Advocaat alimentatie

Vind een top 10 advocaat bij jou in de buurt
Mijn locatie
advocaat.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
2.200.000+succesvolle aanvragen

Ontdek onze top 10 advocaten voor alimentatie

Zoek je een betrouwbare advocaat voor alimentatie? Trustoo koppelt je aan de meest betrouwbare advocaten in je omgeving. We bieden op maat gemaakte diensten die aan je behoeften voldoen. Vertrouw op ons om de juiste advocaat te vinden en ontvang razendsnel vier offertes. Kies met vertrouwen via Trustoo.

Lees meer...
Elmers Hueting Advocaten Brielle.jpg1
3.

Elmers Hueting Advocaten Brielle

icon
Reageert snel
LSA | Keurmerk NOvA
9,4score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (59reviews)

Elmers Hueting Advocaten is een gerenommeerd advocatenkantoor, gevestigd in Brielle en Rhoon. Wij zijn gespecialiseerd in diverse rechtsgebieden en bieden professionele juridische diensten aan zowel bedrijven als particulieren. Onze ervaren advocaten, Hetty Elmers en Hans Hueting, hebben hun krachten gebundeld om u de beste juridische ondersteuning te bieden. Wij onderscheiden ons door onze deskundigheid, betrokkenheid en daadkracht.

Onze kernwaarden zijn duurzaamheid, vertrouwen en kwaliteit. Wij geloven dat deze drie-eenheid essentieel is voor een optimaal resultaat en vormt de basis voor onze werkwijze. Wij streven ernaar om elke situatie op maat te behandelen, met een goed inzicht in de persoon of het bedrijf dat we adviseren.

Bij Elmers Hueting Advocaten is het onze passie om uw juridische conflicten beheersbaar te maken en op te lossen. Wij zoeken zoveel mogelijk naar een oplossing buiten de rechtszaal via overleg of onderhandelingen. Met onze uitgebreide kennis en groot netwerk van specialisten, zijn wij in staat om u de beste juridische oplossingen te bieden.

Bent u op zoek naar een betrouwbaar en deskundig advocatenkantoor? Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen met uw juridische vraagstukken. Vraag nu een gratis offerte aan en ontdek hoe wij u kunnen bijstaan.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Kaaistraat  1 -3, Brielle
Laatste review 09-04-2024
0181-202908

Advocaat alimentatie

Bij Trustoo begrijpen we dat het onderwerp van alimentatie complex en emotioneel beladen is. Of het nu gaat om kinderalimentatie of partneralimentatie, het is een onderwerp dat vaak leidt tot veel vragen en onzekerheden. Daarom is het belangrijk om een gespecialiseerde alimentatie advocaat in te schakelen.

Wat is alimentatie?

Alimentatie is een verplichte financiële bijdrage aan de kosten van levensonderhoud van een ex-partner of kind na een scheiding. Het kan gaan om kinderalimentatie, waarbij de niet-verzorgende ouder bijdraagt aan de kosten van de kinderen, of om partneralimentatie, waarbij de meest verdienende partner bijdraagt aan het levensonderhoud van de minstverdienende partner.

Hoe werkt alimentatie?

Het proces van alimentatie aanvragen kan ingewikkeld zijn. Het begint met het berekenen van de alimentatie. Dit wordt gedaan aan de hand van de Tremanormen, een richtlijn en rekenmethode waarmee de rechtbank de alimentatie vaststelt. Hierbij wordt gekeken naar het inkomen tijdens het huwelijk, de behoefte van de ontvanger en de draagkracht van de betaler. Een advocaat voor alimentatie helpt je hierbij.

Alimentatie zonder advocaat aanvragen

Het is verplicht om alimentatie aan te vragen met de hulp van een advocaat. Een advocaat kan als enige schriftelijke stukken indienen bij de rechtbank. Een advocaat heeft kennis van de wet en staat je bij in het proces. Bovendien helpt een advocaat je bij het opstellen van een alimentatieregeling en het voeren van een procedure voor herberekening van de alimentatie.

Kinderalimentatie aanvragen

Het aanvragen van kinderalimentatie is een belangrijk proces. Het is belangrijk om te weten dat je als ouder altijd verplicht bent om bij te dragen aan de kosten van je kind, ook als je het kind niet ziet. Een advocaat kinderalimentatie helpt je bij het aanvragen van kinderalimentatie en staat je bij in het proces.

