Vind een top 10 Psycholoog in Nederland
Angsten, fobieën of paniek

Selecteer waarvoor de psycholoog nodig is
Plaats
usp+1
BETROUWBAREen geverifieerde bedrijven
usp+1
VERGELIJK PRIJZENontvang gratis prijsopgaven
usp_3
succesvolle aanvragen
Angsten, fobieën of paniek

Psychologen in Nederland

Sorteren op
Resultaat 1-10 van 10 psychologen in Nederland. Het meest complete overzicht. Weer lekker in je vel met de beste psychologen in uw regio.

In Nederland kunt u een psycholoog vinden voor hulp bij angst, depressie, stress, onzekerheid of de verwerking van trauma's of andere ervaringen. De keuze voor een goede psycholoog is afhankelijk van de kwaliteit en het vakgebied van de psycholoog:

• Klinisch psycholoog: klinisch psychologen zijn gespecialiseerd in mentale en emotionele stoornissen. U kunt dan ook klinisch psychologen vinden met een specialisme in het behandelen van depressies, eetstoornissen, angststoornissen, persoonlijkheidsstoornissen of bijvoorbeeld verslavingen.
• Psychotherapeut: de taak van de psychotherapeut is om psychologische ondersteuning te bieden aan het individu. De psychotherapeut kan u helpen bij dagelijkse problemen, conflicten binnen relaties of emotionele problemen die relaties bemoeilijken. Daarnaast kan een psychotherapeut helpen bij het behandelen en controleren van stress en angst.
• Coach: coaches kunnen ook psychologen zijn. Hier gaat het vooral om mensen te laten ontdekken wat hun doelen zijn en waarbij de coach helpt om dat te bereiken. De coach stemt de behandeling af op elk individu en fungeert als een adviseur.

In Nederland hebben wij 10 goede psychologen gevonden. De psychologen in Nederland hebben een gemiddelde Trustoo-score van een 9.1. Welke psycholoog u ook kiest, via Trustoo maakt u een goede keuze voor het verwerken en behandelen van uw problemen of stoornissen. We kunnen u ook helpen door direct prijsopgaven aan te vragen bij verschillende psychologen. Zo kunt u eenvoudig de psycholoog vergelijken en degene kiezen die het beste bij u past.
Lees meer...
Alle diensten (413)
Angsten, fobieën of paniek (274)
Burn-out, stress of overspannen (239)
Trauma of PTSS (245)
Depressie of neerslachtig (194)
Eetproblemen of negatief lichaamsbeeld (62)
Onzekerheid, eenzaamheid of negatief zelfbeeld (193)
Relatie- of gezinsproblemen (263)
Verlies of rouwverwerking (175)
Verslaving (57)
Zorgen, slapeloosheid of nachtmerries (142)
Loopbaan of werkgerelateerd probleem (285)
Anders (394)
Tip! Prijzen van 4 psychologen vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste psychologen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Las Psychologie & Las Zorgatelier.jpg1
5. Las Psychologie & Las Zorgatelier
EMDR Europe Practitioner
9,3 (65)

LAS Psychologie, opgericht in 2008, is een regionale psychologie praktijk voor basis- en specialistische geestelijke gezondheidszorg. LAS Psychologie is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van cliënten met niet aangeboren hersenletsel (NAH). De behandelingen in de praktijk worden uitgevoerd volgens geldende protocollen en kwaliteitsstandaarden binnen de Nederlandse zorgwet. Las Psychologie is WTZi gecertificeerd (Wet Toelating Zorginstellingen) en werkt nauw samen met het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), huisartspraktijken, fysiotherapeuten, maatschappelijk werk en specialisten in het ziekenhuis en revalidatiecentrum. Ons doel is om de zorg te optimaliseren wat direct ten goede komt aan de patiënt. NIEUW Groepstherapie en -trainingen.

