Vind een top 10 Mediator bij jou in de buurt

Selecteer de reden voor de mediation
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.300.000+succesvolle aanvragen

Mediators in Mediator vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 mediators in Mediator met in totaal 0 reviews en een gemiddelde Trustoo-score van NaN. Bekijk, vergelijk & bespaar.
Alle diensten
Scheiding / uit elkaar
Nalatenschap / erfenis
Omgangsregeling / alimentatie
Familieconflict
Arbeidsconflict / ontslag
Ziekteverzuim
Bouw- of huur conflict
Conflict over contracten
Zakelijk conflict
Conflict met overheid
Conflict met buren / omgeving
Letsel of gezondheid
Overige mediation
0 bedrijven gevonden
Filters
Sorteren op
Mediation op gebied van
Vorm van mediation
Trustoo score

Recente blogartikelen over mediators
Lees hier de meest recente expert blogs geschreven door mediators op Trustoo

Mediation in Mediator: een oplossingsgerichte benadering

Een conflict, of het nu gaat om een scheiding of een arbeidsconflict, kan vaak complex en uitdagend zijn. Daarom is mediation een krachtig instrument om deze conflicten op te lossen. De rol van een mediator is hierbij cruciaal. Bij mediation wordt een neutrale derde partij, de mediator, ingeschakeld om te bemiddelen tussen de conflicterende partijen. Het doel is om tot een gezamenlijke oplossing te komen. De mediator faciliteert de communicatie en helpt de partijen hun belangen te identificeren en te onderhandelen.

Kiezen voor de beste mediator in Mediator

Het kiezen van de juiste mediator is essentieel voor het slagen van de bemiddeling. De beste mediator is niet alleen deskundig en ervaren, maar ook empathisch en onpartijdig. Het is belangrijk dat je je comfortabel en begrepen voelt bij de mediator. Bij Trustoo kan je vier offertes van lokale mediators in Mediator vergelijken om de beste keuze te maken.

De kracht van het vergelijken van offertes

De kosten en voorwaarden voor mediation kunnen sterk variëren in Mediator. Daarom is het verstandig om bij Trustoo vier offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat je kan verwachten en helpt je bij het vinden van de mediator in Mediator die het beste bij je behoeften past.

Mediation bij scheiding: het belang van een scheidingsmediator

Bij een scheiding komen vaak veel emoties kijken. Een scheidingsmediator in Mediator zorgt voor een veilige en respectvolle communicatie tussen de partijen. Deze professional helpt bij het opstellen van een ouderschapsplan, bemiddelt in de verdeling van bezittingen en ondersteunt bij het treffen van afspraken rondom de alimentatie. Door de hulp van een scheidingsmediator kan een scheiding op een harmonieuze en minder conflictueuze manier verlopen.

Omgangsregeling en alimentatie: hoe mediation kan helpen

Bij een scheiding of uit elkaar gaan, kunnen er vraagstukken ontstaan rondom de omgangsregeling en alimentatie. Een mediator in Mediator kan helpen bij het opstellen van een eerlijke en werkbare regeling. Door de belangen van beide partijen in kaart te brengen, kan de mediator bijdragen aan een overeenkomst waarin iedereen zich kan vinden.

Familieconflict: de rol van mediation

Mediation kan ook nuttig zijn bij het oplossen van familieconflicten buiten echtscheiding, zoals erfeniskwesties of geschillen tussen ouders en kinderen. Familieconflicten kunnen complex zijn en diep ingrijpen in het persoonlijke leven. Mediation kan hierbij een uitweg bieden. De mediator creëert een veilige omgeving waarin elk familielid zijn of haar verhaal kan doen, zorgen kan uiten en wensen kan bespreken. Hierdoor kan het begrip tussen familieleden groeien en kan er gewerkt worden aan een oplossing die voor iedereen aanvaardbaar is.

