Vind een top 10 Relatietherapeut in Nederland
Gezin / ouder(s)-kind(eren)

Selecteer voor wie de relatietherapie is
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
succesvolle aanvragen
Gezin / ouder(s)-kind(eren)

Relatietherapeuten in Nederland

Sorteren op
Resultaat 1-10 van de beste relatietherapeuten in Nederland. Het meest complete overzicht. Herstel uw relatie met de beste relatietherapie in uw regio.

In Nederland kunt u een relatietherapeut vinden voor het herstellen van uw relatie met uw partner, echtgenoot, ouder of kind. Een goede relatietherapie staat of valt met de persoonlijke kwaliteiten en het vakgebied van de relatietherapeut:

• Koppel of echtpaar: In elke relatie zijn er soms problemen of spanningen. Veel stellen die in relatietherapie gaan, doen dat pas na een periode van problemen. Eigenlijk kunt u voor de meest uiteenlopende problemen terecht bij een relatietherapeut. Denk aan een moeizame seksuele relatie, schoonouders die de relatie onder druk zetten, een buitenechtelijke relatie die aan het licht is gekomen of simpelweg omdat de relatie niet goed verloopt.
• Gezin of ouder-kind: Wanneer conflicten in het gezin niet opgelost lijken te worden kunt u ook terecht bij een therapeut. Denk aan situaties waarbij u het gevoel heeft dat u elkaar niet begrijpt of bij een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies. Een andere situatie is die van een samengesteld gezin, waarbij verschillen in opvoeding en zeggenschap over de stiefkinderen een rol spelen. In deze vorm van relatietherapie is het de bedoeling om het samengestelde gezin op de rails te krijgen met een eigen gezinscultuur.
• Individu: Bij relatieproblemen is het ook mogelijk om individueel in therapie te gaan. Bijvoorbeeld als jullie met individuele problemen kampen of moeilijk met elkaar kunnen communiceren. Individuele therapie helpt u om te reflecteren op uw eigen gedachten en gedrag en ondersteunt de zelfontwikkeling. Op deze manier kunt u kijken wat u zelf kunt doen om de relatie te verbeteren. Het komt vaak voor dat de partner na verloop van tijd bereid is een keer mee te komen en er daarna voor kiest alsnog aan relatietherapie deel te nemen.

In Nederland hebben wij 10 goede relatietherapeuten gevonden. De therapeuten in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.3. Welke specialist u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor de relatietherapie. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Zo kunt u eenvoudig de relatietherapeuten vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
Alle diensten (583)
Echtpaar / koppel (468)
Gezin / ouder(s)-kind(eren) (346)
Individu (327)
Praktijk ReACT.jpg5
2. Praktijk ReACT
Direct beschikbaar
Reageert binnen 6 uur
9,3 (11)

ACT & Relatietherapie voor jouzelf, als ouder(s) of als partners.
Relatietherapie die verder gaat dan alleen praten! Inzicht, ervaren, voelen en doen! Meer weten over deze bijzondere combinatie? Lees dan verder!

De rode draad van praktijk ReACT is zoals de naam het al zegt ‘ACT’ (Acceptance and commitment therapy). Het is in te zetten in oneindig veel situaties waaronder in het bijzonder relatietherapie. Het geeft jou o.a. inzicht welke patronen in relaties zijn ontstaan en hoe jij deze bewust maar vooral onbewust in stand houdt door gedachten, rigide overtuigingen en controle (vermijding). En leert jou hoe je eindelijk die hardnekkige patronen kan doorbreken en er ruimte ontstaat voor wat je echt belangrijk vindt.

Naast ACT maak ik ook dankbaar gebruik van de kracht van (familie)opstellingen, Voice Dialogue, Geweldloze communicatie en mijn achtergrond als pedagoog.