Als bijzondere aanvulling op de behandeltrajecten biedt LAS Psychologie dagbesteding en dagbehandeling aan in LAS Zorgatelier. Sensorische stimulatie en creativiteit hebben een positieve invloed op de werking van het brein. Afhankelijk van de aard van het hersenletsel krijgen cliënten waar mogelijk specifieke trainingen om het getroffen deel van het brein zo goed mogelijk te re-activeren.
Voor patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel wordt er nauw samengewerkt met Fysio Sport & Therapie Midden Brabant en is er o.a regelmatig overleg met het revalidatiecentrum Leijpark, MEE, het Hersenletselnetwerk Midden-brabant, Siza Gemini en het Expertisecentrum Familiezorg.

De klanttevredenheid bij Las Psychologie is hoog. Onze cliënten beoordeelden de behandeling in 2020 gemiddeld met een 9,2! Dit is een groei ten opzichte van 2019 (9,0). Zie hier hoe onze cliënten de verschillende aspecten van de behandeling beoordeelden. Ondanks de hoge scores blijven we scherp toezien op het verbeteren van onze dienstverlening. Komend jaar gaan we ons nog beter inzetten om de cliënt te informeren over zelfhulpprogramma's die hem kunnen ondersteunen bij zijn herstel of bij het stabiliseren van zijn situatie.
Lees hier de ervaring van een cliënt met NAH.
KO logo PMS2945
In juli 2020 heeft Las Psychologie voor de derde maal op rij een 'Gouden randje' ontvangen van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ als één van de meest gewaardeerde keurmerkdragers!
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Goirkestraat 43, Tilburg
65 beoordelingen
14 jaar in bedrijf
Praktijk voor hypnotherapie.jpg2
10. Praktijk voor hypnotherapie
9,1 (222)

Sinds 1994 heb ik (Ingrid van der Kuijl) een eigen praktijk voor psychotherapie, nadat ik mijn opleiding Transformatie Psychologie had afgerond. De eerste 5 jaar heb ik mij gespecialiseerd in het werken met Voice Dialogue. Daarnaast ben ik intensief gaan werken met mensen met ME (vermoeidheidsklachten).

In 1999 ben ik de opleiding voor hypnotherapie begonnen. Een specialisatie binnen de Hypnotherapie vormt het begeleiden van volwassenen en kinderen met PDS (prikkelbare darm syndroom). Vanaf 1994 heb ik div. korte workshops en/of cursussen gevolgd en gegeven en ben verbonden geweest als assistent docent en supervisor bij het Instituut Transformatie Psychologie en werkzaam geweest als leertherapeut bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2004 tot 2011).

In 2004 – 2009 ben ik in Middelharnis werkzaam geweest in het Gezondheidscentrum Goerree Overflakkee als hypnotherapeute. In 2009 heb ik mijn praktijk verplaatst naar Roosendaal en heb daar gewerkt tot 2017. In 2010 heb ik de opleiding Integratieve Psychotherapie afgerond. In 2011 heb ik de jaar training tot EFT-beoefenaar gevolgd. In 2016 heb ik de opleiding Algemene Medische en Psychosociale Basiskennis afgerond en tenslotte in 2017 het diploma Basisopleiding Algemene Psychotherapie Wetenschappen ontvangen.

Cliënten met lichamelijke klachten boeien mij omdat veel somatische en chronische ziekten gevoed worden door de geest. De basis van mijn werk bestaat dan ook uit het werkelijk geïnteresseerd zijn in "de mens" en de balans tusen lichaam en geest te helpen herstellen. Ieder mens is uniek en zo is het ook met de klachten. Bij het contact met cliënten vormt een persoonlijke benadering en het creëren van veiligheid en vertrouwen de basis voor een goede samenwerking.
...

