Vind een webdesigner bij jou in de buurt
Plaats
Delen op

WordPress website laten maken: de voordelen en kosten

Een website laten maken? Grote kans dat jouw webdesigner aan de slag gaat in WordPress. Dit is ’s werelds bekendste software voor het bouwen van corporate websites, webshops en intranetten. Twijfel je nog of je jouw website wil laten maken in WordPress? Wij vertellen je waarom je voor WordPress zou moeten kiezen en niet geheel onbelangrijk, wat de kosten zijn.

Professionele WordPress website laten bouwen

Een aantrekkelijke website draagt bij aan de geloofwaardigheid van je bedrijf én is het middelpunt van jouw online zichtbaarheid. Bezoekers komen tenslotte via social mediakanalen en advertenties hier terecht. Met je website kun je bezoekers een goede eerste indruk geven, informeren over jouw producten of diensten en verleiden tot een aankoop. Als je op zoek gaat naar een webdesigner voor je nieuwe website, is het dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Wil je weten hoe je een passende webdesigner vindt? In dit blog geven we je slimme tips. Hieronder leggen we je uit waarom WordPress geschikt is voor het bouwen van een professionele website.

Ontvang prijsopgaven van de beste webdesigners in jouw buurt
zoeken

De voordelen van WordPress

WordPress is het populairste open-source content management systeem (CMS). Het wordt ingezet door menig professional: van zelfstandige webdesigners tot aan grootschalige webdesign bureaus. Maar waarom kiest bijna iedereen voor WordPress?

 1. WordPress is gebruiksvriendelijk
  Iedereen kan een WordPress website maken. Zo maak je eenvoudig een account aan. Dankzij de website-editor, website templates (ook wel thema’s genoemd) en de plugins hoef je geen regels code te schrijven. Je downloadt eenvoudig een thema en een aantal wordpress plugins, en je website heeft al snel een professionele uitstraling.
 2. Relatief lage kosten
  WordPress is een open-source, wat betekent dat de software toegankelijk is voor iedereen. Je kan gebruikmaken van gratis thema’s en plugins. Daarnaast zijn er ‘premium’ thema’s en plugins waar je voor betaalt. Dit zorgt ervoor dat WordPress in vergelijking met een gesloten, maatwerk CMS relatief goedkoop is.
 3. Altijd up-to-date
  Achter het platform zit een grootschalige community van ontwikkelaars die zich dagelijks bezighoudt met de verbetering van thema’s en plugins. Een ander voordeel is dat iedereen die iets te maken heeft met websites, rekening houdt met WordPress. Hierdoor zijn koppelingen met andere systemen, zoals mailprogramma’s en betaalsystemen, relatief simpel te maken.
 4. WordPress is SEO-vriendelijk
  Het is natuurlijk belangrijk dat de doelgroep jouw website kan vinden. WordPress websites staan erom bekend dat ze in de basis goed vindbaar zijn in de zoekmachines. Bovendien kan je je SEO inrichten met diverse SEO-plugins die tips en tricks geven voor het optimaliseren van je content.
 5. Eenvoudig uitbreiden
  Wil je nieuwe functionaliteiten toevoegen aan je website, omdat je bijvoorbeeld producten gaat verkopen of blogs wilt publiceren? In WordPress kan je zowel met gratis als premium plugins relatief snel je website uitbreiden. Zo transformeer je je website in een handomdraai naar een webshop. Bovendien kan je altijd wisselen van thema of veranderen van hostingprovider.

Tip! Bekijk de Top 10 webdesigners bij jou in de buurt
zoeken

Wat zijn de kosten van een WordPress website laten maken?

Je vraagt je natuurlijk af wat het nou kost om een professionele website in WordPress te laten bouwen. Door de ontelbare mogelijkheden van dit CMS lopen de kosten uiteen.

Het is mogelijk om een goedkope website in WordPress te laten maken. Dit kan een hobbyist of zzp’er voor je doen. Laat je een standaard template installeren, kost dit tussen de 300 en 700 euro. Wil je net iets meer functionaliteiten en designwerk op je website? Dan ga je al meer richting maatwerk. In dat geval kun je denken aan een bedrag tussen de 700 en 3.000 euro. Het voordeel van een hobbyist of zzp’er is dat je relatief goedkoop een website kunt laten maken mits je voor een meer standaard lay-out gaat.

Je kan ook een WordPress website laten maken door een webdesign bureau. De kosten van een bureau liggen vaak hoger dan bij een zzp’er, omdat ze ook meedenken met de strategie van je website en veel technische kennis in huis hebben. Bovendien heeft zo’n bureau meestal een groot netwerk aan copywriters, SEO-specialisten en fotografen waar je gebruik van kunt maken.

Bij webdesign bureaus kan je vaak kiezen uit verschillende WordPress pakketten. Ga je voor een bestaand template met een aantal maatwerkaanpassingen, dan zal je tussen de 3.000 en 5.000 euro betalen. Wil je een eigen template laten ontwikkelen? Dan stijgen de kosten richting de 10.000 en 15.000 euro. Is jouw website een volledig maatwerkproject door bijvoorbeeld veel extra functionaliteiten? Je zal dan al snel tussen de 10.000 en 50.000 euro betalen.

Overige kosten van een WordPress website

Naast het bedrag dat je neerlegt voor het laten bouwen van de website, zijn er ook nog de jaarlijkse kosten die je betaalt om je website up and running te houden. Zo betaal je aan de hostingprovider een maandelijks bedrag tussen de 5 en 15 euro. Heb je een grote website? Dan kan het oplopen tot 120 euro per maand. Het kan ook zijn dat je licentiekosten moet betalen voor de thema’s en plugins op je website (er zijn ook gratis thema’s en plugins). Deze kosten liggen meestal tussen de 50 en 100 euro per jaar. Betaal je de licentiekosten niet? Dan zal je website niet optimaal werken.

Houd ook rekening met de onderhoudskosten van je website. Heb je een webdesigner op het oog? Vraag dan vooraf aan het bouwen van de website, of hij of zij ook onderhoud pleegt als de website eenmaal staat. Denk bijvoorbeeld aan het testen van functionaliteiten en het doen van optimalisaties. Het komt nog steeds voor dat het onderhouden van een WordPress website wordt vergeten. En dit is zonde, want hierdoor blijft je website juist goed functioneren. Het laten doen van het onderhoud door een webdesigner of webdeveloper kost gemiddeld tussen de 200 en 500 euro per jaar.

Wil je een professionele website laten maken in WordPress? Trustoo heeft het meest complete overzicht van de beste webdesigners bij jou in de buurt op een rij gezet. Je kunt selecteren op verschillende diensten, zoals het bouwen van een nieuwe website of webshop, het vernieuwen van een bestaande website of onderhoud van een website. Vul jouw plaats in en vind snel een webdesigner die bij jou past!