Relaties gaan veel verder dan alleen de relatie tussen twee geliefde. Een relatie ga je met personen (familie, vrienden, geliefden), maar ook met (huis)dieren, je werk, sport, hobby, dingen etc. En wat dacht je van de relatie die je met je zelf hebt? Indien je op één van deze gebieden problemen ervaart, is het voor de hand liggend dat je op andere gebieden direct en indirect ook problemen kan ervaren. Als je bindingsangst hebt, dan uit zich dat mogelijk niet alleen in het aangaan van een liefdesrelaties en/of vriendschappen, maar kan zeker ook zijn weerslag hebben op je werk. Herken je het dat je steeds van werk wisselt en/of je hierin niet kan committeren? Maak je dingen steeds niet af? Of loop je steeds tegen dezelfde collega’s of baas aan? Ook is het veelvoorkomend dat het krijgen van kinderen een vergrootglas legt op de manier waarop jij relaties aangaat. Dat kan erg confronterend zijn en voor veel frustratie in het gezin zorgen. En zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen. De manier waarop jij relaties aangaat is een spiegel voor wie jij bent, waar je behoefte en verlangens liggen. En daarnaast bieden ‘gezonde’ relaties een veilige bedding waar jij als persoon het gevoel van thuiskomen mag ervaren en jezelf in mag ontplooien.

Kortom, het is zeker geen zonde om aan je relatie(s) te werken!

ACT en relatietherapie onderscheidt zich van vele andere vormen van relatietherapie en is in te zetten voor jouzelf, voor ouders en partners. Benieuwd hoe of in welke vorm ik iets voor jou of jullie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

"Ik steek je mijn hand uit, durf jij hem te pakken?"
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Platinaweg 20, Elst
11 beoordelingen
11 jaar in bedrijf
Walda Coaching in Hoogeveen.jpg13
3. Walda Coaching in Hoogeveen
Hoogste kwaliteit en resultaat
Reageert snel
Psycholoog NIP
9,3 (19)

Walda Coaching is voor het verbeteren, vooruitgang vinden, inzicht krijgen en nieuwe uitdagingen vinden op:

Individueel niveau: scheiding, schoolkeuzes, loopbaankeuzes, persoonlijke groei, kindercoaching, burn-out, verlies verwerking, stress en depressieve gevoelens.

Relatieniveau: relatietherapie, verbeteren van relatie, duurzaam herstellen van relatie, onhandige mechanismen herkennen en veranderen, relatietwijfels bespreken.

Teamniveau: teamgroei, samenwerken intern en extern, bottle-nek inzicht, verlies verwerking, burn-out, stress en depressie gevoelens en het begrijpen van discussies en conflicten.

Bedrijf en professional niveau: bedrijfsgroei, strategie, leidinggeven, conflictvaardigheid en meer.

Walda Coaching staat in Drenthe en omgeving bekend als een no-nonsense, realistisch, onafhankelijk, integer, persoonlijk en professionele coachingspraktijk met respect, begrip en gelijkwaardigheid voor klanten en schept vertrouwen en een band door toegankelijkheid, openheid en transparantie.

Hindernissen en debacles
Veranderen van ingesleten patronen, loslaten van het vertrouwde, meer zelfvertrouwen krijgen, relativeren en vanaf een afstand beschouwen van situaties, is zeer lastig en lukt vaak niet alleen. Een aantal gesprekken met familie en vrienden is wel aardig maar brengt u niet verder. Zij willen wel maar vanwege hun emotionele betrokkenheid is het erg lastig. Daarnaast ontbreekt het hen aan professionaliteit, dat beetje wat u net nodig hebt om weer vooruit te komen.

Duurzaam resultaat
Door de persoonlijke benadering, maatwerk en aanpak, verzorgt Walda Coaching met professionele psychische hulp, bedrijfskundige inzichten een duurzaam lange termijn resultaat. Uw sterke kanten worden benadrukt en debacles en hindernissen worden gecoached, besproken en aangepakt als kansen en uitdagingen.