Gratis en vrijblijvendGratis en vrijblijvend
Buys Ballotstraat 46, Goes
222 beoordelingen
20 jaar in bedrijf
Tip! Prijzen van 4 psychologen vergelijken
Vergelijk en bespaar door 4 prijsopgaven van de beste psychologen aan te vragen
Tip! 4 prijsopgaven vergelijken
Filters
Sorteren op
Psycholoog voor
Trustoo score
Keurmerken

Hoe het werkt

Op zoek naar het meest geschikte bedrijf voor jouw opdracht? Bij Trustoo hebben we alle informatie al voor je op een rijtje gezet. Vraag gratis en vrijblijvend voorstellen van bedrijven in jouw regio.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Wij verzamelen de informatie van alle bedrijven die actief zijn in jouw regio. Op basis van de objectieve score laten we de 20% beste bedrijven zien. Filter op het juiste specialisme en kies zelf welk bedrijf jou het meeste aanspreekt.

Bekijk de beste bedrijven in je buurt

Beschrijf je opdracht

Met enkele klikken geef je aan wat je precies zoekt. En je opdracht kan je als je wil in één keer naar meerdere partijen sturen (maximaal 4).
Je verstuurt deze opdracht veilig, direct en gratis naar de gekozen bedrijven.

Vergelijk prijzen en maak je keuze

Vergelijk prijzen en maak je keuze

De meeste partijen reageren binnen 24 uur. Op basis van de reacties kun je kiezen of er een voorstel bij zit waar je verder in gesprek wilt gaan.
Door te vergelijken krijg je niet alleen de beste bedrijven, maar ook de beste prijs (Trustoo vraagt géén commissie)

Laat de opdracht uitvoeren

Laat de opdracht uitvoeren

De lokale specialist van jouw keuze gaat voor je aan de slag.
Tevreden? We vragen je graag om een review zodat we ook zoekers die na jou komen weer het beste advies kunnen geven.

Wat kost een psycholoog?

Een psycholoog kost per uur tussen de 90,- en120,- Een psycholoog mag zelf de tarieven bepalen, vraag daarom vooraf een offerte aan. Wat een psycholoog kost heeft ook te maken met wat uw specifieke wensen zijn.

70
90
120
150
Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een betrouwbare psycholoog?

Vind een betrouwbare en betaalbare psycholoog op basis van:

• Specialisme – zoals Angsten, fobieën of paniek in Nederland of Burn-out, stress of overspannen.
• Ervaring – jaren werkervaring binnen psychologie.
• Reviews – wij hebben alle reviews die te vinden zijn per psychoog verzameld.
• Vergelijk prijzen – eenvoudig prijsopgaven vergelijken van betrouwbare psychologen in Nederland.
VERGELIJK HIER BETROUWBARE PSYCHOLOGEN UIT Nederland!
Lees meer...

Wat is een psycholoog?

Bij psychische problemen wordt vaak een psycholoog bezocht, maar wat is een psycholoog eigenlijk? Een psycholoog is iemand die deskundig is in de psychologie. Dit is de wetenschap die zich bezighoudt met de geestelijke gezondheid. De focus ligt op het innerlijke leven en hoe zich dit verhoudt tot het gedrag. Psychologen praten met u over uw gevoelens en helpen u bij de psychische problemen die u ervaart. Daarbij is de titel van psycholoog sinds 1994 niet meer beschermd. Dit betekent dat iemand zich ook psycholoog kan noemen zonder een universitaire opleiding in de psychologie.

WELKE SOORTEN PSYCHOLOGEN ZIJN ER?
Om hier onderscheid in te maken, laten veel universitair geschoolde psychologen zich registreren in het BIG-register of NIP-register. De Wet BIG maakt daarbij een onderverdeling tussen basisniveau, specialistisch niveau en profielen. Onder het basisniveau vallen de beroepen gezondheidszorgpsycholoog en psychotherapeut. Onder het specialistisch niveau vallen de klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. Verder worden de volgende profielen voor de gezondheidszorgpsycholoog erkend: eerstelijnspsycholoog, psycholoog in de verslavingszorg en psycholoog in de ouderenzorg.

