Vind een top 10 Boekhouder bij jou in de buurt

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.300.000+succesvolle aanvragen

Boekhouders in Boekhouder vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top 10 boekhouders in Boekhouder met in totaal 0 reviews en een gemiddelde Trustoo-score van NaN. Bekijk, vergelijk & bespaar.
Alle diensten
Volledige boekhouding
Aangifte inkomstenbelasting
Aangifte vennootschapsbelasting
Aangifte omzetbelasting / BTW
Aangifte loonheffingen (loonaangifte)
Belasting overig
Salarisadministratie
Jaarrekening
Accountantscontrole (en/of verklaring)
Accountant overig
Boekhouding overig
0 bedrijven gevonden
Filters
Sorteren op
Boekhouder voor
Rechtsvorm
Trustoo score

Recente blogartikelen over boekhouders
Lees hier de meest recente expert blogs geschreven door boekhouders op Trustoo

Boekhouder zoeken voor een soepele administratie

Het vinden van de juiste boekhouder in Boekhouder kan een uitdaging zijn, zowel voor zzp'ers als particulieren. De beste boekhouder is iemand die naadloos aansluit bij jouw unieke behoeften. Bij Trustoo brengen we je graag in contact met lokale boekhouders in Boekhouder die je kunnen helpen.

De rol van een boekhouder in jouw administratie

De kerntaken van een boekhouder in Boekhouder zijn: • volledige boekhouding: van facturen tot kosten, een boekhouder zorgt ervoor dat elke transactie nauwkeurig wordt bijgehouden; • aangifte inkomstenbelasting: een boekhouder controleert je belastingverplichtingen en vult alle noodzakelijke documenten in, zodat je altijd aan je fiscale verplichtingen voldoet; • aangifte omzetbelasting of btw: boekhouders helpen bij het opmaken van btw-aangiftes, waarbij ze zorgen voor nauwkeurigheid en tijdige indiening; • opstellen jaarrekening: boekhouders maken een uitgebreid overzicht van de financiële activiteiten van het afgelopen jaar, inclusief winst en verlies.

Goede boekhouder: meer dan alleen administratie

Een goede boekhouder in Boekhouder biedt meer dan alleen administratie. Boekhouders kunnen ook helpen met salarisadministratie, het verkrijgen van een accountantsverklaring en het uitvoeren van een accountantscontrole.

Vergelijk vier offertes via Trustoo

Bij Trustoo maken we het eenvoudig om de beste boekhouder in Boekhouder te vinden die aan jouw behoeften voldoet. Vergelijk gratis en vrijblijvend vier offertes van lokale boekhouders in Boekhouder. Zo kies je gemakkelijk de beste boekhouder voor jou.

De rol van boekhouders in de toekomst

Naarmate bedrijven en technologieën evolueren, wordt de rol van boekhouders steeds belangrijker. Met de juiste boekhouder in Boekhouder aan je zijde, ben je altijd voorbereid op wat de toekomst ook mag brengen. Vertrouw op Trustoo om je te helpen die perfecte match te vinden.

Boekhouding en accountancy: cruciale verschillen

Het is belangrijk om te begrijpen dat een boekhouder en een accountant in Boekhouder niet precies hetzelfde zijn. Hoewel beide professionals zich bezighouden met financiële gegevens, verschillen hun rollen, verantwoordelijkheden en vaardigheden. Hier zijn enkele kernverschillen: • Een boekhouder verzorgt de dagelijkse financiële administratie, inclusief het bijhouden van transacties, het organiseren van financiële documenten en het helpen bij de belastingaangifte. • Een accountant gaat een stap verder door financiële rapporten op te stellen, bedrijfsplannen te analyseren en strategisch financieel advies te geven. Ze kunnen ook accountantscontroles uitvoeren en accountantsverklaringen afgeven. Maak gebruik van onze filters om het beste bedrijf in Boekhouder te vinden op basis van jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op ‘Accountantscontrole (en/of verklaring)’. Wij laten je dan alleen accountants zien die je hierbij kunnen ondersteunen.

De zoektocht naar de beste boekhouder

Het vinden van de beste boekhouder in Boekhouder is meer dan alleen het vinden van iemand die goed is met cijfers. Het gaat om het vinden van een professional die begrijpt wat je nodig hebt, van administratie tot salarisadministratie, en die je kan helpen jouw financiële doelen te bereiken. Bij Trustoo maken we het makkelijker voor je. Vergelijk eenvoudig vier offertes van lokale boekhouders in Boekhouder en kies de professional die het beste bij jou past. Zoek, vergelijk en maak je keuze met vertrouwen.

