Vind een top 10 Advocaat bij jou in de buurt

Selecteer de dienst die je nodig hebt
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
1.300.000+succesvolle aanvragen

Advocaten in Advocaat vergelijken

Sorteren op
Bekijk de top beste 10 advocaten in Advocaat met 0 reviews en een gemiddelde score van NaN. Vergelijk 10+ advocaten en ontvang gratis vier offertes.
Alle diensten
Verblijfs-, naturalisatie of asielaanvraag
Uitkering & vordering van overheid
Invordering rijbewijs / bezwaar tegen boete
Verdediging bij een strafzaak (ik ben verdachte)
Erkenning, gezag of omgangsregeling
Echtscheiding of alimentatie
Erfenis & Erfrecht
Naamswijziging
Conflict met buren
Letselschade & aansprakelijkheid
Consumentenrecht (garantie, klachten, fraude)
Ontslag & Arbeidsconflict (werknemer)
Contracten, overeenkomsten & andere documenten
Koop, huur of bouw van pand/grond
Oprichting van een onderneming
Fusie, overnames & verkoop
Faillissement, herstructurering & financiering
Ontslag & Arbeidsconflict (werkgever)
Onderneming & zakelijk overig
Strafrecht overig
Personen & Familie overig
Verborgen gebreken & achterstallig onderhoud
Wonen, bouw & omgeving overig
Werk, inkomen & aansprakelijkheid overig
0 bedrijven gevonden
Filters
Sorteren op
Advocaat nodig bij
Trustoo score

Recente blogartikelen over advocaten
Lees hier de meest recente expert blogs geschreven door advocaten op Trustoo

Advocaat inschakelen? Zo vind je het beste advocatenkantoor in Advocaat

Bij Trustoo begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste advocaat te vinden. Een goede advocaat kan het verschil maken tussen winnen en verliezen in een rechtszaak. Het is niet alleen belangrijk om een advocaat te vinden die gespecialiseerd is in het relevante rechtsgebied, maar ook iemand die je vertrouwt en begrijpt. Wij helpen je bij je zoektocht naar de beste advocaat in Advocaat.

Wat doet een advocaat?

Advocaten kunnen je bijstaan in een breed scala aan juridische kwesties. Of je nu hulp nodig hebt bij een echtscheiding, een geschil over erfrecht, of een arbeidsconflict, een gespecialiseerde advocaat in Advocaat kan je ondersteunen en begeleiden gedurende het hele proces. Hier zijn een aantal voorbeelden van de verschillende rechtsgebieden: • familierecht: bij zaken rond echtscheiding, alimentatie en omgangsregelingen; • vastgoedrecht: bij geschillen over eigendom, huur en verkoop van vastgoed; • contractenrecht: bij het opstellen, beoordelen en geschillen over contracten; • aansprakelijkheidsrecht: bij zaken waarbij iemand aansprakelijk is voor schade aan een ander. Bij Trustoo maken we het makkelijk om de beste advocaat in Advocaat voor jouw zaak te vinden. Je kunt bij ons vier offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken en de beste advocaat in Advocaat voor jouw zaak vinden.

Advocatenkantoren en specialisaties

Er zijn veel verschillende soorten advocaten en advocatenkantoren in Advocaat. Sommigen zijn gespecialiseerd in bepaalde rechtsgebieden, zoals letselschade, erfrecht, arbeidsrecht of ontslag. Het is belangrijk om een advocaat te kiezen die ervaring heeft met jouw type zaak.

Waarom kiezen voor een gespecialiseerde advocaat?

Een gespecialiseerde advocaat heeft uitgebreide kennis en ervaring in een specifiek rechtsgebied. Door een advocaat in Advocaat met de juiste specialisatie te kiezen, vergroot je de kans op een succesvolle uitkomst van jouw zaak. Bovendien kan een gespecialiseerde advocaat je beter adviseren over jouw rechten en plichten binnen dat rechtsgebied.

Advocaten vergelijken via Trustoo

Bij Trustoo willen we het vinden van de juiste dienstverlener zo eenvoudig mogelijk maken. Het vergelijken van offertes kan je helpen om de beste keuze te maken. Je krijgt inzicht in de kosten, de diensten en de ervaringen van anderen. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen. Daarom bieden we de mogelijkheid om vier offertes aan te vragen en te vergelijken. We brengen consumenten en lokale bedrijven samen. Dus waar wacht je nog op? Vraag vandaag nog vier offertes aan bij Trustoo en vind de beste advocaat in Advocaat voor jouw zaak.