VERSCHIL TUSSEN PSYCHOLOOG, PSYCHOTHERAPEUT EN PSYCHIATER
Vaak worden de benamingen psycholoog, psychotherapeut en psychiater door elkaar gebruikt. Toch zit er een verschil tussen. In tegenstelling tot de titel psycholoog bijvoorbeeld, zijn de titels psychotherapeut en psychiater wel beschermd. Een psycholoog is opgeleid in individuele geestelijke gezondheid. Psychotherapeuten hebben zich meestal gespecialiseerd in een therapievorm, zoals relatietherapie of contextuele therapie. Een psychiater ten slotte, is een arts die zich gespecialiseerd heeft in de psychiatrie en behandeling van psychiatrische stoornissen.

Bent u op zoek naar een psycholoog? Vraag dan 3 tot 4 offertes op en vind de psycholoog die bij u past.
Lees meer...

Wat doet een psycholoog?

Als u zelf niet meer weet hoe u uw mentale problemen moet oplossen kunt u een beroep doen op een psycholoog. U stelt zichzelf daarbij wellicht de vraag: wat doet een psycholoog precies? Kort samengevat biedt een psycholoog hulp aan iemand die mentale problemen ervaart. Deze problemen kunnen zeer verschillend van aard zijn. Bijvoorbeeld als u veel piekert over uw toekomst, als u problemen ervaart in uw werksituatie of als u relationele problemen heeft.

WERKWIJZE VAN PSYCHOLOGEN
Een psycholoog zal verschillende technieken toepassen om u te helpen. Zo kunnen psychologen u inzicht geven in uw mentale problemen door het delen van kennis. Daarnaast kunnen psychologen de confrontatie met u aangaan. Misschien heeft u bepaalde gewoontes bijvoorbeeld, die u het beste kunt aanpassen om u beter te voelen. Ook zullen de meeste psychologen u perspectief bieden. U leert zo van een afstand naar uw probleem te kijken waardoor u er beter mee om leert te gaan.

IN THERAPIE GAAN BIJ EEN PSYCHOLOOG
Het is eveneens mogelijk om in therapie te gaan bij een psycholoog. U gaat dan met hem of haar in gesprek om uw probleem aan te pakken. Daarbij draait het niet alleen om gesprekken maar ook om manieren om tot een oplossing te komen. Uw psycholoog zal u bijvoorbeeld praktische tips geven evenals oefeningen en manieren om uw gedrag te veranderen. Zo leert u beter om zaken in uw eigen hand te nemen en zelf mee te denken over de beste oplossing voor uw situatie.

Het is belangrijk om een klik te hebben met uw psycholoog. Daarom raden we u aan meerdere offertes op te vragen.
Lees meer...

Wanneer naar een psycholoog?

Op het moment dat u psychische problemen ervaart kan het raadzaam zijn om hulp in te schakelen. Maar wanneer gaat u naar een psycholoog? Het is verstandig om een psycholoog in te schakelen als u zelf geen oplossing kunt vinden voor uw mentale problemen. Voor sommige mensen is het echter een grote stap om een psycholoog te benaderen en aarzelen. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk uw problemen voor te leggen aan een deskundige. Door op tijd naar een psycholoog te gaan voorkomt u dat uw problemen ernstiger worden.

NIET ALLEEN VOOR ERNSTIGE PROBLEMEN
Misschien denkt u dat psychologen alleen mensen behandelen met ernstige depressies, trauma’s, paniek- en angststoornissen. Dat is geenszins het geval. Ook wanneer u, in uw ogen, lichte of vage mentale problemen ervaart staan psychologen graag voor u klaar. Sterker nog, vaak is het verstandig om juist dan naar een psycholoog te gaan om ernstigere mentale problemen te voorkomen. Het is dan ook niet zonder reden dat er jaarlijks circa 90.000 mensen in Nederland een psycholoog bezoeken.

