Stijging van 480% in het aantal aanvragen bij airco-installateurs

Gepubliceerd op 14 Jun, 2023

Deel artikel
Trustoo
De beste bedrijven voor jou

De hoge temperatuur heeft de afgelopen week geleid tot een enorme toename in het aantal aanvragen bij airco-installateurs. Trustoo, het platform voor het vinden van lokale dienstverleners, ziet een stijging van maar liefst 480% in het aantal aanvragen ten opzichte van vorige week.

Toename aanvragen bij airco-installateurs

Met de zomerse temperaturen die ons land de afgelopen dagen heeft ervaren, zijn consumenten massaal op zoek naar manieren om verkoeling te vinden. Dit is duidelijk te zien in het aantal aanvragen dat Trustoo heeft ontvangen voor airco-installateurs. In vergelijking met vorige week is het aantal aanvragen met maar liefst 480% gestegen, wat aangeeft dat consumenten zich serieus voorbereiden op de aanhoudende hitte.

Hogere piek dan vorig jaar

De groeiende vraag naar airconditioninginstallaties laat zien dat mensen steeds meer belang hechten aan comfort en verkoeling tijdens hete zomers. Hoewel Trustoo vorig jaar ook pieken zag in het aantal aanvragen bij hoge temperaturen, is de stijging dit jaar opvallend groter. Dit kan mogelijk te maken hebben met de lagere energieprijzen, waardoor de kosten van het gebruik van airconditioning minder zwaar wegen.

Langere wachttijden bij airco installateurs

Met de zomer in volle gang en de voorspelling van meer warme dagen, zal de vraag naar airco-installateurs naar verwachting hoog blijven. Hierdoor kunnen de wachttijden bij airco-installateurs langer worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plannen van installaties en onderhoudsafspraken.