Vind een top 10 Trouwfotograaf in Nederland
Middag + Avond

Selecteer wanneer je foto's wilt maken
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
succesvolle aanvragen
Middag + Avond

Trouwfotografen in Nederland

Sorteren op
Resultaat 1-10 van de beste trouwfotografen in Nederland. Het meest complete overzicht. Voor het maken van prachtige trouwfoto's op locatie en het verwerken van je dag in een trouwalbum.

In Nederland kun je bij een trouwfotograaf terecht als je een specialist zoekt om jouw speciale dag vast te leggen. Trouwfotografen zijn specialist in het vak en maken een prachtig trouwalbum die je voor altijd doet herinneringen aan je trouwdag. De opties waarbij je een trouwfotograaf in Nederland kunt inzetten zijn eindeloos. Een trouwfotograaf in Nederland kan je bijvoorbeeld helpen bij:

• Het bepalen van de stijl voor de trouwfoto's
• Een fotoshoot met het echtpaar en de familie
• Sfeerfotografie tijdens de trouwdag voor een dagdeel of hele dag
• Het aanleveren van een trouwalbum met al het beeldmateriaal

In Nederland hebben wij 10 goede trouwfotografen gevonden. De trouwfotografen in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.9. Welke specialist je ook kiest, via Trustoo maak je een goede keuze voor de trouwfotograaf. We kunnen je ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende trouwfotografen. Zo kun je eenvoudig de trouwfotografen vergelijken en degene kiezen die het beste bij jou past.
Lees meer...
Alle diensten (1053)
Ochtend + Middag + Avond (1040)
Middag + Avond (1024)
Ochtend + Middag (1026)
Alleen middag (997)
Anders (1002)
Huisinga Fotografie.jpg1141
2. Huisinga Fotografie
Gratis kennismakingsgesprek
Reageert binnen 1 uur
Lid van DuPho
10,0 (49)

Van kinds af aan heb ik iets met sfeer, licht, mensen en emoties. Vanaf mijn 17e ben ik werkzaam in de fotografie. In eerste instantie in de Utrechtse binnenstad, tegenwoordig door heel Nederland. Mijn opleiding fotografie heb ik aan de Foto Academie gevolgd, praktijk ervaring heb ik bij professionele fotovakzaken in Utrecht opgedaan. Van het fotograferen van oude meesters voor Musea tot de meest moderne meldkamers van Rijkswaterstaat, luchtfotografie of kerkzilver, portretten voor personeelsbladen of advertenties; mensen, sfeer, licht en emoties…..

Of ik nu een minister, burgemeester, gedeputeerde, professor, buurman, bruidspaar of mijn eigen kinderen fotografeer, ik ben altijd op zoek naar dat speciale moment, die ene lichtstraal, die aparte invalshoek en vluchtige momenten van geluk. Elke opdracht zie ik als een nieuwe uitdaging en probeer mijzelf steeds te overtreffen en te verbeteren.

Terwijl ik dit schrijf, denk ik aan wat sommige collegae weleens hebben gevraagd; “ vindt je het nog steeds leuk om bruiloften te fotograferen? “
Ja, ik vind het nog steeds leuk, ik vind het zelf steeds leuker worden.
Het fotograferen van mensen met alle bijbehorende emoties geeft mij elke keer opnieuw een warm en voldaan gevoel.
Alsof ik iets extra’s heb bijgedragen aan het geluk van de gefotografeerde personen, een toegevoegde waarde tijdens het fotograferen was.. Meestal op de achtergrond (onopvallend aanwezig) en indien nodig neem ik de regie en treed ik op de voorgrond.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Tip! Prijzen van 4 trouwfotografen vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste trouwfotografen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Tip! Prijzen van 4 trouwfotografen vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste trouwfotografen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Filters
Sorteren op
Wanneer trouwfoto's laten maken?
Trustoo score

Uitgevoerde opdrachten van trouwfotografen uit jouw buurt
Bekijk recente opdrachten uitgevoerd door de beste trouwfotografen

Hoe het werkt

Op zoek naar het meest geschikte bedrijf voor jouw opdracht? Bij Trustoo hebben we alle informatie al voor je op een rijtje gezet. Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen van bedrijven in jouw regio.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Wij verzamelen de informatie van alle bedrijven die actief zijn in jouw regio. Op basis van de objectieve score laten we de 20% beste bedrijven zien. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welk bedrijf jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Met enkele klikken geef je aan wat je precies zoekt. En je opdracht kan je als je wil in één keer naar meerdere partijen sturen (maximaal 4).
Je verstuurt deze opdracht veilig, direct en gratis naar de gekozen bedrijven.

Vergelijk prijzen en maak je keuze

Vergelijk prijzen en maak je keuze

De meeste partijen reageren binnen 24 uur. Op basis van de reacties kun je kiezen of er een voorstel bij zit waar je verder in gesprek wilt gaan.
Door te vergelijken krijg je niet alleen de beste bedrijven, maar ook de beste prijs (Trustoo vraagt géén commissie)

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

De lokale specialist van jouw keuze gaat voor je aan de slag.
Tevreden? We vragen je graag om een review zodat we ook zoekers die na jou komen weer het beste advies kunnen geven.

