Vind een top 10 Aankoopmakelaar bij jou in de buurt

Help jij Trustoo winnen?
Stem en win mooie prijzen
Kies het type woning
Plaats
aankoopmakelaar.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.600.000+succesvolle aanvragen

Alle aankoopmakelaars in Nederland vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 aankoopmakelaars in Nederland met 583 reviews en een gemiddelde score van 10.0. Vergelijk en ontvang gratis vier offertes.
Alle diensten (1835)
Ik zoek een woning (help mij zoeken) (1826)
Ik wil een bod doen op een woning (1829)
Tip! Prijzen van 4 aankoopmakelaars vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste aankoopmakelaars aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! Prijzen van 4 aankoopmakelaars vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste aankoopmakelaars aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Filters
Sorteren op
Type opdracht
Trustoo score

Reviews over aankoopmakelaars

Onze aankoopmakelaars worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1 gebaseerd op in totaal 151.369 reviews uit 25 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,1
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

Sascha was erg vriendelijk en duidelijk.
heb de taxatie uiteindelijk sneller gekregen dan de verwachte datum!
Alle contact verliep volgens Whatsapp of bellen, wat erg prettig werkt.
Lees meer...

Arjan Mustafa
18-07-2023
review_img
OpenDeur Apeldoorn
starstarstarstarstar

Ik was op zoek naar een koopwoning in Groningen en heb contact opgenomen met Pieter van Plan Makelaars Groningen. Het contact met Pieter is prima verlopen en hij is ook steeds meegegaan met het bezichtigen van diverse woningen. Dankzij zijn deskundigheid en ervaring heb ik een mooie woning kunnen kopen en met de hulp van zijn collega Ineke en Ellen heb ik de financiering rond gekregen. Plan Makelaars Groningen beveel ik dan ook van harte aan bij de aankoop van een woning in Groningen. Lees meer...

Dave Disselkamp
15-05-2023
review_img
Plan Makelaars
starstarstarstarstar

Ik vond Marcel Werrij prettig om mee samen te werken. Goed advies, tips en erg behulpzaam.
Wij waren erg gecharmeerd van de mooie presentatie van ons huis.
Ook het constant op de hoogte houden van de stand van zaken verliep erg prettig.
Zelfs ons ‘moeilijke’ huis werd snel verkocht.
Makelaar Marcel Werrij is echt een aanrader
Lees meer...

Thea Jansen
15-05-2023
review_img
Spauwen | Werrij

Aankoopmakelaar in Nederland

Je staat voor misschien wel de grootste uitgave van je leven: het kopen van een huis. Dan wil je natuurlijk de juiste keuze maken en vooral niet te veel betalen. Begrijpelijk dat je een expert inschakelt om je te helpen bij dit belangrijke proces. Een aankoopmakelaar kan je bijstaan bij het vinden en kopen van een huis. Ook alle juridische documenten worden voor je in orde gemaakt. Dat geeft een fijn gevoel in deze spannende periode. Wij hebben de beste makelaars in Nederland op een rij gezet.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kan je bijstaan op verschillende momenten in het koopproces. Je kan ervoor kiezen om vanaf de start van het koopproces een aankoopmakelaar in arm te nemen. Dan kan hij of zij bijvoorbeeld huizen aandragen en meegaan naar bezichtigingen. Maar je kan er ook voor kiezen om pas aan het einde een aankoopmakelaar in te schakelen om de koopakte in orde te maken. De keuze is aan jou. Hieronder hebben we de taken van een aankoopmakelaar voor je op een rij gezet: • Zoektocht naar een huis: een aankoopmakelaar heeft veel kennis van de woningmarkt en weet vaak eerder dan jij wanneer huizen in de verkoop komen. Hij of zij kan op basis van jouw wensen geschikte woningen voordragen. • Als adviseur mee tijdens een bezichtiging: een aankoopmakelaar weet precies waarop gelet moet worden tijdens een bezichtiging. Zo zie je geen gebreken over het hoofd. • Onderhandelen: een aankoopmakelaar kan op basis van de stand van de woningmarkt onderhandelen over een reële prijs. • Controle van de koopakte: benieuwd of de koopakte wel klopt? Een aankoopmakelaar controleert dit belangrijke document.

Wat kost een aankoopmakelaar in Nederland?

Een aankoopmakelaar kan je helpen om jouw droomhuis te kopen. Hier staat natuurlijk wel een vergoeding tegenover. Over het algemeen zijn er twee manieren waarop de kosten van een aankoopmakelaar in Nederland berekend kunnen worden: 1. Een vast tarief: het grote voordeel van een vast tarief is dat je niet voor verrassingen komt te staan op het moment dat je moet afrekenen. Tarieven verschillen per makelaarskantoor in Nederland en hangen onder andere af van het werk waar je een aankoopmakelaar voor inschakelt. Logischerwijs kost het meer geld als je het hele proces een aankoopmakelaar inschakelt dan wanneer je alleen de koopakte in orde laat maken. Vraag altijd na welke kosten er zijn inbegrepen bij het vaste tarief. 2. Een percentage van de verkoopprijs: een groot deel van de makelaarskantoren in Nederland bepaalt hun kosten aan de hand van een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Dit wordt ook wel courtage genoemd. Een percentage tussen de 1% en 2% van de verkoopprijs is normaal in makelaarsland. Bedenk dus vooraf wat jouw budget voor een huis is en bereken daar 1% of 2% over om de kosten van een aankoopmakelaar vast te stellen. Op die manier kan je ook goed bekijken of het loont om een vast tarief af te spreken of juist courtage.