Arbeidsmediation bij arbeidsconflict of ontslag

Een arbeidsconflict of ontslag kan stressvol zijn en grote gevolgen hebben voor zowel werknemer als werkgever. Een arbeidsmediator in Mediator kan van grote waarde zijn bij het oplossen van arbeidsconflicten of ontslagkwesties. Een mediator die zich richt op arbeidsconflicten kan de communicatie tussen werkgever en werknemer verbeteren, de onderliggende problemen aanpakken en helpen bij het onderhandelen over een regeling die voor beide partijen werkt.

Conflict met de buren en de rol van mediation

Ook bij conflicten met de buren kan mediation in Mediator een effectieve oplossing bieden. Een mediator kan helpen bij het communiceren over de problemen, het vinden van een compromis en het verbeteren van de relatie tussen de buren.

Het vergelijken van offertes bij Trustoo

Om de meest passende mediator in Mediator te vinden, is het vergelijken van offertes essentieel. Via Trustoo kun je eenvoudig vier offertes van mediators in Mediator aanvragen en vergelijken. Dit geeft je inzicht in de kosten, de aanpak en de ervaring van de mediators . Door te vergelijken, vind je de mediator in Mediator die het beste aansluit bij jouw situatie en behoeften.
Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte mediator voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste mediators in Mediator.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste mediators in Mediator

We laten de beste mediators zien die actief zijn in Mediator. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke mediator jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen mediators.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de mediators die je het meest aanspreken. De meeste mediators reageren binnen 24 uur. Vind de beste mediator met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste mediator voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een mediator in Mediator?

Een mediator kost per uur tussen de Een mediator mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een mediator kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

Bereken hier de kosten voor jouw opdracht
80
120
180
200

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een betrouwbare mediator?

Vind een betrouwbare en betaalbare mediator op basis van:

• Specialisme – zoals Scheiding / uit elkaar in Nederland of Arbeidsconflict / ontslag.
• Ervaring – jaren werkervaring in begeleiding bij het oplossen van problemen.
• Reviews – wij hebben alle reviews die te vinden zijn per mediator verzameld.
• Vergelijk prijzen – eenvoudig prijsopgaven vergelijken van betrouwbare mediators in Nederland.
VERGELIJK HIER MEDIATORS UIT Nederland!
Lees meer...

De beste mediator in Nederland?

Het vinden van de juiste mediator is hele persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over mediators voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste mediator is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland zo’n 3.000 mediators met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Scheidingen? Familiemediation? Zakelijke conflicten? Burenruzie?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd mediator?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle mediators in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE MEDIATORS IN Nederland
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste mediators per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de mediators selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de mediator gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 mediators te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen kunt maken.
Lees meer...

Wat kost een mediator in Nederland?

Een mediator kan u juridisch begeleiden als u te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Denkt u dan aan een scheiding of een arbeidsconflict. Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Ze zijn volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. Juist daarom vertrouwen veel mensen bij een scheiding of arbeidsconflict op deze deskundige bemiddelaars. Maar wat kost een mediator in Nederland eigenlijk? Vaak werkt een mediator met een uurtarief. Een mediator mag echter zelf de tarieven bepalen, waardoor de kosten kunnen variëren. Daarom is het goed om meerdere prijsopgaves te vergelijken.

ALLEBEI DE HELFT BETALEN
Naast het feit dat een mediator zelf zijn of haar tarieven mag bepalen, spelen ook uw specifieke wensen een rol bij de tariefhoogte. Doorgaans betaalt u ongeveer € 150,- per uur voor een mediator. Dit is exclusief BTW. In het geval van een scheiding worden de totale kosten vaak door beide partijen voor de helft betaald. Uiteraard is het ook mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Als beide partijen hiermee akkoord gaan, wordt deze verdeling vastgelegd in een mediation-overeenkomst.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Zodra de verdeling van de mediation-kosten overeen is gekomen, is het afhankelijk van diverse factoren wat het uiteindelijke totaalbedrag zal zijn. Zo is het van invloed hoe vaak u een mediator raadpleegt en ook wat de duur van het aantal keren is dat u dit doet. Omdat het uurtarief van verschillende mediators kan verschillen, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen. Met 3 of 4 offertes kunt u samen een weloverwogen keuze maken voor een mediator in Nederland.
Lees meer...

Wat doet een mediator?