Wat kost een trouwfotograaf?

Een trouwfotograaf kost per uur tussen de 150,- en200,- Een trouwfotograaf mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een trouwfotograaf kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

100
150
200
250
Veelgestelde vragen

Waarom een trouwfotograaf?

Veel mensen zeggen dat een trouwdag de mooiste dag van je leven hoort te zijn. Natuurlijk wil je dat alles op deze dag perfect georganiseerd is, en dat het jou en je toekomstige man of vrouw aan niets ontbreekt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun trouwdag vast te laten leggen door een trouwfotograaf. Deze professionals zorgen ervoor dat zij altijd op de perfecte plek staan om de mooiste momenten van je trouwdag vast te leggen, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken en kunt genieten van het feest. Op deze pagina lees je alles over de voordelen van het inhuren van een bruidsfotograaf.

Specialiteiten van een trouwfotograaf

Misschien denk je nu: waarom een bruidsfotograaf? Iedereen heeft tegenwoordig toch mobiele telefoons die voorzien zijn van camera’s, en die de hele dag door foto’s kunnen maken van de belangrijkste momenten? Toch heeft een trouwfotograaf veel voordelen. De kwaliteit van de foto’s is bijvoorbeeld een stuk beter dan foto’s die genomen zijn met een telefoon. Bovendien kunnen professionele fotografen rekening houden met dingen als de lichtval, de hoek, en andere dingen die belangrijk zijn bij het maken van de perfecte foto. Laat daarom niets aan het toeval over en vind vandaag nog je bruidsfotograaf. Omdat het aanbod voor deze fotografen erg groot is, wordt geadviseerd om contact op te nemen met meerdere opties, om uiteindelijk te kunnen zien welke het beste bij je past. Vanaf dat moment hoef je je geen zorgen meer te maken, en wordt de mooiste dag van je leven perfect vastgelegd.
Lees meer...

Wat kost een trouwfotograaf?

Veel mensen kiezen ervoor om de mooiste dag van hun leven te laten vastleggen door een professionele trouwfotograaf. Deze professionals zijn gespecialiseerd in het perfect in beeld brengen van de mooiste en belangrijkste momenten op ieder feest. Misschien komt de grote dag er voor jou binnenkort aan, en vraag je je af: wat kost een bruidsfotograaf? Op deze pagina wordt uitgelegd wat een trouwfotograaf gemiddeld zal kosten, wat de verschillen zijn, en hoe deze bedragen zijn opgebouwd. Wacht dus niet langer en vind de bruidsfotograaf die bij je past.

Het verschil in kosten tussen trouwfotografen

De kosten van een trouwfotograaf kunnen best veel verschillen, omdat er veel dingen aan de dienstverlening verbonden zijn. Gemiddeld vragen professionele bruidsfotografen een bedrag rond de €150 per uur. Goedkopere bruidsfotografen hebben een tarief van €100 of lager, en duurdere kunnen €200 of meer per uur vragen. Dit klinkt misschien erg hoog, zeker als een trouwdag meerdere uren duurt en je de bruidsfotograaf zo lang mogelijk op het feest wilt hebben. Toch zijn de tarieven gemakkelijk te verklaren. Een belangrijke taak van de bruidsfotograaf is namelijk ook de nabewerking, die veel tijd in beslag kan nemen. Toch is dit proces essentieel om uiteindelijk het beste resultaat en de beste foto’s te krijgen. Al met al zijn er dus enorm veel trouwfotografen beschikbaar, en via de website zal je er gegarandeerd één vinden die bij je past. Je kunt contact opnemen met meerdere fotografen, en op die manier zien welke optie de beste is voor jouw trouwdag.
Lees meer...

Hoe kies je een bruidsfotograaf?

Als je binnenkort gaat trouwen, en je hebt ervoor gekozen om een bruidsfotograaf in te huren, vraag je je misschien af: hoe kies je een bruidsfotograaf? Dit is een logische vraag, omdat bruidsfotografen veel van elkaar kunnen verschillen, en er een zeer groot aanbod beschikbaar is. Elke bruidsfotograaf heeft uiteraard zijn of haar specialiteiten, en soms is het lastig om te kiezen welke het beste bij jou past. Maak je echter geen zorgen, op deze pagina vind je de beste tips om een bruidsfotograaf uit te kiezen die de mooiste dag van je leven op een perfecte manier vastlegt.

Het werk van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf kunnen best veel verschillen, omdat er veel dingen aan de dienstverlening verbonden zijn. Gemiddeld vragen professionele bruidsfotografen een bedrag rond de €150 per uur. Goedkopere bruidsfotografen hebben een tarief van €100 of lager, en duurdere kunnen €200 of meer per uur vragen. Dit klinkt misschien erg hoog, zeker als een trouwdag meerdere uren duurt en je de bruidsfotograaf zo lang mogelijk op het feest wilt hebben. Toch zijn de tarieven gemakkelijk te verklaren. Een belangrijke taak van de trouwfotograaf is namelijk ook de nabewerking, die veel tijd in beslag kan nemen. Toch is dit proces essentieel om uiteindelijk het beste resultaat en de beste foto’s te krijgen. Al met al zijn er dus enorm veel bruidsfotografen beschikbaar, en via de website zal je er gegarandeerd één vinden die bij je past. Je kunt contact opnemen met meerdere fotografen, en op die manier zien welke optie de beste is voor jouw trouwdag.
Lees meer...