Het belang van boekhouding voor zzp'ers en particulieren

Voor zowel zzp'ers als particulieren is het hebben van een gestroomlijnde boekhouding cruciaal. Het helpt je niet alleen om te voldoen aan wettelijke vereisten in Boekhouder, maar stelt je ook in staat om je financiële gezondheid te bewaken en geïnformeerde beslissingen te nemen. Daarom is het kiezen van de juiste boekhouder in Boekhouder zo belangrijk. Vergeet niet, bij Trustoo zijn we er om je te helpen de juiste match te vinden. Start je zoektocht vandaag nog.
Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte boekhouder voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste boekhouders in Boekhouder.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste boekhouders in Boekhouder

We laten de beste boekhouders zien die actief zijn in Boekhouder. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke boekhouder jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen boekhouders.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de boekhouders die je het meest aanspreken. De meeste boekhouders reageren binnen 24 uur. Vind de beste boekhouder met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste boekhouder voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een boekhouder in Boekhouder?

Een boekhouder kost per uur tussen de Een boekhouder mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een boekhouder kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

40
45
75
120

Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een betrouwbare boekhouder?

Vind een betrouwbare en betaalbare boekhouder op basis van:

• Specialisme – zoals Volledige boekhouding in Nederland of Aangifte omzetbelasting / BTW.
• Ervaring – jaren werkervaring binnen financiële administratie.
• Reviews – wij hebben alle reviews die te vinden zijn per boekhouder verzameld.
• Vergelijk prijzen – eenvoudig prijsopgaven vergelijken van betrouwbare boekhouders in Nederland.
VERGELIJK HIER BOEKHOUDERS UIT Nederland!
Lees meer...

De beste boekhouder in Nederland?

Wij hebben alle informatie die te vinden is over boekhouders in Nederland voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wat het beste boekhoudkantoor is voor uw situatie en in uw regio.
Er zijn in Nederland duizenden boekhoudkantoren met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is spelen verschillende factoren:

- Welke specialisatie; ZZP? inkomstenbelasting? Salarisadministratie? Accountancy?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze gecertificeerd?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle boekhouders in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE BOEKHOUDERS IN Nederland
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste boekhouders per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de boekhouders selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u een boekhouder gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 boekhouders die u aanspreken te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...

Wat kost een ZZP boekhouder in Nederland?

De meeste mensen en bedrijven houden zich dagelijks met heel andere dingen bezig dan boekhouden. Toch is het belangrijk dat u de financiële administratie op orde heeft, de juiste boekingen doet en het boekjaar correct afsluit. Boekhouders en administratiekantoren uit Nederland kunnen u daarbij helpen, maar wat kost een boekhouder? Dit is deels afhankelijk van uw specifieke wensen. Daarnaast mag een boekhouder zelf de tarieven bepalen. Doorgaans kost een boekhouder tussen de € 40,- en € 120,- per uur.

SPECIFIEKE WENSEN
Hetgeen een boekhouder ofwel administrateur in Nederland precies doet kan per onderneming (of persoon) verschillen. Zo factureren veel ondernemers zelf, maar wordt de administratie aan een boekhouder bij een administratiekantoor in Nederland uitbesteed. De mate waarin dit gebeurt is afhankelijk van uw specifieke wensen. Moet de boekhouder bijvoorbeeld maandelijks uw financiële transacties controleren en bijhouden of eens per jaar? Daarnaast kunt u een boekhouder inschakelen om de financiële verslagen over bepaalde periodes samen te stellen. Dan moet u onder andere denken aan het jaarverslag of de jaarrekening jaarrekening. De manier waarop u de gegevens aan uw boekhouder verstrekt, heeft ook invloed op de kosten.

GEGEVENSVERSTREKKING
Als u de gegevens rondom uw administratie in een softwareprogramma heeft staan, dan beïnvloedt dit het tarief van uw boekhouder. Want als u de gegevens niet digitaal kunt aanleveren, dan is de boekhouder extra tijd kwijt aan het uitzoeken van al uw papieren documenten. Het is daarom de overweging waard om te investeren in eenvoudige administratiesoftware. Ook is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen alvorens u een boekhouder voor uw administratie kiest. U kunt dan onder meer vergelijken bij welke boekhouder een eventuele investering in administratiesoftware het meest loont.
We hebben de beste boekhouders in uw regio al voor u op een rijtje gezet. En u kunt binnen één minuut veilig en eenvoudig 4 prijsopgaven opvragen van de boekhouders die u aanspreken.
Lees meer...

Wat doet een administratiekantoor?

