendellijk groet simon
Lees meer...

Simon ligthart
08-01-2024
review_img
Hamers Vastgoed en Taxaties
starstarstarstarstar

We hebben zowel ons nieuwe huis aangekocht als ons oude huis verkocht met Open Deur. Erg tevreden met de begeleiding. Persoonlijk en met verstand van zaken. Een top ervaring! Lees meer...

Marij Aafjes
26-10-2023
review_img
OpenDeur Apeldoorn