Bedrijfsmakelaar

Vind een top 10 makelaar bij jou in de buurt
Mijn locatie
makelaar.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Ontdek onze top 10 makelaars voor het (ver)kopen van bedrijfspanden

Ben jij op zoek naar een bedrijfsmakelaar voor het verkopen van jouw bedrijfspand? Trustoo helpt je graag bij het vinden van de juiste professional. Vraag gratis en vrijblijvend vier offertes aan.

Lees meer...
MASTEBROEK MAKELAARDIJ.jpg71
5.

MASTEBROEK MAKELAARDIJ

icon
Gratis eerste adviesgesprek
Reageert snel
Register Taxateur
9,8score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (48reviews)

Je huis of je bedrijfspand verkopen, dat doe je niet iedere dag. Regelmatig komen daar emoties bij kijken. Vrijwel altijd zijn de financiële belangen groot. Laat je daarom begeleiden door een deskundige makelaar waar je vertrouwen in hebt. Daarnaast is het natuurlijk wel zo prettig als er ook een persoonlijke “klik” is.

VRIJBLIJVENDE KENNISMAKING
Ik kom graag een keer bij je langs om kennis te maken. Dan weet jij met wie je te maken hebt en kan ik vertellen wat er allemaal komt kijken bij de verkoop en wat de werkwijze van MASTEBROEK MAKELAARDIJ is. Denk daarbij aan:

- Het (samen) vaststellen van de vraagprijs;
- Verzamelen van allerlei documentatie om te komen tot een compleet verkoopdossier;
- De woning of het bedrijfspand “verkoopklaar” maken;
- Optimaal in beeld brengen van het pand, inclusief professionele foto-shoot, video en plattegronden voor zowel de digitale presentatie op internet als de “ouderwetse” papieren brochure;
- Het verzorgen van de bezichtigingen;
- Het voeren van de onderhandelingen met de kandidaat-kopers;
- De juridische afhandeling: opstellen van de verkoopovereenkomst, controleren van de concept-overdrachtsakte en de begeleiding bij de uiteindelijke ondertekening bij de notaris.

Uiteraard is ook het kostenplaatje belangrijk. De kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die ik voor je verricht. Ook daar vertel ik in ons gesprek graag meer over.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
het Waterland 35, Emmeloord
Laatste review 27-10-2023
8 jaar in bedrijf

Bedrijfsmakelaar

Wanneer het woord ‘makelaar’ valt, denken we al snel aan iemand die ons helpt met de koop of verkoop van een nieuwe woning. Maar het kan ook zo zijn dat je op zoek bent naar een pand of stuk grond voor jouw bedrijf. Bijvoorbeeld om een winkel te starten of om materialen op te slaan. In zo’n geval is het handig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Dit type makelaar heeft specialistische kennis van de markt en kan jou helpen om een geschikte ruimte te kopen in de zakelijke markt.

Wat is een bedrijfsmakelaar?

Een makelaar voor de normale woningmarkt en een makelaar voor zakelijke doeleinden verschillen van elkaar. Maar wat is een bedrijfsmakelaar dan precies? Een bedrijfsmakelaar wordt ingeschakeld door zakelijke klanten die een winkel, horecazaak of kantoor willen kopen of verkopen. Bedrijfsmakelaars hebben vaak een specialisatie. Je hebt bijvoorbeeld bedrijfsmakelaars die zich volledig toeleggen op de koop en verkoop van horecapanden. Terwijl andere makelaars zich bezighouden met het aankopen en verkopen van woningen waar vervolgens bedrijven in komen. Sommige makelaarskantoren zijn zowel gespecialiseerd in de huur- als verkoopsector. Wil je een pand huren? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Wat doet een bedrijfsmakelaar?

Een bedrijfsmakelaar ondersteunt bij het gehele (ver)koopproces. De taken zijn dan ook erg gevarieerd. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet:

 • Helpt in de zoektocht naar een geschikte locatie: op basis van de wensen van de ondernemer zoekt een bedrijfsmakelaar geschikte locaties. Hierbij kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het aantal vierkante meter, de bereikbaarheid, hoogte van plafonds, en het bestemmingsplan.
 • Gedegen advies: het (ver)kopen of (ver)huren van een zakelijk object is een spannend proces. Een bedrijfsmakelaar kan je adviseren over een goede prijs en controleert of de staat van het pand in orde is.
 • Hulp bij de onderhandeling: wanneer je graag iets wil kopen, zijn er vaak emoties in het spel. Dit kan leiden tot een te hoog (of te laag) bod. Een bedrijfsmakelaar ondersteunt ondernemers dagelijks bij onderhandelingen. Of je nou wil kopen of verkopen, een makelaar blijft op een objectieve manier naar het proces kijken. Zo komen jullie samen tot een prijs waar je je goed bij voelt.
 • Juridische kennis: ga je een pand huren of verhuren? Dan zal er een bijpassend huurcontract worden opgesteld. Een bedrijfsmakelaar kan met zijn of haar juridische kennis de contracten opstellen en controleren.