Een administratiekantoor verzorgt de boekhouding van bedrijven of zelfstandigen/particulieren. Met de boekhouding wordt de financiële administratie bedoeld. Boekhouden is het verwerken van uw financiële handelen, zoals de opbrengsten, kosten, schulden en/of bezittingen van uw bedrijf of uzelf. Een goed administratiekantoor kan zorgdragen voor de gehele financiële administratie en heeft veel fiscale kennis. Door op de hoogte te zijn van de meest recente kennis, kunnen boekhouders en administratiekantoren uit Nederland de financiële voordelen zo goed mogelijk benutten. De boekhouder heeft een uitgebreid pakket aan mogelijke diensten. Zo stelt een administratiekantoor financiële rapportages op, regelt de salarisadministratie en zorgt ervoor dat de belastingaangiftes zoals aangifte loonbelasting op tijd ingediend worden.

WETTELIJK VERPLICHT
Ieder bedrijf is wettelijk verplicht om een financiële administratie te voeren met een bewaartermijn van 7 jaar. Voor particulieren geldt geen wettelijke bewaarplicht. Maar vanwege naheffingen door de belastingdienst is het verstandig om uw administratie 5 jaar te bewaren. Een boekhouder kan dus verschillende diensten uitvoeren, zoals aangifte vennootschapsbelasting. Zo houdt u meer tijd over (om te besteden aan uw bedrijf), weet u zeker dat de financiële cijfers kloppen, en hoeft u niet meer te stressen over financiële deadlines of bewaartermijnen.

FINANCIEEL ADVIES
Wanneer je een eigen bedrijf of een groot vermogen hebt, is het verstandig om regelmatig financieel advies in te winnen. Hoewel het niet de hoofdtaak van de boekhouder is, kan de boekhouder vaak wel financieel advies geven. Zo kan er door de boekhouder meegedacht worden en advies gegeven worden op zaken als subsidies, investeringen of andere kerncijfers.
We hebben de beste boekhouders in uw regio al voor u op een rijtje gezet. En u kunt binnen één minuut veilig en eenvoudig 4 prijsopgaven opvragen van de boekhouders die u aanspreken.
Lees meer...

Wat kost een boekhouder voor ZZP?

ZZP’ers kiezen er vaak voor om hun administratie uit te besteden, maar wat kost een boekhouder voor ZZP’ers? Dit is afhankelijk van de mate waarin u als ZZP’er gebruik wilt maken van de diensten van een boekhouder voor ZZP. Daarnaast spelen ook specifieke wensen een rol en datzelfde geldt voor de manier waarop u uw gegevens aanlevert. Het is daarom verstandig om vooraf 3 of 4 offertes op te vragen. Zo kunt u eenvoudig kiezen welke boekhouder het beste past bij uw situatie past.

MAANDELIJKS OF JAARLIJKS
Een van de eerste keuzes die u als ZZP’er moet maken is hoe vaak u de diensten van een boekhouder wilt inzetten. Wilt u bijvoorbeeld dat de boekhouder maandelijks uw financiële transacties controleert of is jaarlijks voldoende? Wat uw voorkeur voor een boekhouder ZZP Nederland ook heeft, het is onverstandig om op een boekhouder te besparen. Honderd euro meer of minder zal waarschijnlijk een beperkte invloed hebben op uw kosten. U moet als ZZP’er rekening houden met een bedrag tussen de € 79,- en € 92,- als u maandelijks een beroep doet op een boekhouder.

FINANCIËLE SPARRINGPARTNER
U kunt een boekhouder voor meer zaken gebruiken dan alleen de financiële administratie. Hij of zij kan ook uw financiële sparringpartner zijn. Zo voorzien de meeste boekhouders voor ZZP een ZZP’er van advies op het gebied van financiële zaken, belastingen, verzekeringen, contracten en ga zo maar door. De kosten heeft u dus snel terugverdiend. Het is daarom belangrijk een goede afweging te maken alvorens u met een boekhouder in zee gaat. Daarom kunt u het beste 3 of 4 offertes opvragen en daar de juiste keuze uit maken.
Lees meer...

Wat kost een administratiekantoor voor belastingaangifte?

Veel particulieren en eenmanszaken kiezen ervoor om de aangifte van de belasting aan een administratiekantoor over te laten. De reden hiervoor is dat boekhouders veel beter op de hoogte zijn van belastingvoordelen en aftrekposten. Daardoor wegen de kosten van een administratiekantoor vaak op tegen de opbrengsten. Maar wat kost belastingaangifte door een administratiekantoor nu eigenlijk? Dit verschilt onder meer of u als particulier gebruikmaakt van een administratiekantoor of bijvoorbeeld als ZZP’er.

MEERDERE OFFERTES OPVRAGEN
Ongeacht, of u nu als particulier of als eenmanszaak uw belastingaangifte uitbesteedt, kunt u de kosten hiervoor beperken. Bijvoorbeeld door bepaalde zaken zelf te regelen, door te onderhandelen over het tarief of door meerdere offertes op te vragen. Ervaring leert dat u door 3 of 4 offertes op te vragen een uitstekende keuze kunt maken. Doorgaans bent u als particulier een bedrag kwijt van onder de € 150,-. De gemiddelde kosten die u als ZZP’er betaalt liggen een stuk hoger. Dan moeten er immers ook jaarstukken opgemaakt worden. Denkt u dan aan een gemiddeld bedrag van € 1.000 per jaar.

