De perfecte trouwfotograaf vinden? Dat doe je zo!

Gepubliceerd op 23 Jan, 2022

Deel artikel
Basia Hillebrandt
Content Manager bij Trustoo

Trouwen, een speciale dag waar veel koppels al jaren naar uitkijken. Tot in de puntjes gepland, een moment waar je later nog graag op terugkijkt. De trouwfotograaf is een van de belangrijkste onderdelen van je bruiloft. Want ja, natuurlijk wil je nog jaren met plezier terugkijken naar je trouwfoto’s. Een trouwfotograaf vinden die je dag met alles erop en eraan kan vastleggen is een must. Onderschat het niet, trouwfoto’s zijn de enige tastbare herinnering die je hebt en daar wil je volop gebruik van maken. We delen tips, zodat jij de perfecte trouwfotograaf voor jouw speciale dag kan strikken!

1. Bepaal de stijl voor jullie trouwfoto’s

Binnen iedere stijl kun je fotografen van verschillende prijzen vinden, dit hoeft dus geen factor te zijn in het kiezen van de trouwstijl. Waarschijnlijk heb je hier zelf ook al een idee bij, maar weet je nog niet helemaal hoe je dit wilt uitwerken. Belangrijk is natuurlijk dat je partner en jij op één lijn liggen. Je kunt het beste eerst zelf research doen door online naar verschillende trouwfoto’s te kijken. Bekende stijlen zijn romantische, industriële, landelijke en stedelijke trouwfoto’s. Daarbij kun je ook nog kiezen tussen een formele of een informele invalshoek, waarbij formeel vooral geposeerde foto’s zijn en informeel inspeelt op momentopnames. Je kunt inspiratie voor je stijl opdoen via social media, zoals Instagram of Pinterest. Veel trouwfotografen hebben hier ook een account en gebruiken social media als visitekaartje. De website van de trouwfotograaf heeft vaak een portfolio, waar je ook veel actueel beeldmateriaal kunt terugvinden. Denk daarnaast ook na over het type nabewerking dat je aanspreekt.

2. Wat is jullie budget voor de trouwfotograaf?

Is de stijl gekozen? Dan kun je hier een budget aan koppelen. Trouwfotografen zijn te vinden in zeer variërende prijzen. Wil je een trouwfotograaf voor korte tijd inhuren, dan betaal je gemiddeld tussen de €80,- en €120,- euro per uur. Een dagdeel of een volledige dag is iets voordeliger. Zo leg je voor een dagdeel gemiddeld tussen de €400,- en €600,- euro en voor een gehele dag tussen de €800,- en €1000 euro,- neer. Wil je alleen en korte fotoshoot, houd dan rekening met een bedrag van ongeveer €80,- euro. Let wel op: Niet iedere fotograaf heeft meerdere pakketten om uit te kiezen. Kijk dus goed wat de mogelijkheden zijn, voordat jullie samen in zee gaan. Bekijk het Trustoo kostenoverzicht voor trouwfotografen voor actuele prijzen en meer informatie.

3. Kiezen uit de selectie trouwfotografen

Tegenwoordig is er veel keuze uit trouwfotografen in jouw omgeving, dat maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Bij het kiezen van een geschikte trouwfotograaf voor jullie speciale dag, kun je rekening houden met een aantal punten. We hebben het al over stijl en budget gehad, maar ook de locatie van je bruiloft is erg belangrijk. Trustoo heeft een overzicht van de top 10 trouwfotografen in jouw omgeving. Zo kun je ook selecteren op basis van de locatie waar je gaat trouwen. Heel handig, want je hebt binnen één handomdraai de allerbeste trouwfotografen op locatie. Op het bedrijfsprofiel van de trouwfotograaf zie je wat de opties zijn, kun je een kijkje in het portfolio nemen en een kennismakingsgesprek aanvragen. Zo streep je de trouwfotograaf ook alvast van je to-do list af. Almost ready for the big day!

miniwizard.svg
Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend

Wat kost een undefined?

Een undefined kost undefined tussen de ,- en,- Een undefined mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een undefined kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.