Vind een verhuisbedrijf bij jou in de buurt
Plaats
Delen op

Verhuislift huren: alles over de kosten en de vergunning

Een verhuizing is een hectische gebeurtenis waar veel bij komt kijken. Vele handen maken natuurlijk licht werk, maar sommige aspecten van verhuizen blijven een uitdaging, hoeveel handen er ook aanwezig zijn. Een van de grootste moeilijkheden is het verhuizen van grote, zware meubels naar een hogere verdieping. Voor deze uitdaging is een verhuislift huren een geschikte oplossing. Een verhuislift zorgt ervoor dat jouw verhuizing sneller en makkelijker verloopt, doordat het veel tilwerk uit handen neemt. In dit blog vertellen we je wat een verhuislift huren kost en gaan we in op alle bijkomstige zaken.

Waarom kiezen voor een verhuislift?

Wanneer je gaat verhuizen wil je dit natuurlijk zo snel, veilig en gemakkelijk doen. Een verhuislift, soms ook wel ladderlift genoemd, is een machine die ervoor zorgt dat jouw verhuizing soepel verloopt. Een ladderlift en verhuislift worden vaak door elkaar gebruikt, maar het verschil tussen de twee is dat een ladderlift een groter hoogtebereik heeft.

Een verhuislift is een lift met een uitschuifbare ladder met daarop een stevig platform. Het is ideaal voor het verplaatsen van zware meubels en apparaten, het voorkomt traplopen en een bijkomend risico op schade aan de meubels en/of je lichaam. Een verhuislift huren is dus een goede optie wanneer je snel en gemakkelijk grote en zware meubels en apparaten van een hogere verdieping naar beneden wilt halen of juist omhoog wilt brengen in je nieuwe woning. Bovendien is het gebruik van een verhuislift veilig én snel.

Wat kost een lift om te verhuizen?

De kosten die komen kijken bij een verhuislift huren verschillen per verhuisbedrijf en de periode dat je de verhuislift nodig hebt. Mocht je de verhuislift niet zo lang nodig hebben, dan kan je het beste kiezen voor huren op basis van een aantal uur. Een verhuislift huren bij een verhuisbedrijf kost rond de 80 of 90 euro per uur. Deze prijs is inclusief een ervaren verhuizer die overweg kan met de verhuislift. Verderop in dit blog komen we terug op welke eisen er worden gesteld aan het besturen en neerzetten van een verhuis- of ladderlift.

In het geval dat je een grote verhuizing voor de boeg hebt of je niet gehaast te werk wilt gaan, dan kan je ook kiezen voor het huren van een verhuislift voor een hele dag. De kosten die hieraan verbonden zijn liggen rond de 200 euro. Hierbij zit geen ervaren verhuizer inbegrepen. Mocht je zelf de machine kunnen besturen dan kan deze optie voordelig zijn, maar over het algemeen is het voor particuliere verhuizingen een betere optie om te kiezen voor een verhuislift huren per uur inclusief een verhuizer erbij. Een bijkomend voordeel is uiteraard dat deze verhuizer ook een handje kan helpen met het verhuizen wanneer de verhuislift niet in gebruik is.

Heb ik een vergunning nodig voor een verhuislift?

Wanneer je een verhuislift wilt neerzetten in de publieke ruimte (bijvoorbeeld op straat), dan is hier een vergunning of ontheffing voor nodig. Welke procedure er precies gevolgd moet worden, verschilt per gemeente. Je kan daarom het beste kijken op de website van de gemeente of rechtstreeks contact opnemen. Mocht je dit niet zelf willen regelen, dan kan je kijken of bij het huren van de verhuislift de vergunningaanvraag ook is inbegrepen. Het is altijd verstandig om met het verhuisbedrijf te overleggen of jij of zij zorgen voor de juiste vergunning of ontheffing om vervelende verrassingen te voorkomen.

Heb je een vergunning nodig om een verhuislift te besturen?

In Nederland heb je een vergunning of een certificaat nodig om een verhuislift te mogen besturen. De meeste aanbieders van verhuisliften leveren ook alleen maar met een professionele bediener erbij, maar dit hoeft niet altijd. Het is voor particulieren mogelijk om een verhuislift te huren zonder dat er een professionele verhuizer meekomt. Echter, moet je dan wel de juiste papieren hebben. Verhuisliften zijn lastige apparaten die moeilijk te bedienen zijn voor mensen die er geen ervaring mee hebben. Het verkeerd gebruik van een verhuislift kan leiden tot gevaarlijke situaties en (grote) schade, aan je huis maar ook aan je meubels. Daarnaast is het de bedoeling van het huren van een verhuislift dat je sneller kunt verhuizen dan met handen en voeten. De installatie van een verhuislift door iemand die dit nooit eerder heeft gedaan, kan al ruim 30 minuten in beslag nemen.

Hoeveel kan een verhuislift dragen?

Als je gaat verhuizen, wil je natuurlijk zeker weten dat de verhuislift wel genoeg gewicht kan dragen om ook de zwaarste meubels en apparaten naar beneden of boven te brengen. Verhuisbedrijven bieden meestal verschillende verhuisliften of ladderliften, die ieder een ander gewicht kunnen dragen. De minst krachtige verhuisliften kunnen ongeveer 150 kilo dragen, terwijl anderen wel tot 400 kilo aan meubels of spullen kunnen verplaatsen. Maak dus een inschatting van hoe zwaar de spullen wegen die jij wilt verhuizen en overleg dit met het verhuisbedrijf.

Hoeveel ruimte is er nodig voor een verhuislift?

Hoeveel ruimte je nodig hebt voor de verhuislift, hangt af van jouw persoonlijke situatie.

De algemene regel bij het gebruik van een verhuislift is dat hoe hoger je wil gaan met de verhuislift, hoe verder de verhuislift van het pand komt te staan. Als je tot en met de derde etage wilt gaan, dan is de afstand tot het pand niet meer dan 4 à 5 meter. Vanaf de vijfde etage zal de verhuislift minimaal 6 à 7 meter van het pand staan. Een verhuislift heeft al snel een lengte van 8 meter en een breedte van 2 meter. Het is dus aan te raden om van tevoren een vrije ruimte of parkeervlak te regelen, zodat de verhuislift dicht bij het huis staat.


Ga jij binnenkort verhuizen en wil je het jezelf gemakkelijk maken? Bij Trustoo ben je aan het juiste adres voor het vinden van de beste verhuisdiensten en verhuisbedrijven. Wij geven jou een compleet overzicht van alle verhuurders van verhuisliften bij jou in de buurt. Maak een keuze die past bij jouw situatie en laat de verhuizing soepel verlopen!