Als u onverhoopt in een scheiding verwikkeld raakt of met een arbeidsconflict te maken krijgt kan een mediator in Nederland u helpen, maar wat doet een mediator eigenlijk? Mediators zijn onafhankelijke en professionele bemiddelaars. Zij bieden begeleiding bij het oplossen van juridische problemen. Met andere woorden, een mediator is geen eenzijdige belangenhartiger. Integendeel. Een mediator is geheel onafhankelijk en neemt geen standpunt in zoals een advocaat dit bijvoorbeeld wel doet.

MEDIATOR: OPLOSSINGSGERICHTE ROL
Een mediator bemiddelt tussen mensen die bijvoorbeeld in scheiding liggen. Hij of zij helpt hen als zij een conflict met elkaar hebben. De rol van de mediator is hierbij vooral oplossingsgericht. De mediator brengt beide partijen weer met elkaar in gesprek. Door de gemeenschappelijke belangen in kaart te brengen en inzichtelijk te maken, wordt er zo door mediators een oplossing aangedragen. Door het een en ander juridisch correct te formuleren, worden oplossingen gevonden en kan het conflict tot een einde worden gebracht. Vaak biedt dit beide partijen gemoedsrust in een emotioneel heftige tijd.

DE MEDIATION-OVEREENKOMST
Voordat een mediator in Nederland voor u aan de slag gaat moet er een zogeheten mediation-overeenkomst ondertekend worden door beide partijen. Verder worden zaken als vertrouwelijkheid en de vergoeding van de mediator in deze overeenkomst vastgelegd. Zo kunt u besluiten om elk de helft te betalen, maar ook is het mogelijk een andere verdeling overeen te komen. Wat in uw geval ook van toepassing is: het is altijd raadzaam om 3 of 4 offertes van mediators op te vragen. Zo maakt u een weloverwogen beslissing waar u beide achter staat.
Lees meer...

Wat kost mediation?

Soms komen er gebeurtenissen op uw levenspad waarbij u heel goed mediation kunt gebruiken. Denkt u dan aan een scheiding bijvoorbeeld of een arbeidsconflict. In dergelijke situaties bent u waarschijnlijk emotioneel te veel betrokken om u te verdiepen in de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Precies daarom schakelt u een mediator in. Deze onafhankelijke bemiddelaars zijn altijd op de hoogte van de meest recente juridische wet- en regelgeving. Maar wat kost mediation eigenlijk?

SPECIFIEKE WENSEN
Mediators mogen zelf hun tarieven bepalen dus de daadwerkelijke kosten die u moet betalen kunnen (behoorlijk) van elkaar verschillen. Doorgaans moet u rekening houden met een vergoeding van ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW). Daarnaast zijn ook uw specifieke wensen van invloed op de uiteindelijke tariefhoogte van de mediation. Hoeveel keer wilt u bijvoorbeeld uw mediator raadplegen en wat is de duur per raadplegingssessie? Deze specifieke wensen zijn van invloed op de hoogte van het tarief dat uw mediator hanteert.

VERDELING EN VERZEKERING
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat beide partijen elk de helft van de mediatorkosten betalen. Ook is het mogelijk een afwijkende verdeling met elkaar af te stemmen. Dit legt u vast in een mediation-overeenkomst die u beide ondertekent. Bij een arbeidsconflict is het belangrijk om te controleren of u verzekerd bent. Als u daadwerkelijk een verzekering voor arbeidsconflicten hebt afgesloten namelijk, kan het zijn dat u helemaal niets hoef te betalen voor mediation. Alle reden om meerdere offertes op te vragen als u een mediator nodig hebt.
Lees meer...

Wat doet een mediator bij scheiding?

Wellicht vraagt u zich af ''wat doet een mediator bij een scheiding''? Een mediator is een onafhankelijke derde partij die helpt bij het oplossen van een conflict. In het geval van een scheiding is een mediator er om te helpen bij het maken van afspraken over de verdeling van bezittingen en schulden, het ouderschapsplan en de kinderalimentatie. Mediators helpen ook bij het bespreken van andere emotionele kwesties die kunnen spelen bij een scheiding, zoals verdriet, woede en verwarring. Wanneer je een mediator nodig hebt bij scheiden in Nederland kun je een aanvraag doen bij verschillende mediators om deze met elkaar te vergelijken en de beste keuze te maken.
Lees meer...