DE ROL VAN EEN ADMINITRATIEKANTOOR
Mogelijk vindt u dit een fors bedrag, maar in de meeste gevallen verdient uw administratiekantoor zichzelf terug. Soms zelfs in veelvoud. Zo is een goede boekhouder op de hoogte van alle relevante belastingregels. Daardoor weet hij of zij het maximale uit uw BTW aangifte te halen. Zo voorkomt u dat u een aftrekpost mist of belastingvoordelen over het hoofd ziet. Dit kan al snel honderden en soms wel duizenden euro’s opleveren.
Lees meer...

Wat kost een boekhouder voor salarisadministratie?

Stel, uw bedrijf groeit en u gaat personeel aannemen. U krijgt dan te maken met het uitbetalen van salarissen en een complexere boekhouding. U moet elke maand loonaangifte doen en loonheffingen afdragen aan de Belastingdienst. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om een administrateur in Nederland in te schakelen. Hij of zij weet als geen ander wat hiervan de regels zijn en hoe de boekhouding onderhouden moet worden. Maar wat zijn de kosten van loonadministratie precies?

LOONDADMINISTRATIE: DE WERKZAAMHEDEN
Voorbeelden van onderdelen van de loonadministratie zijn bruto- en nettoloonberekeningen maken, jaaropgaven opstellen en aangiftes loonheffingen indienen. Tegelijkertijd moet u op de hoogte blijven van alle veranderingen rondom de fiscale en sociale wet- en regelgeving. Deze veranderen namelijk voortdurend. Naast dat de loonadministratie vrij ingewikkeld is, kan dit dus ook zeer tijdrovend zijn. Elke maand weer moet u tijd vrijmaken voor deze activiteit, tenzij u een goede boekhouder ofwel administrateur in Nederland inschakelt. Hij of zij is op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving en weet hoe de loonadministratie correct uitgevoerd moet worden.

DE KOSTEN VOOR EEN BOEKHOUDER
Het bedrag dat u als ondernemer kwijt bent aan een boekhouder varieert. Zo kunt u ervoor kiezen om de complete loonadministratie uit te besteden of een deel hiervan. Wat uw voorkeur ook heeft: de meeste boekhouders hanteren heel betaalbare tarieven. Doorgaans betaalt u een vast tarief per medewerker of loonstrook. Dit tarief ligt tussen de € 5,- en € 12,50 per maand. Sommige boekhouders bieden u daarbij staffelkorting. Om deze reden doet u er verstandig aan om altijd 3 of 4 offertes op te vragen bij een administratiekantoor in Nederland voordat u een boekhouder in de arm neemt.
Lees meer...

Wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant?

Soms worden de woorden ‘boekhouder’ en ‘accountant’ door elkaar gebruikt. Hier zit echter een belangrijk verschil tussen, maar wat is het verschil tussen een boekhouder en een accountant precies? Dit verschil begint al bij de titel. De titel van ‘boekhouder’ is geen beschermde titel en de titel van ‘accountant’ is dit wel. Verder wordt er bij de accountantstitel onderscheid gemaakt tussen een AA-accountant (Account-Administratieconsulent) en een RA (Registeraccountant).

AANSPRAKELIJKHEID
Een ander verschil tussen boekhouders en accountants is de aansprakelijkheid. Zo hoeft een boekhouder zich niet verplicht te verzekeren tegen foutief uitgevoerde werkzaamheden of foutief gegeven adviezen. Een account daarentegen is bij wet verplicht om een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U heeft daardoor betere bescherming bij eventuele schade door foutieve werkzaamheden of foutief advies. Logischerwijs vindt u dit verschil in aansprakelijkheid terug in de tarieven.

VERSCHILLENDE WERKZAAMHEDEN
Meestal liggen de tarieven van accountants hoger dan die van boekhouders. Dit heeft echter niet alleen te maken met het verschil in aansprakelijkheid, maar ook met het verschil in werkzaamheden. Doorgaans onderhouden boekhouders de boekhouding van particulieren, instellingen en kleinere ondernemingen zoals eenmanszaken. Ook accountants onderhouden de boekhouding maar hebben vaak een meer controlerende rol dan uitvoerende rol. Zij behartigen complexere zaken dan de boekhouder en zijn vaak werkzaam voor grotere ondernemingen. Daarvoor stellen zij onder meer accountantsverklaringen op.

Ongeacht of u nu een boekhouder nodig heeft of een accountant, is het raadzaam 3 of 4 offertes op te vragen. Zo weet u zeker dat u ook financieel de juiste keuze maakt.
Lees meer...