Hoe vind je de juiste advocaat in Advocaat?

Bij het zoeken naar een geschikte advocaat in Advocaat zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen: 1. Vraag om aanbevelingen van vrienden, familie of collega's. 2. Lees online beoordelingen en ervaringen van anderen. 3. Vergelijk vier offertes van verschillende advocaten via Trustoo. 4. Neem contact op met de advocaat voor een kennismakingsgesprek en stel vragen over hun ervaring en expertise. 5. Kies een advocaat waarmee je een goede klik hebt en die jouw zaak serieus neemt.

Zoek de beste advocaat in Advocaat voor jouw situatie

Trustoo maakt het eenvoudiger om de juiste advocaat in Advocaat te vinden voor jouw juridische kwesties. We bieden je de mogelijkheid om vier offertes van verschillende advocaten in Advocaat te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van de beschikbare advocaten en hun specialisaties en kun je met vertrouwen de beste advocaat kiezen voor jouw zaak. Daarnaast werken we samen met lokale bedrijven in Advocaat, zodat je altijd een advocaat in jouw buurt kunt vinden.
Lees meer...

Hoe het werkt

Op zoek naar de meest geschikte advocaat voor jouw opdracht? Bij Trustoo vraag je gratis en vrijblijvend voorstellen op bij de beste advocaten in Advocaat.

De beste {{nameProviders}} {{inCity}}

De beste advocaten in Advocaat

We laten de beste advocaten zien die actief zijn in Advocaat. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welke advocaat jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Laat met enkele klikken weten wat je zoekt. Je verstuurt de opdracht veilig, direct en gratis naar maximaal 4 uitgekozen advocaten.

Vergelijk prijzen

Vergelijk prijzen

Ontvang prijsopgaven van de advocaten die je het meest aanspreken. De meeste advocaten reageren binnen 24 uur. Vind de beste advocaat met de beste prijs.

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

Kies de beste advocaat voor jouw opdracht. Tevreden? Schrijf een review zodat we ook bezoekers na jou het beste advies kunnen geven.

Wat kost een advocaat in Advocaat?

Een advocaat kost per uur tussen de Een advocaat mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een advocaat kost heeft ook te maken met wat jouw specifieke wensen zijn.

100
250
350
500

Veelgestelde vragen

De beste advocaat in Nederland?

Het aanbod van advocaten in Nederland is erg groot en daardoor is het vaak lastig om de goede keuze te maken. Wij hebben alle informatie die te vinden is over advocaten voor u op een rijtje gezet, zodat u eenvoudig kunt kiezen wat de beste advocaat is voor uw situatie. Er zijn in Nederland duizenden advocaten met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste is voor u, spelen verschillende factoren een rol:

- Welke specialiteiten hebben ze? Scheidingen? Strafrecht? Ondernemingsrecht?
- Wat is de achtergrond, opleiding, en ervaring van de advocaat? Zijn ze gecertificeerd?
- Heeft de advocaat reviews? Hoeveel en op welke sites? Wat wordt er gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Website, KvK, foto’s, social media?

TOP 10 BESTE ADVOCATEN IN Nederland
Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle advocaten in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. Op basis van deze score hebben we een top 10 van beste advocaten in Nederland gemaakt. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

Heeft u de advocaat gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 of 4 advocatenkantoren te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken.
Lees meer...

Wat kost een advocaat?

Stel, u krijgt met een juridisch probleem te maken. Als u niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtshulp, moet u de advocaatkosten zelf betalen. Maar wat kost een advocaat eigenlijk? Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Daarnaast mogen advocaten zelf hun tarieven bepalen. Meestal is dit een uurtarief. Gemiddeld ligt het tarief van een advocaat tussen de € 200,- en € 300,- per uur. Voor gespecialiseerde advocaten met veel ervaring betaalt u gemiddeld € 400,- per uur.

