Accountantscontrole

Vind een top 10 accountant bij jou in de buurt
Mijn locatie
boekhouder.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 accountant voor accountantscontrole

Ontdek op Trustoo de top accountants voor accountantscontrole. We verbinden je snel met de beste professionals in jouw omgeving. Aanvragen, offertes ontvangen en kiezen. Binnen mum van tijd heb je vier offertes en kies je met vertrouwen via Trustoo.

Lees meer...
Accountantskantoor Silvis en Vos.jpg1
7.

Accountantskantoor Silvis en Vos

icon
Gratis kennismakingsgesprek
Reageert snel
Register Belastingadviseur
9,0score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_half (9reviews)

Silvis & Vos is een middelgroot accountants- en belastingadvieskantoor dat al meer dan 80 jaar is gevestigd in de Wieringermeer. Vanuit ons gezichtsbepalende pand in Middenmeer zijn wij actief voor het midden- (controleplichtig) en kleinbedrijf, de agrarische sector, vrije beroepsbeoefenaren, zzp'ers en particulieren.

Bij Silvis & Vos weten we uit onze eigen ondernemerservaring waar u allemaal tegenaan kunt lopen. Naast dat wij u daarom een compleet dienstenpakket aanbieden, willen wij vooral een steunpilaar voor u zijn. Een betrokken coach die aanmoedigt, begeleidt, meedoet, ondersteunt, bijstuurt, feedback geeft, ontzorgt en alles uit de kast haalt om u uiteindelijk over de meest steile berghelling te loodsen. Iemand die u altijd kunt bellen als u ergens mee zit. Samen zorgen we zo voor een heldere koersstrategie en tactiek. Samen ook creëren we rust, financieel overzicht en een doelmatige bedrijfsstructuur.

We zijn een onafhankelijk kantoor maar wel aangesloten bij meerdere vakorganisaties waar wij in voorkomende gevallen een beroep op kunnen doen. Voor de wettelijke controles werken wij samen met een vaste partner. Door deze samenwerking kunnen wij als samenstellend en adviserend kantoor ook de controle voorbereiden, zodat deze efficiënt en effectief kan plaatsvinden.

Betrouwbaarheid, persoonlijke betrokkenheid en een ‘no nonsense’ mentaliteit gepaard met een klantgerichte benadering. Dat zijn voor ons de uitgangspunten voor écht duurzame relaties. Daarom ook krijgt u bij ons te maken met één vast aanspreekpunt. Andere collega’s worden alleen geraadpleegd wanneer het gaat om vraagstukken die specialistische kennis vereisen.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Brugstraat 38, Middenmeer
Laatste review 26-10-2023
87 jaar in bedrijf

Accountantscontrole

Een grondige accountantscontrole is belangrijk. Het is een essentieel onderdeel van de financiële gezondheid van een bedrijf. Maar wanneer is een accountantscontrole verplicht en wat houdt het precies in?

Wat is accountantscontrole?

Een accountantscontrole, ook bekend als financiële audit, is een proces waarbij een onafhankelijke en gecertificeerde accountant de jaarrekening van een bedrijf onderzoekt om de juistheid, volledigheid en rechtmatigheid ervan te beoordelen. In Nederland wordt accountantscontrole vaak uitgevoerd door gecertificeerde registeraccountants (RA) of Accountants-Administratieconsulenten (AA) die zijn ingeschreven bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

De accountantscontrole is van groot belang om de transparantie van financiële informatie te waarborgen en naleving van wet- en regelgeving te garanderen. Het helpt bedrijven en belanghebbenden te voorzien van betrouwbare en geloofwaardige financiële gegevens, wat cruciaal is voor weloverwogen besluitvorming en investeringen.

Wanneer is accountantscontrole verplicht?

De wettelijke controleplicht bepaalt wanneer een accountantscontrole verplicht is. De criteria hiervoor zijn gebaseerd op de omvang van het bedrijf en de omzet. In sommige sectoren, zoals de zorg en woningcorporaties, kan accountantscontrole verplicht zijn vanwege toezicht door specifieke autoriteiten. Ook organisaties die subsidies ontvangen van de overheid of financiële steun van bepaalde fondsen, kunnen verplicht worden om hun financiële verslagen te laten controleren om aan te tonen dat de middelen op een juiste manier worden besteed. Als je bedrijf controleplichtig is, is het verplicht om de jaarrekening te laten controleren door een accountant.

Boekhouder of accountant?

Hoewel zowel een boekhouder als een accountant je kan helpen met je financiën, is er een belangrijk verschil. Alleen een accountant kan een verplichte accountantscontrole uitvoeren. Het is dus belangrijk om te weten welke professional je nodig hebt voor jouw specifieke situatie. Bij Trustoo helpen we je graag om de juiste keuze te maken. Vergelijk vier offertes van lokale accountants via ons platform. Zo kun je de beste keuze maken voor jouw bedrijf.

Reviews over boekhouders

Onze boekhouders worden gemiddeld beoordeeld met een 9,5 gebaseerd op in totaal 35.679 reviews uit 23 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,5
starstarstarstarstar
starstarstarstarstar

Een fijn en open gesprek. Kennis mbt de geschetste problematiek geef vertrouwen. Lees meer...

H.M.R.M. Snel
28-10-2023
review_img
Administratiekantoor Pauw
starstarstarstarstar

Korte lijnen
Goede communicatie, ook per Whatsapp mogelijk
Lees meer...

Sentia
27-10-2023
review_img
Partner Accountants
starstarstarstarstar

Een fijn kantoor met deskundig personeel. Absoluut een aanrader voor uw financiële en/of fiscale vraagstukken. Lees meer...

Fib op Google
03-10-2023
review_img
Partner Accountants
starstarstarstarstar

We werken al vanaf het begin van ons bedrijf samen met Partner Accountants. Nu bijna drie jaar verder en we zijn heel blij met hun hulp! Fijne communicatie en de expertise in huis om goed te sparren over vraagstukken binnen je bedrijf. Een aanrader! Lees meer...

Stijn Langedijk op Google
02-10-2023
review_img
Partner Accountants
starstarstarstarstar

Ik ben zeer tevreden en blij met onze langdurige samenwerking. Hun expertise, professionaliteit en betrokkenheid hebben ons bedrijf enorm geholpen. We kunnen vertrouwen op de grondige kennis en ervaring in de boekhouding. De communicatie is altijd uitstekend. Ik beveel 123Onlineboekhouding ten zeerste aan!" Lees meer...

Athir Elyaseri op Google
23-07-2023
review_img
123Onlineboekhouding