80% Nederlanders bekijkt eerst reviews als ze dienstverlener niet kennen

Gepubliceerd op 04 Jul, 2022

Deel artikel
Trustoo
De beste bedrijven voor jou

Bij de online aankoop van een dienst of product wil je de kans op een miskoop zoveel mogelijk beperken. Omdat je niemand kunt spreken of een product kunt testen, is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig bieden online reviews uitkomst. Toch? In hoeverre vertrouwen Nederlanders deze reviews eigenlijk? Hebben ze überhaupt invloed op het aankoopproces? En is iedereen wel even eerlijk bij het schrijven van een online beoordeling? Om hier inzicht in te krijgen, legde Trustoo een aantal stellingen voor aan 1.075 Nederlanders van achttien jaar en ouder. De meest opvallende resultaten vind je hieronder.

Hoewel erg praktisch kent online winkelen zijn eigen beperkingen. Zo kun je een product niet vasthouden of live bekijken. Dan komen online reviews goed van pas, al lijkt het erop dat Nederlandse consumenten die niet volledig vertrouwen. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat acht op de tien Nederlanders bang zijn dat reviews niet echt of zelfs door het bedrijf zelf geplaatst zijn. Dit wantrouwen is vooral groot onder mannelijke vijftigers. Benieuwd naar de exacte verhouding tussen mannen en vrouwen, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Bekijk dan de visual.

Online afnemen gaat het makkelijkst als je al bekend bent met de dienstverlener, het merk of dienst en hier positieve ervaringen mee hebt. Uit het onderzoek blijkt ook dat tachtig procent van alle Nederlanders eerder geneigd is de online reviews te checken als zij de verkopende partij nog niet kennen. Ook annuleert een nagenoeg even groot deel de aankoop na het lezen van een negatieve review. Hoe respondenten uit diverse leeftijdscategorieën hierover denken, zie je terug in de visual.

Over het algemeen geldt: hoe meer getuigen, hoe groter de kans op de waarheid. Ook op de online markt is het belangrijk dat je de informatie goed filtert en op zoek gaat naar de meest betrouwbare beoordelingen. Vier op de vijf Nederlanders lijken dit te snappen en raadplegen het liefst reviews uit meerdere bronnen voordat zij een aankoop doen. Vooral jonge vrouwen vinden dit belangrijk. Benieuwd naar de exacte verschillen tussen mannen en vrouwen, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën? Je ziet het in de visual.

Via online reviews kun je informatie inwinnen, maar natuurlijk ook je mening uiten over de kwaliteit van een dienst – bijvoorbeeld om anderen te waarschuwen. Uit het onderzoek blijkt dat zestig procent van alle Nederlanders bij onvrede over een aankoop weleens een negatieve online review achterlaat. Flevolanders klimmen in dit geval het vaakst in het toetsenbord: van hen schreven maar liefst zeven op de tien weleens een negatieve review na een teleurstellende aankoop. Benieuwd in hoeverre jouw provinciegenoten je behoeden van een slechte aankoop? Bekijk dan de visual.

Online reviews zijn voor potentiële kopers alleen nuttig wanneer deze betrouwbaar zijn. En ondanks dat veel Nederlanders online verkopers ervan verdenken dat zij zelf neppe positieve reviews posten, zijn consumentenreviews ook niet blind te vertrouwen. Zo geeft vijf procent van alle Nederlanders eerlijk toe dat zij weleens een feitelijk onjuiste review schrijven. Daarin spannen mannelijke dertigers met dertien procent de kroon. De exacte verhouding tussen mannen en vrouwen, verdeeld over de verschillende leeftijdscategorieën, vind je in de visual.


Bekijk meer persberichten van Trustoo