DE BELANGRIJKSTE VARIABELEN
De twee variabelen die het meest van invloed zijn op de totale advocaatkosten zijn het uurtarief en het aantal uren dat hij of zij in uw zaak steekt. Het aantal benodigde uren kan in sommige gevallen vooraf ingeschat worden als u een vaste prijs afspreekt. In het geval van routinematige zaken zal deze vaste prijs vanzelfsprekend lager liggen dan bij meer ingewikkelde zaken. Als u vooraf wilt weten waar u aan toe bent, is het raadzaam een vaste prijs af te spreken. Zorg er dan voor dat deze prijs inclusief BTW is. Ook is het verstandig om te vragen of er kantoorkosten doorberekend worden.

KANS OP EXTRA WERK EN ANDERE KOSTEN
Bij sommige zaken kan het zo zijn dat uw advocaat extra werk moet verrichten. Bijvoorbeeld als u voor een tweede keer naar de rechter moet. Dit kan het geval zijn bij een kort geding of bij ontslag op staande voet. Vraag uw advocaat dan vooraf of deze kans aanwezig is en wat hiervoor de kosten zullen zijn. Hoewel de advocaatkosten doorgaans het grootste deel van het kostenplaatje uitmaken moet u ook rekening houden met andere kosten. Denkt u dan aan griffierechten en eventuele deurwaarderskosten.
Lees meer...

Wat kost een advocaat per uur?

Als u te maken krijgt met een juridisch probleem volgt vrijwel altijd de vraag: wat kost een advocaat in Nederland per uur? Een zeer terechte vraag omdat de meeste advocaten een uurtarief hanteren en ze deze zelf mogen bepalen. Toch zal het uurtarief van de meeste advocaten zo tussen de € 200,- en € 300,- liggen. Schakelt u een gespecialiseerde advocaat in die jarenlange ervaring heeft? Houdt u dan rekening met een uurtarief dat rond de € 400,- ligt.

VOORAF DE PRIJS OPVRAGEN
De kosten die u maakt bij een juridisch geschil worden grotendeels bepaald door het uurtarief van uw advocaat. Daarnaast zijn uiteraard de gemaakte uren van invloed op het totaalbedrag. Veel mensen geven er de voorkeur aan om vooraf een vaste prijs met hun advocaat af te spreken. Vooral bij routinematige geschillen kan uw advocaat u een duidelijke tariefindicatie geven. Let er wel op dat hij of zij u een offerte aanbiedt met prijzen inclusief BTW. Ook moet u rekening houden met eventuele kantoorkosten van de advocaat die u inschakelt.

GRIFFIEKOSTEN
Naast het uurtarief van uw advocaat en de eventuele kantoorkosten zijn er ook andere kosten om rekening mee te houden, zoals griffiekosten. Griffiekosten zijn kosten die van toepassing zijn wanneer uw zaak voor de rechter komt. De hoogte van het bedrag voor griffierechten is afhankelijk van een aantal factoren. Het is afhankelijk van de inhoud van uw juridische zaak en uw inkomen. Verder wordt er eveneens gekeken naar of u een rechtspersoon (organisatie) bent of een particulier.
Lees meer...

Wat doet een advocaat?

Bij veel juridische geschillen wordt door beide partijen een advocaat ingeschakeld. Maar wat doet een advocaat nu precies? Een advocaat behartigt uw juridische belangen en onderhoudt in de meeste gevallen de contacten met de tegenpartij. Hierin kan een advocaat ook bemiddelend optreden. Daarnaast onderhandelt en procedeert een advocaat over juridische zaken. Ook adviseert uw advocaat u op juridisch vlak. Denkt u dan aan echtscheidingen en ontslagkwesties, maar ook aan letselschadezaken. Uw advocaat zal alles op alles zetten om voor u het maximale resultaat te behalen.

HET SCHIKKEN VAN JURIDISCHE GESCHILLEN
Veel mensen denken dat advocaten zich alleen bezighouden met het voeren van gerechtelijke procedures. Dat is zeker niet altijd het geval. Zo bestaat het takenpakket van een advocaat er ook uit u te informeren over uw rechten en plichten. Verder correspondeert uw advocaat met de advocaat van de tegenpartij. Een advocaat zet zich zo in om een inhoudelijk gerechtelijke procedure te voorkomen. Dit doet hij of zij door juridische geschillen te schikken met (de advocaat van) de tegenpartij. De regeling die hieruit naar voren komt wordt vastgelegd in een overeenkomst.