STARTEN MET EEN INTAKEGESPREK
Psychologen begrijpen als geen ander dat de drempel hoog kan zijn om hen in te schakelen. Daarom starten ze tijdens de eerste afspraak met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek stellen ze vast wat de ernst van uw probleem is en stellen u een behandeltraject voor. Op basis van dit gesprek bent u uiteraard vrij om te beslissen of u dit traject in wilt gaan of niet. Vooraf is het daarbij verstandig om meerdere offertes op te vragen zodat u altijd een psycholoog vindt waar u een goed gevoel bij heeft.
Lees meer...

Wat kost een psycholoog?

Psychologen bieden ondersteuning bij het oplossen van uw mentale problemen. Als u een psycholoog in de arm neemt stelt u zichzelf ongetwijfeld de vraag: wat kost een psycholoog? Soms worden de kosten vergoed vanuit uw basisverzekering maar dit is niet altijd het geval. Zo is het onder meer van invloed of u naar een psycholoog wordt doorverwezen door een huisarts of een bedrijfsarts. Zonder deze doorverwijzing bieden de meeste zorgverzekeraars meestal geen dekking voor de kosten voor psychische ondersteuning.

VERGOEDING VANUIT UW BASISVERZEKERING
Huisartsen en bedrijfsartsen vervullen in het geval van psychische ondersteuning een poortwachtersfunctie. Zij kunnen u doorverwijzen naar de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Daarvoor heeft u doorgaans eerst één of meerdere gesprekken met een huisarts of bedrijfsarts. Dit kost u geen eigen risico. Op basis van het gesprek of de gesprekken verwijst de huisarts of bedrijfsarts u door naar de Basis GGZ of Gespecialiseerde GGZ. Uw basisverzekering biedt u dekking voor deze psychische ondersteuning, waarbij meestal wel een eigen risico geldt.

GEMIDDELDE KOSTEN PER SESSIE
Uitzonderingen op de dekking vanuit de basisverzekering kunnen onder andere zijn: hulp bij relationele problemen, hulp bij aanpassingsstoornissen en hulp bij rouwen. We raden u daarom aan om uw zorgverzekeringsvoorwaarden goed door te nemen alvorens u een behandeltraject ingaat. Daarbij duurt een sessie bij een psycholoog doorgaans 45 tot 60 minuten. De kosten liggen gemiddeld rond de € 95,- per sessie. Om een goed vergelijk te kunnen maken, is het verstandig vooraf meerdere offertes op te vragen bij verschillende psychologen bij u in de buurt.
Lees meer...
Keurmerken & Lidmaatschappen
Nederlands Instituut van Psychologen

Het NIP is met 13.000 leden al meer dan 80 jaar de grootste vereniging van psychologen in Nederland. We zetten ons in voor de psycholoog als professional en voor de psychologie als vak. Dit doen we door de standaard van de professionals hoog te houden en de psychologie stevig op de kaart te zetten.
Lees meer...

Vereniging EMDR Nederland

De Vereniging EMDR Nederland is in april 2003 opgericht en is voortgekomen uit het EMDR Netwerk dat sinds 1994 bestond. De Vereniging telt in januari 2021 meer dan 5.200 leden en is daarmee meteen een van de grotere psychotherapieverenigingen in Nederland.
Lees meer...

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten

LVVP staat voor landelijke vereniging van vrijgevestigde psychologen & psychotherapeuten. Kiest u voor een vrijgevestigde psycholoog of psychotherapeut die lid is van de LVVP, dan kiest u voor kwaliteit.
Lees meer...

Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijze

SCAG is de gespecialiseerde geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve gezondheidszorg. Daarnaast stelt de SCAG een vertrouwenspersoon beschikbaar voor de therapeut. De SCAG behandelt zelf geen klachten en geschillen, dat doet de geschillencommissie
Lees meer...

.
Wat anderen zeggen over Trustoo