Aangifte inkomstenbelasting

Vind een top 10 boekhouder bij jou in de buurt
Mijn locatie
boekhouder.jpg
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.800.000+succesvolle aanvragen

Bekijk onze top 10 boekhouders voor aangifte inkomstenbelasting

Moet je je aangifte inkomstenbelasting doen en zoek je een betrouwbare boekhouder? Op Trustoo vind je de top 10 boekhouders in jouw regio. We koppelen je aan de beste expert voor jouw situatie. Vraag snel vier offertes aan en kies met vertrouwen jouw boekhouder via Trustoo.

Lees meer...
Helmer Finance B.V..jpg12
1.

Helmer Finance B.V.

icon
Direct beschikbaar
Reageert binnen 1 uur
10,0score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (41reviews)

Helmer Finance B.V. is een kleinschalig en persoonlijk administratiekantoor in Apeldoorn. Wij kunnen 100% digitaal werken en onze klanten zijn dan ook door heel Nederland gevestigd (ZZP, VOF en BV).

We starten het contact altijd met een gratis kennismakingsgesprek via telefoon, Google Meet (videobellen) of bij ons op kantoor in Apeldoorn.

Tijdens de kennismaking vertellen we wie wij zijn en hoe wij werken. Na het in kaart brengen van de werkzaamheden brengen wij via e-mail een offerte uit die je online kan doornemen en digitaal kan ondertekenen bij een akkoord.

Nadat je de offerte hebt ondertekend plannen we een onboardingssessie van 60 minuten in (videocall of bij ons op kantoor) en bespreken we samen met jou onze opstartchecklist. Hierna kan je starten met het uploaden van de administratie in ons eenvoudige opleverportaal.

Omdat wij veel op afstand werken, zijn wij ook goed bereikbaar via Whatsapp. Ook hebben wij een aparte videobelruimte op ons kantoor ingericht waarbij we op afstand mee kunnen kijken óf ons scherm kunnen delen voor uitleg.

Indien er sprake is van spoed, kan je dit aangeven bij de aanvraag. Wij hebben veel ervaring met spoedwerkzaamheden en kunnen indien beschikbaar meerdere medewerkers inzetten.

Wij kijken uit naar jouw offerteaanvraag!

Ryan Helmer
Helmer Finance B.V. | Digitaal, Bereikbaar & Verzorgd
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Tweelingenlaan 4, Apeldoorn
Laatste review 22-11-2023
055-2033933

Aangifte inkomstenbelasting

De aangifte inkomstenbelasting kan een complex proces zijn. Of je nu een ondernemer, zzp'er of particulier bent, het is een jaarlijkse verplichting die veel vragen kan oproepen. Wat is inkomstenbelasting precies? Hoe doe je belastingaangifte? En binnen hoeveel tijd moet je aangifte doen? We helpen je graag op weg.

Wat is inkomstenbelasting?

Inkomstenbelasting is een belasting die je betaalt over je inkomsten. Het is een belasting die door de Belastingdienst wordt geïnd en die je als ondernemer, zzp'er of particulier jaarlijks moet aangeven. Het formulier voor de aangifte inkomstenbelasting kun je online opvragen en inzien via je DigiD.

Het doen van belastingaangifte kan een uitdaging zijn. Je hebt verschillende documenten nodig, zoals je jaaropgave en eventuele zakelijke formulieren. Het is belangrijk om deze zorgvuldig in te vullen en op tijd in te dienen bij de Belastingdienst.

Hoe doe je belastingaangifte?

Om je belastingaangifte in Nederland te doen, moet je al je financiële gegevens en relevante documenten verzamelen. Je doet je aangifte inkomstenbelasting door het aangifteformulier in te vullen via Mijn Belastingdienst.

Na het indienen van je aangifte, zal de Belastingdienst je aangifte verwerken en een aanslagbiljet opstellen. Dit biljet geeft aan of je belasting moet betalen of recht hebt op teruggave. Je ontvangt dit doorgaans enkele maanden na het indienen van je aangifte.

Als je belasting moet betalen, zorg er dan voor dat je dit bedrag op tijd betaalt. Als je recht hebt op belastingteruggave, zal de Belastingdienst het bedrag op je bankrekening storten.

Het is verstandig om kopieën van je belastingaangifte en bijbehorende documenten te bewaren voor je eigen administratie, aangezien de Belastingdienst deze informatie soms opvraagt.

Wanneer moet je belastingaangifte doen?

De aangifte inkomstenbelasting moet je doen vanaf het moment dat je inkomsten genereert. Dit geldt voor zowel ondernemers, zzp'ers als particulieren. In Nederland moet je in de meeste gevallen je belastingaangifte indienen vóór 1 mei van het jaar volgend op het belastingjaar. De exacte datum waarop je aangifte moet doen, ontvang je in een brief van de Belastingdienst.

Aangifte inkomstenbelasting laten doen

Het kan zijn dat je het lastig vindt om zelf je aangifte inkomstenbelasting te doen. In dat geval kun je ervoor kiezen om deze boekhouding uit te besteden. Bij Trustoo maken we het makkelijker om de juiste boekhouder te vinden voor je aangifte inkomstenbelasting. Via ons platform kun je vier offertes van lokale boekhouders vergelijken. Zo vind je eenvoudig de boekhouder die het beste bij jouw situatie past.

Reviews over boekhouders

Onze boekhouders worden gemiddeld beoordeeld met een 9,5 gebaseerd op in totaal 35.673 reviews uit 23 bronnen
Gemiddelde beoordeling
9,5
starstarstarstarstar