Een bruidsfotograaf voor de hele dag of voor een fotoshoot?

Bruidsfotografen zijn heuse professionals, en zijn in staat om de allermooiste momenten van je trouwdag perfect vast te leggen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een bruidsfotograaf in te huren op hun trouwdag. Bij het inhuren van een bruidsfotograaf moet je echter een belangrijke keuze maken: een bruidsfotograaf voor de hele dag of voor een fotoshoot? Op deze pagina wordt het allemaal uitgelegd.

Een bruidsfotograaf voor een hele dag

Als de bruidsfotograaf gedurende de hele trouwdag met je meeloopt, levert dit vaak erg mooie foto’s op. Niet alleen de grote momenten zoals het jawoord of de binnenkomst van de bruid, maar ook gesprekken en plezier met andere familieleden kunnen worden vastgelegd. Omdat dit meer tijd kost dan één moment voor een fotoshoot, is de prijs voor deze optie vaak iets hoger.

Een bruidsfotograaf voor een fotoshoot

Een voordeel van deze optie is dat iedereen niet de hele dag op hun uiterlijk hoeft te letten, omdat ze misschien worden gefotografeerd. Er is één uitgekozen moment voor de fotoshoot, waar iedereen er op zijn of haar best kan uitzien, en de rest van de dag kan gezellig worden doorgebracht met familie en vrienden. Omdat de fotograaf slechts op een bepaald moment aanwezig hoeft te zijn, valt deze optie goedkoper uit dan de eerste. Het advies is om contact op te nemen met meerdere trouwfotografen, om op die manier te zien welke optie en welke fotograaf het beste past bij jouw ideeën.
Lees meer...

Waar moet je op letten bij het aanvragen van een trouwalbum?

Misschien ga je binnenkort trouwen en denk je aan het aanvragen van een trouwalbum, of heb je het feest al achter de rug en zoek je nu een bundel van de mooiste foto’s van je trouwdag. In ieder geval vraag je jezelf af: waar moet ik op letten bij het aanvragen van een trouwalbum? Op deze pagina vind je de belangrijkste punten om in gedachten te houden, zodat je altijd terug kunt kijken op de mooiste dag van je leven.

Het samenstellen van een trouwalbum

Sommige trouwfotografen stellen na de trouwdag zelf een trouwalbum samen, die je vervolgens van hen kunt aanvragen. Natuurlijk kun je dit ook door iemand anders laten doen. Een belangrijk punt om op te letten is dat je het trouwalbum ruim van tevoren aanvraagt. Het nabewerken van de foto’s kan erg veel tijd in beslag nemen, en als de fotograaf hier geen rekening mee gehouden heeft bestaat er de kans dat hij of zij het trouwalbum niet kan samenstellen. Verder is het natuurlijk van belang om aan te geven welke foto’s je in het trouwalbum wilt hebben. Je kunt contact op nemen met 3 à 4 verschillende fotografen, en bij hen informeren naar het samenstellen van een trouwalbum. Wil je het trouwalbum toch via iemand anders aanvragen, dan is dit ook een mogelijkheid. Uiteindelijk gaat het erom dat je iemand vindt die het beste aan je wensen voldoet, om een zo mooi mogelijke herinnering over te houden aan je trouwdag.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Dutch Photographers

DuPho staat voor Dutch Photographers en is de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. DuPho gelooft in de kracht en waarde van beeld, verbindt, inspireert, adviseert en vertegenwoordigt fotografen op juridisch, zakelijk en creatief gebied.
Lees meer...

Het Keurmerk Trouwen

Betrouwbaar en professioneel; dat zijn de bedrijven die Het Keurmerk Trouwen dragen. Met de inzet van deze leveranciers kunnen jullie als bruidspaar een mooie huwelijksdag verwachten. Bedrijven met Het Keurmerk Trouwen hebben deze verdiend, omdat ze de bedrijfsscreening positief hebben gehaald. Deze screening wordt uitgevoerd door een externe, onafhankelijke jurist en een extern, onafhankelijk onderzoeksbureau.
Lees meer...

International Society of Professional Wedding Photographers

The International Society of Professional Wedding Photographers (ISPWP) is a rarity among wedding photography organizations. Photographers cannot simply buy an ISPWP membership, they have to earn it.

Our requirements are experience, talent, and professionalism. To be accepted, a photographer must submit their portfolio for review, agree to operate under the ISPWP Code of Conduct, and have an ISPWP Sponsor or two references. And THEN they have to be voted in by current members.

In short, when you hire an ISPWP Photographer, you are hiring a talented veteran with a track record, peer recognition, and a passion for creating heirloom images of your wedding.
Lees meer...

.
Wat anderen zeggen over Trustoo