Elektrisch rijden wint razendsnel aan populariteit. Logisch, want het is duurzamer, stiller en vaak goedkoper dan benzine of diesel. Maar als je een elektrische auto rijdt, heb je natuurlijk ook een manier nodig om die auto op te laden. Een gewone laadpaal doet zijn werk, maar een slimme laadpaal gaat een flinke stap verder. Wij leggen uit wat een slimme laadpaal is, hoe slim laden precies werkt en waarom zo’n slimme autolader een verstandige investering is voor thuis. Ook ontdek je hoe je via Trustoo snel en eenvoudig offertes opvraagt bij vakbekwame laadpaalinstallateurs.
Een slimme laadpaal is meer dan alleen een aansluiting voor je elektrische auto. Deze slimme autolader is verbonden met het internet en communiceert met andere systemen in en om je huis. Daardoor laadt de paal veel efficiënter, goedkoper en duurzamer dan een standaardmodel.
Zo houdt een slimme laadpaal bijvoorbeeld rekening met:
Door al deze factoren mee te nemen, laadt een slimme laadpaal je auto op het beste moment van de dag, zonder dat je er zelf naar omkijkt.
Slim laden voor een elektrische auto is het proces waarbij de laadpaal bepaalt wanneer en hoe snel het voertuig wordt opgeladen. Dit gebeurt op basis van slimme algoritmes en data uit je huishouden en de energiemarkt. Hier zijn enkele voordelen van slim laden:
Een slimme laadpaal thuis is ideaal als je jouw elektrische auto vaak op de oprit of bij huis parkeert. Er zijn verschillende soorten slimme laadpalen, die je laat installeren op basis van jouw situatie. De meeste modellen bevestig je aan de muur (wallbox) of plaats je als losse zuil. Afhankelijk van je wensen kies je voor extra opties, zoals:
Wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt? Vraag dan offertes aan via Trustoo. Zo kom je direct in contact met gecertificeerde installateurs die ervaring hebben met het installeren van slimme laadpalen bij particulieren thuis.
Een slimme laadpaal kopen doe je niet zomaar. Je wilt natuurlijk een systeem dat past bij jouw auto, stroomvoorziening en toekomstplannen. Let daarom op de volgende zaken:
Een slimme laadpaal installeren is geen klus voor een doe-het-zelver. Je hebt namelijk te maken met hoge stroomsterktes en aanpassingen in de meterkast. Daarom schakel je het best een laadpaalinstallateur in. Deze vakmensen:
Wil je het jezelf makkelijk maken? Vraag dan via Trustoo gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij installateurs in jouw regio. Zo zie je snel wie ervaring heeft, wat het kost en wanneer ze beschikbaar zijn.
Wil je graag een slimme laadpaal kopen, maar heb je toch nog wat vragen? Wij hebben de meesgestelde vragen verzameld en hieronder voor je beantwoord.
Wat kost een slimme laadpaal?
De kosten lopen uiteen van € 800,- tot € 2.000,-, afhankelijk van het merk, de functies en de installatiekosten.
Is een slimme laadpaal verplicht als ik zonnepanelen heb?
Nee, maar het is wel aan te raden. Zo benut je je eigen opgewekte stroom optimaal.
Kan ik mijn laadpaal vergoed krijgen?
In sommige gevallen zijn er subsidiemogelijkheden voor het plaatsen van een laadpaal. Vooral zakelijke gebruikers en bedrijven kunnen hiervan profiteren. Een ervaren laadpaalinstallateur informeert je graag over de mogelijkheden en helpt je eventueel met het aanvragen van de subsidie.
Is een slimme lader ook geschikt voor zakelijke rijders?
Zeker. Een slimme lader voor je auto zorgt voor overzichtelijke administratie en besparing op energiekosten, ideaal voor wie elektrisch rijdt op de zaak.
Een slimme laadpaal voor thuis kopen is een investering die zich op meerdere fronten terugbetaalt. Je laadt goedkoper, duurzamer en veiliger op. Bovendien ben je voorbereid op de toekomst waarin elektrisch rijden de norm wordt. Wil je zeker weten dat je de juiste laadoplossing kiest? Via Trustoo vind je betrouwbare specialisten die je graag verder helpen. Vraag vandaag nog drie tot vier offertes aan en laat jouw slimme laadpaal professioneel installeren.