Walda Coaching, voor wie verder wil.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
De Lavalstraat 1, Hoogeveen
19 beoordelingen
15 jaar in bedrijf
Tip! Prijzen van 4 relatietherapeuten vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste relatietherapeuten aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Vos Relatietherapie.jpg52
4. Vos Relatietherapie
Gratis kennismakingsgesprek
EFT-Registertherapeut
9,1 (5)

Ik ben Jordie Vos, 43 jaar. Ik heb een samengesteld gezin met 2 kinderen en 2 stiefkinderen, samen met mijn partner Robin. Ik ben (EFT) relatietherapeut en begeleid sinds 6 jaar stellen die merken dat de communicatie niet lekker loopt, waar sprake is (geweest) van ontrouw of zich om andere redenen zorgen maken over hun relatie.

Een relatie verandert in de loop van de tijd. De eerste fase van verliefdheid loopt als vanzelf. Je wilt zoveel mogelijk samen zijn en hebt aan een woord genoeg. Het is makkelijk om de aandacht van je partner te krijgen en in de slaapkamer spatten de vonken eraf. Later in de relatie komen er uitdagingen op jullie pad. Soms kom je erachter dat je relatie niet helemaal lekker loopt.

Hier worden verschillende oorzaken voor genoemd. Je leeft langs elkaar heen en bent uit elkaar gegroeid. Een van de twee gaat vreemd. De communicatie verloopt moeizaam. Je begrijpt elkaar niet en hebt steeds ruzie. Wat de oorzaak ook is, het gevolg is dat je je niet meer verbonden voelen met elkaar, dat gesprekken niet meer lukken. Je voelt je eenzaam en wantrouwen ontstaat. Ook de seks is niet meer zoals deze is geweest. Je maakt je zorgen of jullie het wel gaan redden samen.

Bij mij in de kamer werk je aan onderling vertrouwen, veiligheid en verdieping van je relatie. Jullie stemmen beter af op gevoelens en behoeften die voor jullie beiden belangrijk zijn wat leidt tot een positieve verbinding. Je relatie verdiept zich en onrust verdwijnt. Dit heeft ook een gunstig effect op jullie intimiteit.

Is relatietherapie voor jullie te groot en wil je wel jullie communicatie verbeteren? Dan is de cursus Houd me Vast iets voor jullie. Dit een kortdurend programma met een duidelijke structuur. Julie leren stapsgewijs je patroon kennen, hoe jullie ruzies kunnen stoppen en hoe je een goed verbindend gesprek kan voeren. Wanneer we afscheid van elkaar nemen, is er vaak veel veranderd.
Om daar getuige van te mogen zijn, vind ik bijzonder. Ik heb een mooi vak!
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Saturnusstraat 9, Rijswijk
5 beoordelingen
4 jaar in bedrijf
Praktijk Mental Image.jpg6
5. Praktijk Mental Image
9,6 (24)

Hypnotherapeut & en Psychodynamisch therapeut (i.o)

"In verbinding vooruit" is mijn slogan. Therapie doe je samen. jij werkt zelf je proces door, maar ik loop naast je, denk en voel mee, zodat jij makkelijker en sneller tot you oplossing of doel kan komen.
Mijn naam is Sarajayne Schuurmans, ik ben hypnotherapeut, coach, docente, moeder en creatief ondernemer.

Therpapie soorten: Psychodynamische therapie is, net als Hypnotherapie, een therapiesoort die uitgaat van werken met het onderbewuste. Door middel van verschillende technieken worden onbewuste gedragingen aan het licht gebracht en veranderd. Voor zowel Hypnotherapie als Psychodynamische therapie is de click tussen cliënt en therapeut erg belangrijk. Als behandelaar ben ik actief, emotioneel betrokken, warm, authentiek, direct en eerlijk.