Waarom een aankoopmakelaar?

Je hebt geen aankoopmakelaar nodig om een huis te kopen. Maar, realiseer je dan wel dat je zelf op zoek moet naar woningen. Hiervoor kan je het beste zowel het woningaanbod op Funda als de social media kanalen en websites van makelaars in Nederland in de gaten houden. Dat kan een tijdrovende klus zijn. Een aankoopmakelaar weet welke woningen in de verkoop komen en houdt het aanbod goed in de gaten. Zo kan er op tijd worden geschakeld en kan jij een bezichtiging inplannen voor jouw droomhuis. Heb je al vaak achter het net gevist? Ook dan kan het handig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen. Op basis van kennis en ervaring kunnen aankoopmakelaars een goede inschatting maken van de waarde van een woning. Zo voorkom je dat je een veel te hoog bedrag betaalt waar je later wellicht spijt van krijgt. Ten slotte kijkt een aankoopmakelaar zakelijk naar de woning. Als huizenzoeker kan je helemaal verliefd worden op een woning en overal ‘doorheen kijken’. Een aankoopmakelaar kan een realistisch advies geven over de staat van het huis, de buurt en de toekomstige ontwikkelingen. De makelaar is niet emotioneel betrokken bij het koopproces en kan daardoor een objectief advies uitbrengen. Trustoo geeft je een top 10 van de beste aankoopmakelaars in Nederland. Op zoek naar een ander soort makelaar in Nederland, zoals eenverkoopmakelaar, verhuurmakelaar of taxateur? Ook voor huur, verkoop en taxatie van een woning vind je bij ons snel de juiste specialist.
Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte aankoopmakelaar voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste aankoopmakelaars bij jou in de buurt.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste aankoopmakelaars bij jou in de buurt

We laten de beste aankoopmakelaars zien die actief zijn bij jou in de buurt. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke aankoopmakelaar jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen aankoopmakelaars.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de aankoopmakelaars die je het meest aanspreken. De meeste aankoopmakelaars reageren binnen 24 uur. Vind de beste aankoopmakelaar met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste aankoopmakelaar voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar kost gemiddeld tussen de 1500,- en5500,- Een aankoopmakelaar mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een aankoopmakelaar kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

1000
1500
5500
10000

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over aankoopmakelaars in Nederland of wil je meer weten over wat een aankoopmakelaar doet? Bij Trustoo staan we klaar om je te helpen. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over aankoopmakelaars.

Hoe kies je een aankoopmakelaar?

Waarom een aankoopmakelaar?

Wat kost een aankoopmakelaar?

Wat doet een aankoopmakelaar?

Wat is een aankoopmakelaar?

Wat anderen zeggen over Trustoo

 • starstarstarstarstar

  Direct contact bellen en daarna offerte…Direct contact bellen en daarna offerte en in de buurt van mijn woonplaats. Lees meer...

  Kiel
  29 sep op trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Snelle reacties en duidelijke uitlegSnelle reacties en duidelijke uitleg Lees meer...

  Conny Kemp
  27 sep op trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Het is snel en makkelijkHet is snel en makkelijk
  Goed je hoeft niet zelf naar alle bedrijven af top
  Lees meer...

  Mustafa Okumus
  25 sep op trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Zeer betrouwbaar!! Zeer nuttig! Lees meer...

  Jacky Mol uit Roosendaal
 • starstarstarstarstar

  Via mijn telefoon binnen enkele minuten mijn wensen ingevuld en na enkele dagen had ik een aantal berichten van aannemers binnen.
  Trustoo mailde mij welk bedrijf via welk telefoonnummer ging bellen en dat gebeurde vervolgens ook keurig.

  Dus al met al is trustoo een mooie tool!
  Lees meer...

  Sander uit Nijverdal
 • starstarstarstarstar

  Zal nog vaak gebruik maken van Trustoo! Lees meer...

  Joyce uit Sterksel
 • starstarstarstarstar

  Prima ondersteuning bij het vinden van…Prima ondersteuning bij het vinden van het juiste bedrijf. Lees meer...

  Frederik Visser
  16 sep op trustpilot
 • starstarstarstarstar

  We hadden snel offertes en konden goed…We hadden snel offertes en konden goed vergelijken Lees meer...

  Anneloes Van Rijn Blok
  14 sep op trustpilot
 • starstarstarstarstar

  Kreeg direct diverse mogelijke aanbieders in de omgeving.
  Neemt ook initiatief met herinneringen.
  Lees meer...

  H.T.Grem uit Krimpen a.d.IJsserl
 • starstarstarstarstar

  De volgende dag was er al iemand voor inspectie en pakte het probleem direct aan. Lees meer...

  Jeroen uit Breda