Wat kost een bedrijfsmakelaar?

Schakel je een bedrijfsmakelaar in wanneer je een zakelijk pand gaat kopen of verkopen, dan wordt er vaak gewerkt met courtage. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Vaak ligt dat percentage tussen de 1 en 2 procent. Naast de kosten voor de makelaar zijn er andere bijkomende kosten zoals:

 • Notariskosten
 • Bodemonderzoekkosten
 • Bemiddelingskosten voor een bedrijfshypotheek
 • Overdrachtsbelasting

Waarom een bedrijfsmakelaar?

Het is niet verplicht om een bedrijfsmakelaar in arm te nemen wanneer je een pand wil kopen of verkopen. Maar het heeft wel veel voordelen. Denk aan:

 • Een groot netwerk: de meeste mensen hebben weinig verstand van de zakelijke markt en weten niet waar ze naar moeten kijken. Een bedrijfsmakelaar weet alles van deze markt en weet dankzij zijn of haar netwerk of er binnenkort interessante panden in de verkoop of verhuur komen.
 • Ontzorgen: of je nou een pand wil kopen of verkopen, een bedrijfsmakelaar kan je bijstaan tijdens het gehele proces. Van het plannen van bezichtigingen tot het helpen bij onderhandelingen en de juridische contracten. Een bedrijfsmakelaar neemt jaren kennis en ervaring mee om jouw belangen zo goed mogelijk te behartigen.
 • Marktconforme prijs: een bedrijfsmakelaar is op de hoogte van de ontwikkelingen op de zakelijke markt in jouw regio. Zo helpt een makelaar bij het vaststellen van een marktconforme prijs of het doen van een reëel bod.

Trustoo geeft je een top 10 van de beste bedrijfsmakelaars in jouw regio. Ben je op zoek naar een makelaar die je kan helpen met verkopen, kopen of taxeren van een huis? Ook dan vind je bij ons jouw match!

Reviews over makelaars

Onze makelaars worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1 gebaseerd op in totaal 196.554 reviews uit 26 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,1
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

De korte lijnen en deskundigheid waren voor ons de reden om Bert Leistra te benaderen voor de verkoop van ons huis.

Wij hebben ervaring als kijker en verkoper. Tijdens onze zoektocht naar een andere woning hebben wij de heren Leistra vaker getroffen als makelaar van de verkopende partij. Tijdens de bezichtigingen hadden ze antwoord op onze vragen, dachten met ons mee.

Voor ons stond vast dat, als onze woning verkocht zou worden, dit via Leistra zou gaan. Ze staan ook buiten kantooruren voor je klaar, een appje en je hebt antwoord. Top team, dus een dikke 10!
Lees meer...

Jolanda B
03-12-2023
review_img
Bert Leistra ERA Makelaardij o.g.
starstarstarstarstar

De Huizenbemiddelaar heeft ons geholpen aan diverse appartementen voor ons nieuwe project. We hadden er een hard hoofd in dat de volledige vraag qua huisvesting in deze tijde van schaarse zou worden ingevuld. De Huizenbemiddelaar heeft ons in dit traject volledig ontzorgd en heeft goed naar onze vraag geluisterd en perfecte invulling gegeven!

Top werk mannen!!
Lees meer...

V.W.H. Völkers
04-09-2023
review_img
De Huizenbemiddelaar IJmond
starstarstarstarstar

Han heeft ons geholpen bij de verkoop van het huis van mijn ouders, Schokkerhaven 21 te Nagele. Dit is voor de volle 100% tevredenheid verlopen. Snelle en heldere uitleg op vragen, is deskundig en prettig in de omgang. Nogmaals bedankt Han Lees meer...

Irma Snoek op Google
02-09-2023
review_img
MASTEBROEK MAKELAARDIJ
starstarstarstarstar

Het team van VC Makelaars is super! Vriendelijk, bereikbaar, snel en attent! Als we ons huis ooit weer verkopen kiezen we weer voor VC! Lees meer...

Robert-Nelleke van den Brink op Google
13-07-2023
review_img
VC Makelaars
starstarstarstarstar

Sander heeft snel en adequaat gereageerd op het taxeren van ons bedrijfspand. Lees meer...

Balans Mediation op Google
06-07-2023
review_img
Boomgaardt bedrijfsmakelaars
starstarstarstarstar

Steeds vriendelijk rustig geholpen. Bij vragen snel te woord gestaan Lees meer...

Barbara
01-07-2023
review_img
Allround makelaardij
starstarstarstarstar

fantastisch bedrijf en medewerkers :) heel
erg goed geholpen, echt een aanrader
Lees meer...

Danny Potappel
29-06-2023
review_img
Comma Vastgoed B.V.