Jouw gevoelens zijn in mijn praktijk welkom, ik zal je altijd respectvol en zonder oordeel benaderen. Ik zal je aanmoedigen, adviseren en helpen inzichten te krijgen. Zodat jij de volgende stap kan zetten naar jouw doel.

Mijn achtergrond: Voor ik therapeut was werkte ik in het onderwijs, hier kwam ik in aanraking verschillende leerproblematieken. Deze hadden diverse oorzaken en uitingen, zoals (faal)angst, onzekerheid, trauma, ADHD/ADD of hechtingsproblemen. Om mijn leerlingen beter te kunnen ondersteunen, ben ik meerdere therapie gerelateerde opleidingen gaan volgen waaronder: relatie-coaching, hypnotherapie, psychodynamische therapie, psychosociale basiskennis, familieopstellingen en life-coaching. Hier vond ik alle vaardigheden die ik nog miste. Vanuit deze basis ben ik in 2016 gaan werken als therapeut.
Ik heb veel ervaring met o.a.: burn-out, zwangerschap/bevalling, rouwverwerking, depressie, relatieproblemen, seksuele problemen (bij vrouwen), trauma, angsten, familieproblemen en lichamelijke problematiek als migraine en buikpijn. Ik beheers veel verschillende coaching/therapie technieken waaronder hypnotherapie en cognitieve therapie en zet deze in overeenstemming met u breed in. Internet coaching behoort tot de mogelijkheden.

Vergoeding: Veel van mijn behandelingen worden (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Edisonstraat 72, Numansdorp
24 beoordelingen
4 jaar in bedrijf
4mb.jpg22
8. 4mb
Psycholoog NIP
9,3 (423)

Partners in mentale gezondheid

4mb is een modern, professioneel Zelfstandig Behandelcentrum voor psychologisch onderzoek, behandeling en begeleiding binnen de Zorgverzekeringswet, WMO en Jeugdwet voor zowel volwassenen als kinderen en jeugdigen met vestigingen in Roosendaal, Etten-Leur en Breda. Wij staan voor kwalitatief goede samenhangende zorg, waarin mensen met psychische problematiek snel, persoonlijk en effectief worden behandeld; op de juiste plek, in de juiste maat, tegen de juiste kosten, door de juiste professional. Wij zijn partners in mentale gezondheid.

Natuurlijk staat in de behandeling uw klacht centraal. Daarvoor komt u bij ons. Maar u bent méér dan uw klacht. Daar hebben we óók aandacht voor. Precies dat maakt ons tot wie we zijn. Wij staan voor goede samenhangende zorg, waarin wij mensen met psychische problematiek snel, persoonlijk en effectief behandelen; op de juiste plek en in de juiste maat. Met zoveel mogelijk tijd voor u en alleen het hoogstnoodzakelijke voor de administratie.

Op jouw positieve gezondheid!

We willen beter maken, maar ook beter zijn, beter worden en een bijdrage leveren aan de kennis van morgen. Onze uitgangspunten zijn:

• Wij zijn samen verantwoordelijk voor de mentale gezondheid

• Wij werken transparant en open • Wij zijn een krachtige samenwerkingspartner

• Wij zijn een kwaliteitsorganisatie met een uitstekende reputatie

• Wij bieden een prettige, positieve werkomgeving aan onze medewerkers.

De komende 2 jaar zetten wij ons in om de zorg aan 0-6 jaar te verstevigen in de regio West Brabant West en onze positie in Breda uit te bouwen.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
De Eglantier 1b, Roosendaal
423 beoordelingen
11 jaar in bedrijf
De Helper.jpg3
9. De Helper
Psycholoog NIP
9,2 (62)

In de zorgvisie van de Helper is de vraag van de cliënt het uitgangspunt. Dit betekent dat afhankelijk van de aard van het probleem en de vraag van u als cliënt klachtgerichte hulp dan wel psychotherapie geboden kan worden.

