Aangifte loonheffingen

Vind een top 10 boekhouder bij jou in de buurt
Mijn locatie
boekhouder.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 boekhouders voor aangifte loonheffingen

Zoek je hulp bij de aangifte loonheffingen? Op Trustoo vind je de beste boekhouders voor jouw klus. We koppelen je aan lokaal getalenteerde professionals. Kies met vertrouwen; ontvang met gemak vier offertes. Trustoo matcht, jij kiest. Zo simpel is het.

Lees meer...

Aangifte loonheffingen

Het doen van aangifte loonheffingen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste hulp hoeft het niet ingewikkeld te zijn. Bij Trustoo brengen we je in contact met lokale boekhouders die je hierbij kunnen helpen.

Wat is loonaangifte?

Loonaangifte, ook wel bekend als aangifte loonheffing, is een verplichting voor alle werkgevers. Het is een proces waarbij werkgevers de loon- en salarisgegevens van hun werknemers aan de Belastingdienst verstrekken.

In de loonaangifte worden gegevens opgenomen over het bruto loon van de werknemers, de ingehouden loonbelasting en premies volksverzekeringen, de premies werknemersverzekeringen en eventuele andere inhoudingen.

Werkgevers moeten de loonaangifte tijdig indienen en de verschuldigde belastingen en premies binnen de vastgestelde termijnen betalen. De Belastingdienst gebruikt deze belasting om sociale voorzieningen te financieren.

Waar vind ik mijn loonheffingennummer?

Je loonheffingennummer, ook bekend als LH-nummer, is een uniek nummer dat door de Belastingdienst wordt verstrekt. Het wordt gebruikt om loonheffingen en sociale premies te identificeren en te koppelen aan jouw bedrijf. Dit nummer is nodig om aangifte te doen. Het loonheffingennummer vind je in de communicatie van de Belastingdienst met jouw organisatie en op belastingformulieren. Ook kun je het loonheffingennummer opzoeken door in te loggen op de website van de Belastingdienst.

Waarom is het belangrijk om aangifte te doen?

Het correct doen van aangifte loonheffingen is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het zorgt er ook voor dat je als werkgever voldoet aan je fiscale verplichtingen. Het niet correct doen van aangifte kan leiden tot boetes en andere sancties van de Belastingdienst.

Aangifte loonheffingen laten doen

Bij Trustoo brengen we je in contact met vier lokale boekhouders die je kunnen helpen met je aangifte loonheffingen. Door offertes te vergelijken, kun je de beste keuze maken voor jouw situatie. Zo vind je gemakkelijk de juiste professional in jouw regio waarbij je jouw boekhouding kunt uitbesteden.

Reviews over boekhouders

Onze boekhouders worden gemiddeld beoordeeld met een 9,5 gebaseerd op in totaal 35.679 reviews uit 23 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,5
starstarstarstarstar
starstarstarstarstar

Korte lijnen
Goede communicatie, ook per Whatsapp mogelijk
Lees meer...

Sentia
27-10-2023
review_img
Partner Accountants
starstarstarstarstar

Fijne boekhouder. Vakman . Denkt in oplossingen. Tof. Lees meer...

Do
04-10-2023
review_img
zzpboekhouderonline / mkbboekhouderonline / zorgboekhouderonline
starstarstarstarstar

Een hele fijne en transparante gesprek gehad met Rob van administratiekantoor Noest. Rob is een vriendelijke, maar ook zakelijke man die de zaken goed kan uitleggen. Hij is flexibel en wilt ook meegaan werken met Kantoor Noest en Lees meer...

Sharmila Soechiet
13-06-2023
review_img
Administratiekantoor Noest