FilmMoment is een maatschappelijk relevante filmproductiebedrijf met een hart voor mensen. Wij zijn gespecialiseerd in het produceren van documentaires, educatieve films, informatieve films en series over sociale vraagstukken. Onze producties dragen bij aan een bredere kijk op de samenleving en hebben vaak het doel om stigma's en taboes bespreekbaar te maken. We hebben veel ervaring met gevoelige onderwerpen gerelateerd aan zorg, psychiatrie, armoede, welzijn, vluchtelingen, culturele diversiteit en vragen rondom leven en dood.
Onze aanpak is uniek: we werken vanuit integriteit en zorgvuldigheid, en we schuwen niet om langs de randen van het maatschappelijk debat te schuren. Daarnaast ontwikkelen we impact-strategieën en didactische middelen die bijdragen aan veranderingsprocessen met film als uitgangspunt. We werken zowel aan eigen projecten als in opdracht van instellingen en bedrijven.
Ons team bestaat uit gepassioneerde professionals met diverse achtergronden, van documentairemakers en sociaal ondernemers tot onderwijskundigen en filmprogrammeurs. Samen streven we ernaar om middels films en impact-strategieën bij te dragen aan een duurzame wereld waarin positieve ontwikkeling voor mens, maatschappij en natuur centraal staat.
Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We kijken ernaar uit om samen met u een filmproject te realiseren dat impact maakt.
timelapse13 jaar in bedrijfstar4 reviewspeople_outline1 medewerkers
Checklist
info_outline
checkmarkKVK gegevens gecontroleerd.
Reviews
info_outline
Uitstekend•5,0
starstarstarstarstar
4 reviews
Reviews van andere bronnen
info_outline
Klaartje de Vletterstarstarstarstarstar
18 jun. 2025 google
Kort geleden zag ik de film 'Mama, mag ik naar huis toe?' Wat een steengoede documentaire! Ouders van uit huis geplaatste kinderen doen hun kant van het verhaal. Een document om nooit meer te vergeten. De redenen van de uit huis plaatsingen komen ook wel wat aan bod, maar vooral de pijn, eenzaamheid en rouw waar de moeders doorheen gingen. Ze vertelden hun verhaal alsof ze het nèt beleefd hadden. Het is onbegrijpelijk dat zoveel ouders terugkeren naar een leeg huis, zonder dat een hulpverlener vraagt hoe het gaat.
Het lijkt misschien een film om buikpijn van te krijgen, maar er zit ook veel liefde en zorg in. Met de hoopvolle boodschap dat als je de tijd en ruimte neemt voor ieders perspectief, je samen van onschatbare waarde kan zijn voor een kind.
I.v.m. de privacy sla ik alle verzoeken om op tv te komen af, omdat ik niet weet hoe er geknipt en geplakt wordt.
Mocht het ooit een plan zijn om een documentaire te maken over pleegzorg, dan is er maar één iemand die ik dat zou laten doen: Jesse. Hij is ruimdenkend, integer en respectvol. Zijn doel is duidelijk om werelden zichtbaar te maken die vaak verborgen blijven. Niet om daarmee te scoren maar om recht te doen aan iemands verhaal. Ik heb Jesse maar twee keer horen spreken, dus dat ik hem nu al vertrouw zegt veel over wat hij weet over te brengen. Ik hoop dat er nog veel documentaires volgen. En vooral dat de film 'Mama mag ik naar huis toe?', in de bioscopen zal gaan draaien! Het is een film die iedereen zou moeten zien.
Klaartje (pleegouder)