Huis verkoopklaar maken, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 04 May, 2023

Deel artikel
Remco Kieftenbeld
Makelaar

Je hebt de beslissing genomen om je huis te verkopen en je wil natuurlijk de hoogst mogelijke prijs krijgen. Hoewel je de verkoop aan een makelaar kunt overlaten, zijn er een paar voorbereidingen die je zelf kunt treffen om de waarde van jouw huis te verhogen. Wij geven je tips om jouw huis zo goed mogelijk te presenteren en te verkopen.

Ontvang prijsopgaven van de beste makelaars in jouw buurt
zoeken

Werk achterstallig onderhoud weg

Het is belangrijk om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Besteed daarom aandacht aan het interieur en de onderhoudsstaat van het huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat achterstallig onderhoud is weggewerkt voordat je foto’s maakt voor de verkoop. En hangt er bijvoorbeeld nog een kinderbehang aan de muur, dan is het wellicht tijd om dit te vervangen door een frisse, neutrale kleur.

Begin op tijd met de voorbereidingen

Begin maanden voor de verkoop met het geschikt maken van jouw huis voor de verkoop. Hierdoor heb je voldoende tijd om eventuele grotere klussen aan te pakken, zoals het repareren van een gebroken raam of het vervangen van een oude vloer. Kleine aanpassingen, zoals het schilderen van de kozijnen, kun je eventueel een week voor de verkoop nog doen.

Ruim op

Zorg ervoor dat jouw huis opgeruimd en netjes is. Zo kunnen potentiële kopers een goed beeld vormen van de ruimtes. Maak van je rommelzolder bijvoorbeeld een volwaardige slaapkamer om zo de verkoopprijs te verhogen. Zorg er ook voor dat je schuur niet te vol staat. Breng spullen die weg kunnen naar de stort of verkoop ze via marktplaats.

Restyle jouw huis

Je verkoopt het huis en niet de spullen die erin staan, maar de spullen kunnen wel invloed hebben op de beleving van potentiële kopers. Heb je bijvoorbeeld een grote bank in de woonkamer staan? Overweeg dan om deze tijdelijk op te slaan en een andere, minder opvallende, bank neer te zetten. En als je opvallende kleuren op de muren hebt, is het wellicht verstandig om deze te verven in een neutrale kleur.

Het verkopen van jouw huis kan stressvol zijn, maar met de juiste voorbereidingen en presentatie kun je een hogere verkoopprijs realiseren. Zorg ervoor dat jouw huis er netjes en opgeruimd uitziet, voer eventueel kleine reparaties uit en zorg voor een fris interieur. Zo kun je met vertrouwen jouw huis verkopen en een vliegende doorstart maken op de huizenmarkt. Is je huis verkoopklaar? Dan helpt De Huizenbemiddelaar je graag bij de verkoop.

Tip! Bekijk de Top 10 makelaars bij jou in de buurt
zoeken
miniwizard.svgOver deze makelaar
De Huizenbemiddelaar IJmond
9,8score_fullscore_fullscore_fullscore_fullscore_full (34)
Wij zijn De Huizenbemiddelaar IJmond.

Een huis kopen of verkopen doe je vaak samen en het liefst met goede begeleiding. Wij kunnen jou begeleiden met het aankoop en/of verkooptraject.

De Huizenbemiddelaar begeleid haar opdrachtgevers sinds de oprichting eind 2004. Toen nog alleen in Tilburg maar inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een landelijke organisatie met meer dan 40 vestigingen. Door onze landelijke dekking is er altijd een kantoor bij jou in de buurt. Hierdoor kennen wij de lokale huizen markt van binnen en buiten.

In 2022 is de vestiging IJmond geopend en is deze gevestigd in Velsen-Noord. Vanuit deze vestiging helpen wij klanten in de gemeente Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Dus wil je een huis kopen of verkopen in de IJmond wij helpen je graag bij.
Lees meer...
Gratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Relevante expert blogs