PARTIJDIGHEID
Elke advocaat in Nederland is verplicht lid van de Nederlandse Orde van Advocaten. Dit houdt in dat uw advocaat zich aan diverse beroepsregels moet houden. Verder is er de Advocatenwet waarin specifieke regels voor advocaten zijn opgenomen. Eén van de eigenschappen waaraan een advocaat moet voldoen is partijdigheid. Een advocaat is dus per definitie partijdig en behartigt alleen uw belangen. Ook moet een advocaat de rechtenstudie met goed gevolg hebben afgerond. Ditzelfde geldt voor de aanvullende 3-jarige opleiding van advocaat-stagiair.
Lees meer...

Wie betaalt de kosten van een advocaat bij echtscheiding?

Huwelijkspartners die uit elkaar gaan vragen meestal zich af: wie betaalt de kosten van een advocaat bij echtscheiding? Dit ligt eraan of u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd of in gemeenschap van goederen. Bij trouwen onder huwelijkse voorwaarden betaalt u elk uw eigen advocaatkosten. Dit wordt ook wel ‘compensatie van de proceskosten’ genoemd. In tegenstelling tot veel andere zaken komt een veroordeling in de proceskosten van één van de echtgenoten nauwelijks voor. Dit is ook het geval als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd.

IN GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN
De meeste mensen zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. Bezittingen en schulden van beide partners vallen dan in de gemeenschap. Deze gemeenschap houdt echter op te bestaan op het moment dat u het verzoek tot scheiding bij de rechtbank heeft ingediend. Daarna betaalt u doorgaans elk uw eigen advocaatkosten. Bent u beide in overeenstemming over de te maken afspraken? Dan kunt u gezamenlijk één advocaat inschakelen en een gemeenschappelijk scheidingsverzoek indienen bij de rechtbank. Dan betaalt u beide minder kosten.

TEGEMOETKOMING IN SCHEIDINGSKOSTEN
Andere kosten die bij een scheiding komen kijken zijn de griffierechten en de eventuele kosten voor mediation. Een mediator kan u helpen op het moment dat u het bij een scheiding oneens bent over bepaalde zaken. U betaalt dan samen de kosten voor de mediator. In sommige gevallen is het mogelijk om een tegemoetkoming in de scheidingskosten te ontvangen. Dit is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Heeft u een rechtsbijstandsverzekering? Neem dan contact op met uw verzekeraar. Het kan zo zijn dat uw verzekering (een deel van) de kosten vergoedt.
Lees meer...

Wie betaalt de kosten van een advocaat bij ontslag?

Op het moment dat u onverhoopt ontslagen wordt – door een reorganisatie of een arbeidsconflict bijvoorbeeld – komt er veel op u af. In de meeste gevallen wordt door werkgever en werknemer besloten om met ‘wederzijds goedvinden’ uit elkaar te gaan. Er wordt dan een vaststellingsovereenkomst gebruikt om uw ontslag in goede banen te leiden. Deze wordt doorgaans door uw werkgever opgesteld. De eventuele kosten die u maakt om u juridisch bij te laten staan maken hier deel van uit. Maar wie betaalt de kosten van een advocaat bij ontslag?

JURIDISCH ADVIES
Als u niet akkoord gaat met een ontslag met ‘wederzijds goedvinden’ kunt u zich dus juridisch bij laten staan. Dit juridisch advies wordt door een advocaat gegeven die gespecialiseerd is in arbeidsrecht of door een deskundige arbeidsjurist. Dit advies is niet alleen in het belang van u als werknemer maar ook van uw werkgever. Deze moet er namelijk zeker van zijn dat u het akkoord volledig begrijpt en bovenal, dat u hier later niet op terug kunt komen. Daarom wordt meestal in de vaststellingsovereenkomst opgenomen dat uw werkgever de kosten voor uw advocaat of arbeidsjurist betaalt.

BELANGRIJK AANDACHTSPUNT
Het maximumbedrag dat uw werkgever vergoedt voor uw juridisch advies varieert meestal van € 750,- tot € 1.000,-. Als u daadwerkelijk besluit om u juridisch bij te laten staan is er een belangrijk aandachtspunt. De vergoeding die in de vaststellingsovereenkomst is opgenomen wordt vaak alleen door uw werkgever betaald als het werkverband beëindigd wordt met ‘wederzijds goedvinden’. Het is verstandig hier goed op te letten en eventuele aanvullende afspraken in de vaststellingsovereenkomst op te nemen als u niet tot een akkoord komt.
Lees meer...