Wat kost een mediator bij scheiding?

Wanneer u onverhoopt in een scheiding terechtkomt is het belangrijk om juridisch het een en ander goed af te stemmen. Een mediator helpt u daarbij. Hij of zij is geheel onafhankelijk en zal geen standpunt innemen zoals een advocaat dit bijvoorbeeld doet. In plaats daarvan weegt de mediator belangen van de betrokken partijen af en geeft daarbij aan wat juridisch redelijk en haalbaar is. Dat klinkt niet alleen positief, maar dat is het ook. Er wordt dan ook vaak de vraag gesteld: wat kost een mediator bij scheiden in Nederland?

GEEN VASTGESTELDE KOSTEN
Er zijn geen vastgestelde kosten op het moment dat u een mediator inschakelt. Ten eerste verschillen de kosten per mediator omdat zij zelf hun tarief mogen bepalen. Daarnaast worden de daadwerkelijke kosten eveneens beïnvloed door uw specifieke wensen. Denkt u dan aan de duur en het aantal keren dat u een beroep doet op uw mediator. Doorgaans kost een mediator u ongeveer € 150,- per uur (exclusief BTW).

VERDELING VAN DE KOSTEN
Bij een scheiding is het gebruikelijk dat de kosten voor de mediator evenredig betaald woorden door u en uw (ex-)partner. U betaalt dan elk de helft. Daarnaast kun u er ook voor kiezen om een andere verdeling van de kosten te hanteren. Beide – zowel het betalen van elk de helft als een andere verdeling – worden vastgelegd in een mediation-overeenkomst. Zodra u beide akkoord gaat met de inhoud hiervan zal de mediator voor u aan de slag gaan. Het is verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen bij goede mediators bij u in de buurt, zodat u een goede keuze kunt maken. Scheiden in Nederland geeft meerdere resultaten weer, waardoor u het beste een aantal aanvragen kan doen om erachter te komen welke mediator het beste bij u past.
Lees meer...

Wat kost een mediator bij arbeidsconflict?

Stel, u raakt verwikkeld in een arbeidsconflict in Nederland met uw werkgever, wat doet u dan? Veel mensen maken op dat moment gebruik van een mediator. Mediators zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom arbeidsrecht en zij kunnen u hierin juridisch begeleiden. Zij vervullen een bemiddelende rol tussen u en uw werkgever en zijn hierin geheel onafhankelijk. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat de mediator een standpunt inneemt ten faveure van uw werkgever.

GEMIDDELDE KOSTEN
Werknemers die een conflict hebben met hun werkgever vragen zich hierbij af: wat kost een mediator bij arbeidsconflict in Nederland precies? Doorgaans moet u rekening houden met een bedrag tussen de € 1.000 en € 5.000 voor een mediator bij een arbeidsconflict. Dit kan ook minder zijn. Dit komt doordat sommige werknemers een verzekering hebben afgesloten. De kosten voor mediation worden dan (deels) gedekt door hun verzekering. Het is belangrijk dit goed te controleren voordat u een keuze maakt voor een mediator. Het komt in dergelijke situaties namelijk voor dat uw werkgever de volledige kosten betaalt en u als werknemer helemaal niets.

RAADZAAM OM MEERDERE OFFERTES OP TE VRAGEN
Ook als u niet verzekerd bent stellen de gemiddelde kosten tussen de € 1.000 en € 5.000 niet veel voor. Althans, als u dit vergelijkt met de feitelijke kosten van een gemiddeld arbeidsconflict. Deze kunnen namelijk oplopen van € 30.000 tot wel € 70.000. Een werkgever zal dit ongeveer kwijt zijn aan juridische kosten, verzuimkosten, noem maar op. Juist daarom is het altijd raadzaam om meerdere offertes op te vragen als u in een arbeidsconflict in Nederland verzeild raakt.
Lees meer...