In de zorgvisie van de Helper staat de relatie en de mens in ontwikkeling centraal. Uitgaande van een biopsychosociaal ontwikkelingsmodel wordt de ontwikkeling van ieder persoon op verschillende niveaus beïnvloed. Biologisch bepaalde individuele verschillen beïnvloeden de sensorische integratie en regulatie van prikkels die van buiten af en van binnen uit komen. Dit draagt mede bij tot het specifieke temperament dat één ieder bij zich zelf herkent. In de wisselwerking met onze ouders, familie, omgeving en cultuur krijgt onze persoonlijkheid vorm. Het fundament hiervoor is de mate van afstemming in de relatie en de veiligheid die we in het contact ervaren door de beschikbaarheid en voorspelbaarheid van onze ouders of mensen die belangrijk voor ons zijn. Dit is waar het bij een veilige hechting om draait. Een veilige hechting draagt bij tot een goede regulatie van onze emoties en cognitieve ontwikkeling. In relatie tot elkaar ontwikkelen we een beeld van onszelf en van de ander. Deze geïnternaliseerde mentale beelden beïnvloeden onze gedachten en de keuzes die we maken in ons verdere leven.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Kolthofsingel 52, Almelo
62 beoordelingen
22 jaar in bedrijf
Tip! Prijzen van 4 relatietherapeuten vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste relatietherapeuten aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Filters
Sorteren op
Relatietherapeut voor
Trustoo score
Keurmerken

Hoe het werkt

Op zoek naar het meest geschikte bedrijf voor jouw opdracht? Bij Trustoo hebben we alle informatie al voor je op een rijtje gezet. Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen van bedrijven in jouw regio.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Wij verzamelen de informatie van alle bedrijven die actief zijn in jouw regio. Op basis van de objectieve score laten we de 20% beste bedrijven zien. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welk bedrijf jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Met enkele klikken geef je aan wat je precies zoekt. En je opdracht kan je als je wil in één keer naar meerdere partijen sturen (maximaal 4).
Je verstuurt deze opdracht veilig, direct en gratis naar de gekozen bedrijven.

Vergelijk prijzen en maak je keuze

Vergelijk prijzen en maak je keuze

De meeste partijen reageren binnen 24 uur. Op basis van de reacties kun je kiezen of er een voorstel bij zit waar je verder in gesprek wilt gaan.
Door te vergelijken krijg je niet alleen de beste bedrijven, maar ook de beste prijs (Trustoo vraagt géén commissie)

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

De lokale specialist van jouw keuze gaat voor je aan de slag.
Tevreden? We vragen je graag om een review zodat we ook zoekers die na jou komen weer het beste advies kunnen geven.

Wat kost een relatietherapeut?

Een relatietherapeut kost per uur tussen de Een relatietherapeut mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een relatietherapeut kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

60
100
130
170
Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een betrouwbare relatietherapeut?

Vind een betrouwbare en betaalbare relatietherapeut op basis van:

• Specialisme – zoals Echtpaar / Koppel in Nederland of Gezin / ouder(s-kind(eren)e).
• Ervaring – jaren werkervaring binnen relatietherapie.
• Reviews – wij hebben alle reviews die te vinden zijn per relatietherapeut verzameld.
• Vergelijk prijzen – eenvoudig prijsopgaven vergelijken van betrouwbare relatietherapeuten in Nederland.
VERGELIJK HIER RELATIETHERAPEUTEN UIT Nederland!
Lees meer...

Wat doet een relatietherapeut?

Wanneer u relatieproblemen heeft, of de relatie met uw partner wilt verbeteren, kunt u een relatietherapeut inschakelen. Maar wat doet een relatietherapeut precies? Relatietherapeuten helpen stellen dichter bij elkaar te komen. Dit doen zij door gesprekken te voeren en zo uit te vinden waar de relatie verbeterd kan worden. Soms hebben relatietherapeuten een opleiding in de psychologie gehad, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn ook relatietherapeuten die een cursus in coaching hebben gevolgd en vanuit deze basis beide partners helpen.