Alimentatie stopzetten

Het stopzetten van alimentatie is niet zomaar mogelijk. In het geval van partneralimentatie, moet er sprake zijn van een wijziging van omstandigheden, zoals een nieuwe baan of een nieuwe partner. Bij kinderalimentatie geldt ook dat het niet zomaar stopgezet kan worden. Kinderalimentatie is verplicht tot een kind achttien jaar is, maar tot 21 jaar is er een onderhoudsplicht voor ouders, waarvan de kosten grotendeels gelijk zijn aan de alimentatie. Kinderalimentatie wijzigen of stopzetten voert de rechter alleen in bij een gerechtvaardigde reden, zoals een verandering van de financiële situatie bij werkloosheid. Een advocaat helpt je bij het aanvragen van een nihilstelling, wat inhoudt dat de financiële verplichting tijdelijk op nul wordt gezet.

Kosten van een advocaat alimentatie

De kosten van een alimentatie advocaat variëren sterk en kunnen oplopen tot € 300,- per uur. Het is daarom verstandig om meerdere offertes te vergelijken via Trustoo. Zo krijg je een goed beeld van de kosten en kun je een weloverwogen keuze maken.

De keuze voor een advocaat alimentatie

Het kiezen van een alimentatie advocaat is een belangrijke beslissing. Het is iemand die je bijstaat in een moeilijke periode en die je helpt bij het maken van belangrijke beslissingen. Bij Trustoo begrijpen we dit en daarom werken we alleen samen met betrouwbare en ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in alimentatie. Zij voorzien je van juridisch advies en staan je bij in alimentatiezaken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Reviews over advocaten

Onze advocaten worden gemiddeld beoordeeld met een 9 gebaseerd op in totaal 36.606 reviews uit 22 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,0
starstarstarstarstar_half
starstarstarstarstar

Bernice Nonnekes en Dewi Kluft hebben mij samen op een hele proffesionele manier bijgestaan. Maar dan wel proffesioneel met een hele prettige persoonlijke touch waar ruimte was voor mijn inbreng en goed overleg.
Bedankt dames!
Lees meer...

Léon Raadschelders op Google
06-03-2024
review_img
Hendrikx Advocaten
starstarstarstarstar

Ik heb nu meerdere malen Advocatenkantoor Van Olst nodig gehad inzake het familierecht. Zij heeft mij deskundig bijgestaan en zij kan de wens die je hebt goed in geschrift formeel verwoorden. Daarnaast luistert ze goed naar je verhaal en heeft ze erg veel ervaring in o.a. familierecht. Lees meer...

Camiel Saris op Google
01-03-2024
review_img
Advocatenkantoor Van Olst
starstarstarstarstar

Ik ben heel goed en fijn bijgestaan door mevrouw R.Croes-Bleijendaal. Ik kan alleen maar aan de hand van mijn ervaring positief zijn over haar kunnen en werkzaamheden als advocaat. Ze kon zich goed in mijn situatie en hulpvraag inleven en heeft me waar nodig sterk en zakelijk bijgestaan. Ik kan een ieder haar aanraden als advocaat! Nogmaals super bedankt mevrouw R.Croes-Bleijendaal. Lees meer...

Nadiah Syahab op Google
07-02-2024
review_img
Sieval Advocaten
starstarstarstarstar

Perfecte afhandeling en professionele ondersteuning echte aanrader! Lees meer...

Arno De Bruijne op Google
01-02-2024
review_img
VLDW Advocaten / Van Leeuwen De Waard Advocaten
starstarstarstarstar

Ik ben heel vakkundig geholpen met mijn scheiding door Roland Knegtmans en de rest van zijn team. Door mijn persoonlijke omstandigheden is het voor mij moeilijk om te reizen. Daarom was het extra fijn dat een huisbezoek of een videobelafspraak ook tot de mogelijkheden behoren.
Veel factoren spelen bij scheiden een rol. Roland had oog voor al deze aspecten en kon mij ook goed van informatie voorzien om vervolgstappen te kunnen zetten en uiteindelijk mijn leven weer in rustiger vaarwater te brengen.
Lees meer...

Amber Bindels op Google
08-01-2024
review_img
Knegtmans Advocaten & Mediators BV
starstarstarstarstar

Werd goed geluisterd naar mijn wensen en de uitkomst bij de rechter was precies waarvoor we hier heen gingen.

Nogmaals bedankt voor uw inspanningen en advies
Lees meer...

Simon Horjus
29-12-2023
review_img
Advocatenkantoor Schmidt
starstarstarstarstar

Meneer Brink staat mij uitstekend bij tijdens dit spannende traject. Lees meer...

Anke
01-12-2023
review_img
Arie Brink Advocaten