SAMEN EEN NIEUWE START MAKEN
Een vaak gehoorde wens van stellen die een relatietherapeut inschakelen is om samen een nieuwe start te maken. Relatietherapeuten bieden hierin begeleiding. Zij kijken waar en waarom de relatie is vastgelopen en hoe deze relatie hersteld kan worden. Ook focussen relatietherapeuten zich op zaken waarop de relatie in de toekomst vast kan lopen. De oorzaken hiervan zijn vaak velerlei. Denk aan stress, ingrijpende levensgebeurtenissen en andere zaken. Hierdoor kan het aantal raakvlakken in een relatie verminderen waarmee de relatie onder druk komt te staan.

WANNEER EEN RELATIETHERAPEUT INSCHAKELEN?
Zodra een relatie is vastgelopen, is het raadzaam een relatietherapeut te raadplegen. Vooral wanneer stellen er zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van ontrouw, of omdat de partners uit elkaar gegroeid zijn. Relatietherapeuten verdiepen zich niet alleen in de relatie zelf, maar ook in de karaktereigenschappen van de betreffende partners. Door hierin inzicht te verschaffen, kan er structureel aan verbetering worden gewerkt. Communicatieproblemen kunnen zo doorbroken worden en ook draagt een relatietherapeut methoden aan die hierbij gebruikt kunnen worden.

Wilt u ook een relatietherapeut inschakelen? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind zo de relatietherapeut die perfect bij u past.
Lees meer...

Wat kost een relatietherapeut?

Stel, u besluit om samen met uw partner in relatietherapie te gaan. Of misschien overweegt u gezinstherapie? De vraag die veel mensen hebben is: wat kost een relatietherapeut? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Zo is vooral de duur van de sessie van invloed op de kosten. Voor een sessie van 45 tot 60 minuten betaalt u gemiddeld tussen de € 95,- en € 115,- per sessie. Voor een sessie van 75 tot 90 minuten moet u rekening houden met € 135,- tot € 155,- per sessie.

DUUR VAN EEN SESSIE
Of u een sessie van een uur nodig heeft of een langere sessie van anderhalf uur, is afhankelijk van uw voorkeur. Daarnaast speelt ook het aanbod van de betreffende relatietherapeut een rol en wat hij of zij hierin adviseert. Bij sommige relatietherapeuten krijgt u een korting wanneer u direct meerdere sessies wilt inplannen. Ook bieden veel relatietherapeuten de mogelijkheid om buiten kantoortijden een sessie in te plannen. Vaak betaalt u hiervoor een toeslag bovenop het reguliere tarief. Gemiddeld rekenen relatietherapeuten hiervoor € 20,- extra per sessie.

RELATIETHERAPIE BETAALT ZICHZELF TERUG
Investeren in een relatietherapeut die bij u past betaalt zichzelf terug. Hou er wel rekening mee dat u de kosten doorgaans niet vergoed krijgt door uw zorgverzekering. In sommige gevallen wordt slechts een klein gedeelte van de sessies vergoed. Daarom is het verstandig om circa 3 tot 4 offertes op te vragen bij verschillende relatietherapeuten. Naast de kosten is het daarbij nogmaals belangrijk om te vergelijken met welke relatietherapeut u de beste klik heeft.
Lees meer...

Wat is relatietherapie?

Op het moment dat u lijkt te zijn vastgelopen in uw relatie kunt u een relatietherapeut in de arm nemen. Maar wat is relatietherapie eigenlijk? Relatietherapie wordt ook wel systeem- of gezinstherapie genoemd. Het is een therapievorm die als doel heeft de relatie tussen twee partners te verbeteren of de relaties binnen een gezin. Men kiest doorgaans voor relatietherapie als de problemen ernstig zijn en/of wanneer er onvoldoende draagkracht meer is onder één of meerdere gezinsleden. Een relatietherapeut kan u in dergelijke situaties ondersteuning bieden door naar een oplossing te zoeken.

WANNEER IS RELATIETHERAPIE NODIG?
Vaak twijfelen mensen of ze een relatietherapeut moeten inschakelen. Dit komt onder andere doordat er geen eenduidige definitie is van een gezonde relatie. Toch zijn er wel gevoelens die erop kunnen duiden dat relatietherapie gewenst is. Bijvoorbeeld als u zich structureel onbegrepen voelt door uw partner of wanneer u liever alleen bent dan samen. Als u liever uw emoties deelt met een vriend(in) of een familielid in plaats van met uw partner is dit vaak ook een reden om in relatietherapie te gaan. Datzelfde geldt voor als u snel door uw partner geïrriteerd raakt en vaak ruzie heeft.

DE DUUR VAN RELATIETHERAPIE
Hoelang relatietherapie duurt verschilt per situatie en is afhankelijk van meerdere factoren. Onder meer van hoe groot het probleem is, maar ook van hoeveel energie u wilt steken in een oplossing. Daarbij is het belangrijk om een relatietherapeut te kiezen waar u beide – of als gezin – een goed gevoel bij heeft. Om die reden raden wij u aan om altijd meerdere offertes op te vragen van verschillende relatietherapeuten.
Lees meer...

De beste relatietherapeut?

Het vinden van de juiste relatietherapeut is een persoonlijke keuze. Om deze keuze makkelijk te maken hebben we alle informatie die te vinden is over relatietherapeuten voor u op een rijtje gezet. Zodat u eenvoudig kunt kiezen wie de beste relatietherapeut is voor u en uw partner of gezin.

Er zijn in Nederland duizenden relatietherapeuten actief met allemaal hun eigen kenmerken. Bij het bepalen wie de beste relatietherapeut is spelen verschillende factoren:

- Waar zijn ze in gespecialiseerd? Relatietherapie met uw partner of voor ouder en kind?
- Wat is hun achtergrond, opleiding, ervaring? Zijn ze een gecertificeerde relatietherapeut?
- Hebben ze reviews? Hoe veel en op welke sites? Wat wordt er over ze gezegd?
- Is er veel informatie van ze bekend? Op hun website, KvK gegevens, foto’s, social media?

Wij hebben al deze informatie voor u verzameld en op basis daarvan een score berekend voor alle relatietherapeuten in Nederland. Een score die rekening houdt met al deze factoren. En de berekening van die score is voor ieder bedrijf gelijk, dus objectief.

TOP 10 BESTE RELATIETHERAPEUTEN IN UW REGIO
Op basis van deze score, hebben we een top 10 van beste relatietherapeuten per woonplaats gemaakt. Dat bespaart u veel tijd en zoekwerk, want zo kunt u eenvoudig de therapeuten voor uw relatie selecteren die u het meest aanspreken.

Heeft u de relatietherapeut gevonden die bij u past? Vraag dan een offerte aan of plan een kennismakingsgesprek. We raden u aan 3 á 4 relatietherapeuten te benaderen zodat u goed kunt vergelijken en een afgewogen keuze kunt maken voor de relatietherapie.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

RBCZ is een organisatie die een vrije en toegankelijke gezondheidszorg voorstaat, waar kwaliteit van leven en beter worden centraal staan, met oprechte aandacht voor de cliënt. Het is een kwaliteitskeurmerk om de cliënt te informeren waar hij, of zij integer, verantwoord en veilig behandeld wordt.
Lees meer...

Emotionally Focused Therapy

EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson in Canada. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren. Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.
Lees meer...

Algemene Beroepsvereniging voor Counselling

De ABvC staat voor het uitdragen van een efficiente en effectieve vorm van psychosociale hulpverlening met een kwaliteitskeurmerk. De ABvC heeft de professionalisering van counselling in Nederland tot haar speerpunt gemaakt.
Lees meer...

.
Wat anderen zeggen over Trustoo